RIVM: "buikomvang voorspelt kans op hart- en vaatziektes"

RIVM: "buikomvang voorspelt kans op hart- en vaatziektes" Hart- en vaatziektes zijn inmiddels nationale volksziekte nummer één. Onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bewijst dat. Concreet geldt: meten is weten. Pak de centimeter en kijk of je binnen de gezonde marges valt. Zo niet, is dieet en meer bewegen de meest voor de hand liggende oplossing. Een nieuw technologisch hulpmiddel is UltraForm: pijnloze, blijvende vermindering van lichaamsvet. Eén behandeling betekent doorgaans: één kledingmaat minder. Hart- en vaatziekten. Dat zijn de volksziektes die op de nationale nummer één positie staan. Een voorspeller van hart- en vaatziektes die niet van binnen zit maar van buiten, is je buikomvang. Zowel bij mannen als vrouwen levert het meten van je buikomvang een nauwkeurige voorspelling op voor de kans om aan hart- en vaatziekten te overlijden. Dit is geen loze kreet, maar bewezen in onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit onderzoeksfeit is ook te vertalen in concrete cijfers. Mannen die een taille-omvang hebben van meer dan 123 centimeter, en vrouwen met een buikomtrek van meer dan 105 centimeter zitten helaas met een twee keer zo grote kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten als gemiddeld.

Buikomvang verminderen

Het verminderen van de buikomvang is een logische manier om je kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Dat begint bij het veranderen van de eetgewoontes, en het nemen van meer lichaamsbeweging. Maar er zijn ook nieuwe technologische hulpmiddelen. Een zo'n hulpmiddel is de UltraForm. Deze methode is gericht op buikvet, maar vermindert ook de aanwezigheid van lichaamsvet op heupen en bovenbenen, de plekken waar met name vrouwen vaak meer vet opslaan. Het is een methode zonder operatie én zonder herstelperiode of pijn. Het resultaat is blijvend. De UltraForm behandeling neemt ongeveer een uur in beslag. Ook de behandeling zelf is pijnloos. Meteen na de behandeling, kunnen mensen de dagelijkse bezigheden weer oppakken. Concreet betekent behandeling met de UltraForm dat praktisch alle ofwel 100% van de behandelden, na één behandeling al één kledingmaat minder heeft.

UltraForm: hoe en wat

UltraForm herstelt de lichaamscontouren bij mensen met vetophopingen en probleemzones. De UltraForm behandeling houdt in dat lichaamsvet verwijderd wordt met behulp van geluidsgolven. Het ultrageluid vernietigt selectief de vetcellen, waarna het lichaam zelf het vet afvoert. De afvoer van het lichaamsvet gebeurt via natuurlijke processen. Er vindt geen chirurgische ingreep plaats en dus wordt ook geen omringend weefsel beschadigd. Narcose is onnodig voor de pijnloze methode. Na één behandeling is de client gemiddeld twee tot drie centimeter in lichaamsomtrek kwijt. De praktijk van Ultraform bevindt zich in Baexem, Noord-Limburg.

Hoe meet ik mijn buikomvang?

De buikomvang meten levert een goede indicatie op van zowel de hoeveelheid abdominaal vet (buikvet) als de totale hoeveelheid lichaamsvet. Maak niet de veelgemaakte fout om over het dikste deel van de buik te meten! Het meten van de buikomvang moet gebeuren tussen de onderkant van de onderste rib en de bovenkant van het bekken. Vrouwen die een buikomvang hebben van onder de 80 cm vallen binnen de meest optimale marges. Ook mannen met een buikomvang tot 94 cm vallen binnen die grenzen. Vanaf een buikomtrek van 88 cm of meer in het geval van vrouwen en 102 cm of meer als het om mannen gaat, moet er gesproken worden van abdominale obesitas, die gekenmerkt wordt door vetophoping in de buik. Deze abdominale obesitas betekent dat er een ernstig verhoogd risico bestaat op complicaties. Actie nemen is geboden, te beginnen met een gezondere leefstijl. Zeker wanneer je lange tijd weinig hebt bewogen of radicale veranderingen wilt doorvoeren, is bezoek aan de huisarts een must. Bovendien kan deze je altijd helpen met advies en eventuele doorverwijzing naar de dietist.
© 2011 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een gezonde buikomvangEen gezonde buikomvangEen gezonde buikomvang zegt veel meer over de gezondheid van iemand dan diens BMI. Een hoog BMI en een te grote buikomva…
Overgewicht - Check je buikomvang met een touwtjeOvergewicht - Check je buikomvang met een touwtjeJe kunt heel gemakkelijk controleren of je eigenlijk iets te dik bent, of je ongezond overgewicht hebt. Je hebt er niet…
Platte buik is gezond - buikvet is ongezondPlatte buik is gezond - buikvet is ongezondBuikvet is niet alleen ongezond, maar erg fraai om te zien is het over het algemeen ook niet. Vooral in de zomer, als de…
Afvallen: reken het zelf uit en maak je eigen dieetAfvallen: reken het zelf uit en maak je eigen dieetOf je nou die extra kilo's van de feestdagen wilt afvallen of die strakke buik voor de zomer wilt bereiken: om af te val…

Maagzweer klachten: maagpijn, rugpijn, misselijk en boerenMaagzweer klachten: maagpijn, rugpijn, misselijk en boerenIemand kan al jarenlang last van zijn maag hebben: veel pijn, het laten van boeren (oprispingen) en vaak brandend maagzu…
Amandelontsteking: symptomen en oorzaak ontstoken amandelenAmandelontsteking: symptomen en oorzaak ontstoken amandelenWat is een amandelontsteking en wat te doen bij ontstoken amandelen? Een amandelontsteking is een ontsteking aan de neus…
Bronnen en referenties
  • Persbericht UltraForm
  • VandeVorst PR
Mariawrites (540 artikelen)
Gepubliceerd: 17-10-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.