Natuurgeneeskunde: Eczeem, gordelroos

Bij de minste tekenen van huiduitslag moet de patient meteen naar de dokter gaan, opdat niet alleen de gordelroos maar ook de oorzaak meteen in het beginstadium behandeld kan worden.

Eczeem

Symptomen:

De patiënt, heeft een jeukende uitslag over het hele lichaam. Het meest aangedaan zijn de knieholtes, ellebogen, oksels en de binnenkant van de bovenbenen. Maar ook de nek, gezicht, hals, voetzolen en de handpalmen zijn aangetast. Ook zit de uitslag in het haar. Het eczeem ziet er rood uit, heeft bobbeltjes en blaasjes. Op veel plekken zitten korsten, op andere een witte vochtige laag.

Oorzaak:

Om deze precies vast te stellen past irisscopie. Vervolgens komen de levensgewoonten aan bod. Al vroeg last van verstopping. Te veel thee, cognac ( alchol) en koffie drinken. Alleen witbrood, geen fruit en veel vlees en meelgerechten zorgen niet alleen voor eenalsmaar uitdeinende taille maar ook mogelijk voor eczeem. Oorzaak kan een verwaarloosde nierontsteking zijn(in veel andere gevallen is dit jicht of een stofwisselingsziekte).

Behandeling:

Acupunctuur en homoeopathische maatregelen om de nierontsteking te genezen. Bloedzuigers aanbrengen (4 keer). Vanaf de eerste dag steeds heter wordende halfbaden met een vochtige pakking erachteraan. Na twee uur de pakking verwijderen en lauw aftvassen. Vanzelfsprekend rauwkost en laxeermiddelen. Regelmatig azijnwater-wassingen tegen de jeuk.

Genezingsproces: Na twee weken is de uitslag bijna helemaal verdwenen. Overgaan op vegetarisch voedsel. Eiwit vermijden (vooral geen boter maar plantaardige vetten, zoals margarine of zonnebloemolie). De hele kuur kan lichter gemaakt worden als de stoelgang weer normaal is. Nog weer twee weken later is de oorzaak, de nierontsteking, helemaal genezen en het eczeem weg.

Ter voorkoming:

Bij de minste tekenen van huiduitslag meteen naar de dokter gaan, opdat niet alleen het eczeem maar ook de oorzaak meteen in het beginstadium behandeld kan worden. Op een normale stoelgang letten. Eén keer in ‘tjaar een week lang rauwkost eten. Het bloed regelmatig reinigen met kruisbessiroop. De uitgeperste en gekookte bessensap met suiker tot een siroop laten indikken: dagelijks een eetlepel in een kop warm water oplossen en op de nuchtere maag opdrinken. Kinderen maar één theelepel geven.

Gordelroos

Symptomen:
Ofschoon gordelroos tot de ernstige ziekten gerekend mag worden, is de patiënt niet gedeprimeerd. Hij draagt de pijn en de uitslag met rode punten op de heupen gelaten. Bijverschijnselen ervan zijn: overgevoeligheid bij het aanraken van de huid, neiging om te gaan zweten, vaker urineren, koorts. Bij zware gevallen, verlamming en blind worden, als de ogen er ook door aangetast zijn of ontstekingen in het centrale zenuwstelsel, met als eventueel gevolg een hersenvliesontsteking. Daarom moeten er meteen tegenmaatregelen genomen worden.

Oorzaak. Ontsteking van een zintuig-zenuw, meestal door een virus. Het verloop is bijna altijd onaangenaam. De blaasjes kunnen knappen, verdrogen ofveretteren. Littekens en vlekken kunnen overblijven.

Behandeling. Slangengif-reintoxinen. Baunscheidt-methode. Vasten op vruchtensap en in dit geval steeds heter wordende deelbaden om te kunnen zweten, met daarna een rompwikkel. De blaasjes met oljfolie aanstippen.

Genezingsproces: Het uitdrogen van de uitslag moet met geneeskrachtige aarde-omslagen bevorderd worden.

Ter voorkoming: Harding om de gevoeligheid voor dit virus tegen te gaan.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat is Gordelroos (Herpes Zoster) en wat is er aan te doen?Wat is Gordelroos (Herpes Zoster) en wat is er aan te doen?Gordelroos, ook wel herpes zoster genoemd, is een pijnlijke huiduitslag. Hier lees je hoe gordelroos ontstaat, wat de sy…
Eczeem 'dermatitis'Eczeem 'dermatitis'Eczeem is een ontstekingsreactie van de huid. Jonge kinderen hebben het vaak. Het kan vanaf de geboorte al ontstaan of o…
Gezondheid: GordelroosGezondheid: GordelroosWe hebben er allemaal wel van gehoord of hebben er iets over op televisie gezien. Menigeen kent ook nog wel iemand in de…
Eczeem: soorten en behandelingEczeem is een veel voorkomende huidaandoening. Kenmerkend is de grote hoeveelheid jeuk die deze huidaandoening met zich…

Natuurgeneeskunde: Hoge bloeddruk, lage bloeddrukWe onderscheiden drie delen bij de bloedsomloop. De grote lichaamsbloedsomloop, de longbloedsomloop en de poortader bloe…
Natuurgeneeskunde: Aderverkalking (arterioscierose)Door vet- en kalkafzetting aan de binnenkant van de slagaderen verliezen ze hun elasticiteit. Een beschadiging van de za…
Bronnen en referenties
  • Bron: Naturheilkunde
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 16-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.