Helderziendheid

Als je het zesde zintuig hebt ben je paranormaal begaafd. Het zesde zintuig is heel breed. Zo kan je helderziend zijn, Heldervoelend, Helderwetend, Helderhorend, Helderruikend of helderproevendheid. Dit zijn de zes hoofdvormen van het zesde zintuig. Binnen deze hoofdvormen heb je ook weer subvormen. Dit artikel gaat over helderziendheid.

Helderziend

Andere namen hiervoor zijn helder zien of paranormaal zien. Over het algemeen denken een heleboel mensen dat helderziend zijn alleen is dat je de toekomst kunt voorspellen of aura`s of geesten kunt zien. Er zijn veel meer dingen die je kunt als je helderziend bent. Het is niet alleen de toekomst voorspellen of aura`s kunnen zien. Het gaat verder dan dit.

Helderziende mensen kunnen visioenen krijgen. Tijdens een visioen kan je beelden zien uit de toekomst, het heden of verleden. Dit wordt alleen niet als helderziend gezien maar het is wel een vorm van helderziendheid.

Iemand die helderziend is kan vaak maar een deel of een paar dingen van deze lijst:

  • De toekomst zien
  • Beelden kunnen zien bij dingen
  • In het menselijke lichaam kunnen kijken om te zien wat iemand mankeert
  • Het door krijgen van symbolen
  • Het zien van engelen/ geesten, lichtbollen, lichtpuntjes, lichtflitsen
  • Het zien van aura`s, karakters en gevoelexpressie in gezichten
  • Het zien van paranormale ufo`s (ruimteschepen)

De toekomst

Dan neem je iets waar voordat iets gaat gebeuren. Een helderziende ziet een bepaalde soort energie zichtbaar worden voor de ogen van een persoon. Deze energie wordt op een gegeven moment vertaald in beelden. Deze beelden kunnen gaan over de toekomst maar ook over het heden of het verleden.

De beelden die een helderziende binnenkrijgt wil niet zeggen dat dit echt gaat gebeuren omdat de toekomst nooit vaststaat. Je bepaald je eigen leven door je eigen keuzes te maken. Deze keuzes kunnen door helderziende mensen die de toekomst kunnen voorspellen gezien worden ook al heb je de keuze nog niet gemaakt. Zo'n helderziende kan dan een van je mogelijke besluiten waarnemen die je in de toekomst kan volgen. Je hebt de vrijheid om andere keuzes te maken, maar een aantal dingen veranderen niet zomaar.

Beelden bij objecten

Dit is het kunnen voelen van energie van iemand op bijvoorbeeld een foto. In zo`n object zit als het ware de emotie en de uitstraling van de persoon van wie het object is. Dit word gezien of gevoeld door een helderziende en die vormt er beelden van. Het krijgen van beelden gebeurd vaak automatisch

In het menselijk lichaam kunnen kijken om te zien wat hem mankeert

Als iemand die helderziend is dit kan, kan hij zo bij andere mensen naar binnen kijken zonder hulpmiddelen. Hij kan dan organen bekijken of delen van organen. Hij kan dan als het ware inzoomen op ieder orgaan om vervolgens te gaan bekijken of er iets mee aan de hand is. Als een orgaan niet goed werkt kan hij beschrijven waar het zit en hoe het er uitziet.

Dit kunnen helderzienden ook in iets mindere vorm hebben. Dan weten ze wel waar het zit maar dan weten ze niet precies wat het is. Ze weten dan niet precies hoe het eruit ziet.

Het doorkrijgen van symbolen

Helderziende mensen kunnen ook symbolen doorkrijgen. Deze symbolen worden waarschijnlijk alleen in het hoofd gezien. De symbolen lijken te slaan op een onbekende taal die ergens anders gebruikt word.

Het zien van geesten/engelen, lichtbollen, lichtpuntjes, flitsen

Dit zijn maar een paar uit de lange rij van soorten lichtverschijnselen die er bestaan. Er zijn een heleboel lichtverschijnselen die een helderziende kan zien.

Het zien van aura`s, karakters en gevoelsexpressie in gezichten

Iedereen heeft een gekleurd energieveld om zich heen dat ze de aura noemen. De energie van het lichaam, de geest en de ziel zorgen er samen voor dat er energievelden te zien zijn om en in een persoon. De gekleurde aura`is het bekendste maar er zijn grijs/ witte aura`s. de emoties, het karakter, de persoonlijkheid en de kwalen van iemand zijn te zien in aura`s. deze dingen zijn ook te zien in zijn gezicht.

Het zien van paranormale ufo's (ruimteschepen)

Van de ufo over het algemeen heb je twee soorten. De ene soort kun je wel duidelijk zien en komt niet heel vaak voor en de andere is de paranormale ufo. De paranormale ufo is niet zichtbaar voor iedereen. Ze zijn er heel vaak zonder dat je het ziet. Je ziet deze alleen de energie om de ufo heen.

Lees verder

© 2007 - 2024 Donkertje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is helderziendheid?De wetenschap heeft het moeilijk om helderziende gebeurtenissen te verklaren, en dat is juist de reden waarom verschille…
Helderziendheid; algemeen en voorbeeldenHelderziendheid is het kunnen waarnemen van dingen zonder zintuiglijke prikkels van buitenaf. Men spreekt dan over paran…
Het ontstaan van helderziendheidHelderziendheid is een onderwerp waar men eigenlijk niet zoveel van hoort omdat vele helderziende waarnemingen niet verk…
Kan je helderziendheid aanleren?Er is steeds meer interesse voor het paranormale en er zijn steeds meer opleidingen en workshops rond allerlei paranorma…

Homeopathie, impuls tot herstelHomeopathie, impuls tot herstelOver de hele wereld vinden mensen de weg naar de homeopathie. Ontevredenheid over reguliere artsen, het mislukken van re…
Alternatief: Bach-bloesemtherapieAlternatieve geneeswijze ontwikkeld door de homeopathisch arts Edward Bach (1886-1936). Bach dacht dat ziekte geestelijk…
Bronnen en referenties
  • http://www.leylijnen.com/helderziendheid.htm
Reacties

Chrisje, 17-12-2009
Maar kunt u misschien ook uitleggen waarom ik al heel lang in mezelf praat?
want ik heb het idee dat mensen dat soms zien, en soms denken van: wat doet zij nu weer?
en dan kijken ze me af en toe heel raar aan.
en iemand zei een keer tegen mij van: ik hoorde dat je een beetje in jezelf praate? dat doen toch mensen die 70 of 80 zijn?
en dat had mij wel geraakt. Reactie infoteur, 17-12-2009
Heey,
Nee sorry, ik zou het zo niet weten maar het is niet erg ofzo. Ik snap het verband niet echt tussen herderziendheid en in jezelf praten. Kan je mij dat uitleggen?

Groetjes

Chrisje, 15-12-2009
Ik geloof er wel in op een een of andere manier.
maar soms als ik s'avonds voor de tv zit en ik kijk heel snel ergens heen dan lijkt het net of daar iemand stond, het was ook een keer toen ik van de wc af kwam toen keek ik in de richting van de kamer, en toen leek het net of er iemand met een mantel heel snel de kamer in liep.
en ik dacht dat het met mijn broer was. maar toen keek ik in de keuken en toen stond daar mijn broer.
en ik praat ook al vanaf kleins af aan in mezelf! waarom weet ik ook niet!
kan er iemand uitleggen wat er is?

al bedankt;) Reactie infoteur, 15-12-2009
Hallo,
Is je broer overleden? Als dat al zo is, kan het zijn dat hij bij je was op dat moment als geest en misschien nog steeds bij je is.
Wij hebben zelf thuis hier ook mee te maken gehad maar bij ons was het een onbekende man, namelijk een vorige bewoner. Ik heb hem een keer vanuit mijn ooghoeken gezien.
Als je graag zeker wilt weten of het je broer is kan je op zoek gaan naar iemand die kan pendelen. Die kan met behulp van zijn pendel vragen stellen waar je ja en nee op kan antwoorden. Soms kan zo`n iemand hem ook vragen weg te gaan.
Suc6 en je hoeft er niet bang voor te zijn ondanks het feit dat het wel heel erg angstaanjagend kan zijn in het begin.
Als je er open voor staat zal hij dat aanvoelen. Ik heb hele gesprekken gevoerd met die geest die bij ons boven zat en heb gewoon gezegt dat ik het niet erg vond dat hij er zat (zonder antwoord terug natuurlijk). Vanaf het moment dat ik dit voor het eerst deed, voelde het voor mezelf al een stuk prettiger en was ik minder bang voor hem.

Wil je me laten weten of je wat aan mijn reactie hebt?

Groetjes Donkertje

Donkertje (44 artikelen)
Gepubliceerd: 19-11-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.