CardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPod

CardioDock van Medisana: bloeddruk zien op uw iPhone/ iPod U hoeft niet meteen een hoge bloeddruk te hebben om deze in de gaten te houden. Meer en meer mensen willen gezond leven. Wilt u uw bloeddruk monitoren en bent u in het bezit van een iPhone of iPod? Dan is de CardioDock van Medisana wellicht interessant voor u. Met deze bloeddrukmeter kunt u met behulp van moderne technologieën uw bloeddruk monitoren en uw eigen dagboek bijhouden.

Veiligheid

Voordat u dit apparaat in gebruik neemt dient u altijd eerst de gebruiksaanwijzing te lezen en deze te allen tijde op te volgen. Bekijkt u de paragraaf "Veiligheidsmaatregelen" of u dit apparaat veilig kunt gebruiken. Houd u er rekening mee dat vormgeving of details veranderd kunnen worden om de functionaliteit te verbeteren. Het is een elektronisch apparaat, dus u dient altijd voorzichtig te zijn met vocht. Indien u vragen over uw gezondheid of lichaam heeft, is uw behandelend arts altijd het eerste aanspreekpunt. Dit artikel is geen vervanger voor de gebruiksaanwijzing doch geeft slechts een beeld van de functionaliteiten van de CardioDock bloeddruk-meetmodulevan Medisana.

Algemene wenken

De CardioDock is geschikt voor het registreren van de bloeddruk bij volwassenen. De metingen worden verricht aan de bovenarm. Een belangrijke optie is dat u gebruik kunt maken van een App op de (iPhone 3G, 3GS, 4G / iPod touch 2nd, 3rd, 4th generation) of in samenvoeging met uw Apple (iOS 3.0 of hoger) toestel. Het is van belang dat u de meest up to date softwareversie op uw mobiel heeft staan. Het toestel is dus niet geschikt voor niet-volwassenen en mensen met sterke aritmieën. Leest u voor aankoop de gebruiksaanwijzing die op internet te vinden is.

Wat betekent bloeddruk?

Als uw hart pompt stijgt de bloeddruk. De gemeten druk heet de systolische druk. Als het hart ontspant daalt de bloeddruk. De bloeddruk die men dan meet heet de diastolische druk. Mensen meten graag hun bloeddruk thuis omdat ze dan in hun eigen omgeving op het door hun gewenste tijdstip kunnen meten. Men raadt aan om regelmatig te meten, ook als u ontspannen bent en geen ongemakken ervaart. Daardoor krijgt u zelf een beeld welke (eetgewoontes), mensen en situaties uw bloeddrukwaarden beïnvloeden. Om een goed beeld van uw bloeddruk te hebben is het van belang regelmatig te meten. Aangeraden wordt op een vast tijdstip, voor de maaltijden te meten en na zware inspanning vijf minuten te wachten. Het is ook van belang uw behandelend arts regelmatig op de hoogte te houden van de gemeten waarden.

Extra functionaliteiten van de Cardiodock

U kunt de CardioDock ook gebruiken als lader en docking station voor uw iPod of uw iPhone.

Hoe wordt er gemeten?

U zet uw iPod of uw iPhone op het dockingstation. U zoekt uw persoonlijke gebruikersprofiel op. U bevestigt de armmanchet om uw linkerbovenarm op harthoogte. U drukt op "start" en daarmee begint de bloeddrukmeting. De armmanchet wordt dan genoeg opgepompt om te kunnen meten. Daarna loopt de lucht uit de manchet en krijgt u de meetwaarden te zien. Dit zijn de systolische en diastolische druk. Daarnaast wordt de hartslagfrequentie weergegeven. U kunt met behulp van de knop "opmerkingen" extra bijzonderheden in uw dagboek opslaan.

VitaDock software

U dient de VitaDock App op uw iPod of uw iPhone te laden. Dat kan met behulp van de App-Store van Apple. Indien u de VitaDock software wilt vinden zoekt u met het de omschrijving "VitaDock". Het kan zijn dat het dataverkeer via uw telefoon geld kost. Voor het verkrijgen van de VitaDock software dient u in het bezit te zijn van een Apple-ID met e-mailadres en wachtwoord en verder een actieve internetverbinding. Als de software geslaagd op de iPod of iPhone is geladen wordt het ôVitaDock"-symbool vertoond. Deze ziet er uit als een gestileerde "M".
© 2012 - 2024 Blackbeauty, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Handzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCHandzaam ultrasoon inhalatieapparaat USCDe inhalator van Medisana USC heeft een handzaam formaat. Deze vernevelaar, die op batterijen werkt kunt u zo meenemen i…
Behandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseBehandeling allergieën met lichttherapie: Medisana MedinoseDe Medisana Medinose vermindert de allergische verschijnselen ten gevolge van hooikoorts, huisstof- en dierenhaarallergi…
Elektrisch buikspieren trainenElektrisch buikspieren trainenWilt u uw buikspieren trainen en een strakke buik krijgen? Wilt u de kans op blessures bij buikspieroefeningen verminder…
Shiatsu massage stoelkussen: een weldaad voor uw lichaam!Shiatsu massage in combinatie met warmte kan een weldaad zijn na een vermoeiende dag. Daar hoeft u nu de deur niet meer…

Help, ik heb een hernia!Help, ik heb een hernia!Veel mensen hebben regelmatig last van rugpijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Veel en zwaar tillen, een verkeer…
Wat is dyspraxie, symptomen en behandelingWat is dyspraxie, symptomen en behandelingKinderen met dyspraxie hebben moeite met het aanleren van motorische handelingen en vaardigheden. In het verleden is dys…
Bronnen en referenties
  • http://www.medisana.com/
  • http://www.medisana.com/out/pictures/media/51281_cardiodock_ga_web_fl.pdf
Blackbeauty (100 artikelen)
Laatste update: 02-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.