Helderziendheid; algemeen en voorbeelden

Helderziendheid is het kunnen waarnemen van dingen zonder zintuiglijke prikkels van buitenaf. Men spreekt dan over paranormale waarnemingen. Lees hier enkele voorbeelden over helderziendheid en kom meer te weten over het doel van helderziend zijn.

Helderziendheid; algemeen

Hoe ontstaat helderziendheid bij iemand?

Meestal zien de personen waarbij helderziendheid aan het ontstaan is eerst flitsende beelden, maar kunnen ze deze niet vasthouden. Als ze de beelden zagen, waren ze dus meteen weer verdwenen. Met de tijd ontwikkelt de helderziendheid zich vanzelf. Zo kunnen de helderzienden omschrijven wie of wat ze zien. Als ze personen zien, dan kunnen ze zien dat deze ook praten, maar kunnen ze niet horen wat ze zeggen. Meestal zien de helderzienden niet elke dag paranormale waarnemingen, soms kan het een tijdje duren voordat ze terugkomen.

Doel?

Vele mensen vragen zich dan ook af waarvoor het eigenlijk nodig is om helderziend te zijn, maar de helderzienden zelf voelden dat het een bepaald doel heeft. Ze zeggen dat het de mensen op aarde moet wakker maken om hen te laten weten dat het leven in een andere vorm verder gaat na de dood. De doden hebben hun lichaam hier achtergelaten en nemen nu geen plaats meer in, ze zijn niet meer tastbaar. Ze kunnen ons helpen met het maken van een betere wereld door de waarschuwingen en aanwijzingen die ze ons geven.

Voorbeelden van helderziendheid

Enkele voorbeelden die aantonen op welke manier helderziendheid kan voorkomen...

Voorbeeld 1

Het eerste voorbeeld speelt zich af tijdens een diner. Opeens hoorde iedereen een raar geluid. De eigenaar van het huis ging kijken waar het geluid vandaan kwam, en zag dat het schilderij van zijn vader gevallen was. Hij wist meteen dat er iets scheelde met zijn vader. En inderdaad, even later kreeg hij telefoon met de boodschap dat zijn vader overleden was, precies op hetzelfde tijdstip dat het schilderij gevallen was. Waarschijnlijk wilde de man laten weten dat hij weg was.

Voorbeeld 2

Het tweede voorbeeld gaat over een vrouw waarvan de zoon in de oorlog zat. Ze droomde dat haar zoon op een brancard in de sneeuw werd weggebracht. Hij had zwachtels rond zijn hoofd en zei tegen zijn moeder dat hij helemaal geen pijn had en dat hij altijd gewenst had om zo, zonder pijn te mogen sterven. Een week later kreeg de moeder bericht met de mededeling dat haar zoon gestorven was op de dag van haar droom. Hij had vlak voor zijn dood nog enkele keren ‘moeder’ geroepen.

Voorbeeld 3

Het derde voorbeeld vond enkele jaren geleden plaats in Amerika. Tijdens een televisieprogramma kreeg een groep mensen de opdracht om ’s nachts op een kerkhof rond te lopen. Ze moesten foto’s proberen te trekken van geesten terwijl dat gefilmd werd. Op een gegeven moment vielen alle camera’s die er op dat kerkhof aanwezig waren uit en zagen de aanwezigen verschillende gedaanten staan. Ze werden helemaal niet duidelijk waargenomen en waren ook snel terug weg. Op de foto’s die achteraf ontwikkeld werden zag men duidelijk dat het om geesten ging.

Voorbeeld 4

Het vierde en laatste voorbeeld gaat over het uittreden uit het lichaam. Een vrouw die een auto ongeluk had gehad vertelde achteraf over haar ervaring. Ze zei dat ze haar eigen lichaam zag liggen. Het was net alsof ze als een toeschouwer naar het gebeurde verkeersongeval aan het kijken was, dat toevallig over haarzelf ging. Ze had niet het gevoel dat ze dood was, maar eerder dat er iets niet klopte. Enkele ogenblikken later werd ze versuft wakker en voelde ze een verschrikkelijke pijn. Op dat moment zat haar geest terug in haar lichaam en kon ze de pijn die veroorzaakt werd door het ongeval dus terug waarnemen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Sarahh, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
HelderziendheidAls je het zesde zintuig hebt ben je paranormaal begaafd. Het zesde zintuig is heel breed. Zo kan je helderziend zijn, H…
De wetenschap en helderziendheidIn de parapsychologie gaat men er vanuit dat alle vreemde verschijnselen niet alleen door geesten worden veroorzaakt, ma…
Wat is helderziendheid?De wetenschap heeft het moeilijk om helderziende gebeurtenissen te verklaren, en dat is juist de reden waarom verschille…
HelderruikendheidWat is Helderruikenheid. Andere namen hiervoor zijn: paranormaal ruiken en helder ruiken.Wat zijn de mogelijkheden van h…

Kanaliseren kracht van de geestKanaliseren kracht van de geestSpiritualiteit is hot, dat kunnen we rustig stellen. Is het niet vanuit zuivere intenties vanuit geloof, dan is het wel…
NatuurmeditatieNatuurmeditatieDe natuur vinden de meeste mensen mooi en als het even kan vertoeven velen in de natuur. Maar de natuur is en kan meer,…
Bronnen en referenties
  • www.parapsy.nl
Sarahh (77 artikelen)
Gepubliceerd: 11-04-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Spiritueel
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.