Low Dose Naltrexone(LDN)

LDN staat voor Low Dose Naltrexone. Het is een middel om je immuunsysteem te versterken. Dit zal leiden tot minder klachten en een verbetering bij verschillende ziektes zoals MS, Lyme en schildklier aandoeningen.

Algemene informatie

Naltrexone is ontwikkeld in 1984 als medicijn tegen heroïne verslaving. Het is ontwikkeld door de Amerikaanse neuroloog dr. Bihari. Deze tabletten zijn ongeveer 50 tot 150 mg Naltrexone. Maar bij LDN wordt er maar een kleine hoeveelheid gebruikt, dit kan variëren van 1,5 mg tot 4,5 mg. LDN kan worden gebruikt voor het versterken van het immuunsysteem. Het wordt ingezet bij auto-immuunziektes, infecties, kanker en ziektes die te maken hebben bij het aantasten van zenuwen. Het wordt vooral gebruikt door mensen van ziekten waarvan ze niet weten wat de oorzaak is of waar ze nog geen behandeling voor hebben. Naltrexone wordt alleen verkocht in grote hoeveelheden. Je moet dit thuis oplossen in water en je hebt hierdoor mindere hoeveelheid van 0,5 mg. Door middel van een druppels kun je dit met water innemen.

Het middel wordt normaal niet voorgeschreven voor deze ziektes. Je kunt het krijgen door het via het internet te kopen of een arts overhalen door middel van informatie te geven over LDN. Er is onderzoek gedaan naar LDN, maar alleen op kleine schaal. Het middel is niet geregistreerd omdat de inkomsten te laag zijn voor de farmaceutische industrie. Ze kunnen het niet terugverdienen. Dus moeten de onderzoeken worden gefinancierd door de overheid of via fondsen. Door gebrek aan onderzoek wordt het middel weinig voorgeschreven door artsen. Sommige mensen beschrijven het als een van de grootste doorbraken in de gezondheidszorg. Naltrexone is bovendien veel goedkoper dan andere medicijnen. Het kost per maand maar tussen de 20 en 40 euro.

De Werking van LDN

Bij Naltrexone stijgt het endorfine niveau. Deze stijging was hetzelfde bij een 50 mg en een 3 mg. Door het verlagen van het mg Naltrexone worden de bijwerkingen minder. Het endorfine niveau heeft een pijn verminderd effect. Door de stijging van endorfine in het lichaam worden de klachten minder en verbetert het immuunsysteem. Zodat het lichaam zich beter kan weren tegen ziektes. Door de verbetering van het immuunsysteem kan Naltrexone tegen elke auto-immuunziekte worden gebruikt. Je moet het middel gebruiken voor het slapen gaan. Je moet na het nemen van het middel niet iets anders gaan doen en meteen gaan slapen. Anders kun je problemen krijgen met slapen.

Bijwerkingen

De meeste medicijnen hebben bijwerkingen. Zo dus ook LDN. De belangrijkste bijwerking is dat het slaappatroon wordt verstoord. Verder bijwerkingen zijn vermoeidheid, hoofdpijn en misselijkheid

Ziekten waarbij LDN effectief is

 • Ziekte van Crohn
 • Fibromyalgie
 • COPD
 • Epstein-Barr Syndroom
 • Alzheimer
 • Ziekte van Lyme
 • Allergieën en intoleranties
 • Ziekte van Hashimoto
 • Lupus(SLE)
 • Multiple Sclerose(MS)
 • AIDS(HIV)
 • Psoriasis
 • Parkinson
 • ME/CVS
 • Migraine
 • Primaire progressive multipele sclerose(PPMS)
 • Astma

Het maken van LDN

In Nederland zijn er alleen maar Naltrexone tabletten van 50 mg. Je moet ze eerst zelf verdunnen.De benodigdheden om LDN te maken zijn 1 tablet Naltrexone van het merk Revia of Nalorex, een druppelpipet van 10 ml, een donkerflesje en een flacon NACL zout(0,9%) van 10 ml.
De bereiding gaat als volgt. Doe een tablet van 50 mg van Revia of Nalorex in het donkere flesje. Voeg hierbij het flacon NACL(0,9%) van 10 ml toe. Je moet het tablet laten oplossen in het flesje. Dit duurt ongeveer 2 á 3 uur. Per druppel krijg je dan een hoeveelheid van 0,25 mg. Dus vier druppels is 1 mg LDN. In totaal zitten er dus 200 druppels in het potje. Het potje kun je maximaal een maand laten staan in de koelkast en voor gebruik moet je het potje eerst schudden. Begin op het begin met een druppel en houdt dit een week vol. Als je weinig merkt kun je uitbouwen elke week met een druppel.

Tips

 • Gebruik niet meer dan 4,5 mg per dag. Het resultaat verbetert niet en de bijwerkingen worden groter.
 • Laat het potje maximaal een maand in de koelkast staat!
 • Bij gebruik het potje eerst schudden.
 • Geen pijnstillende en verdovende middelen nemen tijdens het gebruik van LDN. Het heeft een tegenstellende werking.
 • Begin met een lage dosering. Als je veel last hebt van het nemen van medicijnen. Bouw het niet te snel op. Let vooral op bij een schildklier aandoening.
 • Het middel zal niet bij iedereen gelijk werken. Het verschilt per persoon. Houdt het 10 tot 12 maanden aan.
 • Schrik op het begin niet als je je slechter begint te voelen. Bij veel mensen werkt het op begin het tegenovergestelde, maar dit verdwijnt binnen twee á drie weken.
 • Neem tijdens het gebruik van LDN geen geen gluten, melk, soya en spinazie
© 2011 - 2024 Nokkos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
LDN, een veelbelovend medicijnLDN, een veelbelovend medicijnLDN, Low Dose Naltrexone, is een middel dat kan zorgen voor vermindering van pijn en het stimuleert en versterkt het imm…
Gezondheid: De ziekte van Crohn en Colitis UlcerosaGezondheid: De ziekte van Crohn en Colitis UlcerosaDe ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa zijn aandoeningen die betrekking hebben op het spijsverteringskanaal. De darmwan…
De ziekte van CrohnDe ziekte van Crohn is een chronische ontstekingsziekte van het maag-darm stelsel. In Nederland worden er per jaar bij o…
Fibromyalgie en LDN: een nieuwe behandelingFibromyalgie en LDN: een nieuwe behandelingDe chronische pijn bij fibromyalgie kan met een lage dosis Naltrexone positief worden beïnvloedt. LDN zorgt voor meer pi…

De ziekte van DuchenneDe ziekte van Duchenne is een ernstige erfelijke aandoening van de spieren. De ziekte van Duchenne komt bijna alleen bij…
Bronnen en referenties
 • http://www.lowdosenaltrexone.nl/
 • http://blaasdarmforum.forumup.nl/
Reactie

Riny Simons, 02-09-2013
Ik zou graag willen weten waar ik LDN kan bestellen, ik kan dit nergens vinden.
Kunt u mij dit laten weten?
Mvrgr Riny. Reactie infoteur, 02-09-2013
U kunt beter na een gespecialiseerd arts vragen of ze LDN voor u kunnen voorschrijven. Om dit middel ergens op het internet te kopen lijkt me niet echt een geweldig idee. Er is een Nederlands forum met een aantal LDN gebruikers misschien kunt u misschien beter informeren en kunnen u misschien een naam van een arts geven die LDN wil voorschrijven.
Forum: http://blaasdarmforum.forumup.nl/index.php?mforum=blaasdarmforum

Nokkos (29 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.