Rhino Horn neusdouche: informatie en gebruiksmogelijkheden

Rhino Horn neusdouche: informatie en gebruiksmogelijkheden De Rhino Horn neusdouche is een perfect hulpmiddel om klachten als voorhoofdsholteontsteking, neusverkoudheid, verstopte neus en irritatie bij hooikoorts tegen te gaan of te voorkomen. De Rhino Horn mag dagelijks gebruikt worden en bij klachten zelfs een paar maal per dag. Na een eenmalige aanschaf van de neusdouche is het enige wat je nodig hebt lauw water uit de kraan en een beetje keukenzout zonder jodium of kruiden. De neus en bijholten worden door het inbrengen van het zoute water gereinigd van viezigheid en eventuele aanwezige korstjes. Het gebruik van de Rhino Horn is gemakkelijk en neemt maar weinig tijd in beslag.

Rhino Horn


Voorhoofdsholteontsteking en verstopte neus

Bij een bijholteontsteking is het slijmvlies van de neusholte en de bijholten ontstoken. De holten raken verstopt met snot en de slijmvliezen zwellen op, waardoor neus en holten dicht komen te zitten. Behalve verkoudheidsklachten is er nu ook sprake van drukgevoel en pijn in de bovenkaak en/of voorhoofd. De klachten nemen toe bij bukken. De doorgang in de neus kan verbeterd worden door druppelen, sprayen of spoelen met een zoutoplossing. Zoutoplossingen zijn kant-en-klaar verkrijgbaar bij de drogist of apotheek. Het is gemakkelijk te gebruiken maar er zit echter wel een kostenplaatje aan.

Hooikoorts

Hooikoorts kan ontstaan als het lichaam na het inademen van stuifmeel of pollen uit de lucht allergisch reageert. Er kunnen klachten optreden als niezen, verstopte neus, lopende neus, tranende en jeukende ogen. Het spoelen van de neus met een zoutoplossing kan verlichting geven doordat stuifmeel en pollen uit de neus verwijderd worden. De Rhino Horn is hierbij een gemakkelijk hulpmiddel.

Waarom een Rhino Horn gebruiken?

De neusdouche wordt eenmalig aangeschaft voor 12 euro (prijs van 2016) bij de apotheek of sommige drogisterijen en kan ook online worden besteld. Na aanschaf kan het product in principe een leven lang worden gebruikt en is zodoende een stuk voordeliger dan gekochte NaCl neusspray of druppels. Het product is altijd voorhanden, dus als je een verkoudheid of hooikoorts voelt aankomen kun je meteen starten met het nemen van een neusdouche.

De neusdouche wordt aanbevolen door kno-artsen, het is een veilige manier om de neus en bijholten schoon te spoelen en bij juist gebruik helpt het bijholteontstekingen te behandelen en te voorkomen.

Het maken van een zoutoplossing

In de verpakking van de Rhino Horn zit een maatschepje voor het afmeten van de juiste hoeveelheid zout. Gebruik zout zonder jodium of kruidentoevoegingen. Doe het schepje zout in de Rhino Horn en voeg lauw water toe. Dek met je handen beide gaten af en schut de water-zoutoplossing, zodat het goed gemengd wordt. De neusdouche is nu klaar voor gebruik.

Geeft het veel rommel?

Het is de eerste keer even oefenen om zodanig voorover te hangen boven de wasbak dat de vloeistof niet op de kleren komt. Maar dit went al snel en dan is de handeling gemakkelijk uit te voeren zonder dat de kleding nat wordt.

De neusspoeling

Steek de tuit van de hoorn vanaf de zijkant in een neusgat en druk het er zodanig tegenaan dat het neusgat goed afgesloten is. Buig met een rechte rug voorover, zodat de neus boven de wastafel hangt en adem door de mond. Druk je kin tegen je borst en draai je hoofd zijwaarts. Het water loopt nu het neusgat in en komt er via het andere neusgat weer uit. Gebruik ongeveer de helft van het zout water. Kom nu weer overeind en haal de neusdouche weg. Er loopt water uit de neus. Druk een neusgat dicht en snuit heel voorzichtig het water eruit. Herhaal dit bij het andere neusgat. Zorg dat je niet te hard snuit. Als je oren gaan ploppen dan snuit je veel te hard en pers je water (en mogelijk troep) in je bijholten wat niet goed is.
Herhaal alles bij het andere neusgat.

Het water goed verwijderen uit de voorhoofdsholtes

Al het water moet uit de holtes verwijderd worden. Dit doe je door met je hoofd naar voren te buigen en zijwaarts te draaien. Druk het onderste neusgat dicht en snuit voorzichtig het bovenste neusgat. Draai je hoofd terug, kijk naar beneden en snuit hetzelfde neusgat. Herhaal deze handelingen een paar keer. Doe alles hetzelfde aan de andere kant.

Schoonmaken en opruimen van de Rhino Horn

Spoel de neusdouche goed om en droog hem af. Bewaar hem op een schone plek voor volgend gebruik.

Kunnen meerdere mensen dezelfde Rhino Horn gebruiken?

Om kruisinfecties te voorkomen is het verstandig om ieder een eigen apparaat te gebruiken. Er is een blauwe en een rode te koop. Wil je hem toch samen vlak na elkaar gebruiken spoel de hoorn dan met kokend water af.

Hoe vaak mag ik de neusdouche gebruiken?

De neusdouche mag dagelijks worden toegepast. Bij problemen als voorhoofdsholteontsteking of als er veel pollen in de lucht zitten mag het zelfs tot vier maal daags gebruikt worden. Als preventie is eenmaal daags echter voldoende.
© 2016 - 2024 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bijholteontsteking: verschijnselen en behandelingBijholteontsteking: verschijnselen en behandelingBij een bijholteontsteking is de bekleding van een of meer holten in de botten rond de neus geïnfecteerd.Vaak zetten de…
Kaakholteontsteking: oorzaak en behandelingKaakholteontsteking: oorzaak en behandelingIedereen is wel eens verkouden, je loopt te snotteren en voelt je niet zo lekker, maar erger wordt het vaak niet. Vervel…
Verkoudheid en hoesten, voorkomen en behandelenVerkoudheid en hoesten, voorkomen en behandelenIn de koudere maanden worden veel mensen verkouden. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat in de wintermaanden mensen v…
Neuspeuteren, is het slecht voor de gezondheid?Neuspeuteren, is het slecht voor de gezondheid?Neuspeuteren is iets wat vreselijk veel mensen doen, zowel mannen, vrouwen als kinderen, en toch zullen de meeste mensen…

Syndroom van Usher tast gehoor en zicht aanSyndroom van Usher tast gehoor en zicht aanHet syndroom van Usher is een erfelijke aandoening. Gehoor en zicht worden geleidelijk aangetast. Vaak wordt de term doo…
Een te nauwe vagina hoeft niet op vaginisme te wijzenEen te nauwe vagina hoeft niet op vaginisme te wijzenSommige vrouwen zijn niet in staat tot geslachtelijke gemeenschap, omdat de opening naar de vagina te nauw is. De meest…
Bronnen en referenties
  • http://www.rhinohorn.nl
Wilmo (308 artikelen)
Gepubliceerd: 04-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.