Homeopathie: Voorhoofdsholten, Sinus

De voorhoofdsholten zijn gelegen in de botten boven de ogen en rond de neus. Normaal zit er alleen lucht in. Maar hij een kou of allergische reactie zwellen de slijmvliezen die de wanden van die holten bedekken en produceren daarbij heel veel slijm.

Beschrijving

Als de doorgangen van die holten naar de neus afgesloten zijn door die zwelling, krijgt men door de druk die de opgesloten lucht en de toenemende hoeveelheid slijm in die holtes veroorzaken. een gevoel alsof het hele gezicht verstopt en vol is. De neus zit ook verstopt. Wanneer de holten hij een simpele kou wel betrokken raken maar er vindt geen bacteriële infectie plaats, spreekt men in zon geval ook wel van verstopping van de voorhoofdsholten.

Wanneer bacteriën echter doordringen in zon geblokkeerde voorhoofdsholte en zich gaan vermenigvuldigen in het opgesloten slijm, ontstaat een voorhoofdsholte-ontsteking Doordat de ontsteking verergert en er pus wordt gevormd, worden het kloppen en de druk binnen de holte heviger. Als het daarbij gaat om de lager gelegen holten, doende tanden pijn of lijken te lang te zijn. Door die ontstoken holten raakt het gezicht overgevoelig voor aanraken. Er wordt een dikke, geel-groenachtige neusafseheiding geproduceerd, maar die loopt nauwelijks weg door de verstopping. De ziekte gaat vaak gepaard met koorts en moeheid en de persoon in kwestie kan zich erg ziek voelen.

Behandeling

voorhoofdsholteverstoppingen en milde infecties kunnen thuis worden verzorgd. De behandeling ïs heel eenvoudig daar rust het belangrijkste is. Drink veel en gebruik een luchtbevochtiger om de secretie dunner te maken zodat die loslaat.

Homeopathische geneesmiddelen

Bekijk eerst de lijst met medicijnen die we hier geven, voordat u iemand met voorhoofdsholte-ontsteking gaat behandelen. Alle middelen zijn bestemd voor een ontsteking waarbij een geel- tot groenachtige afscheiding in de neus ontstaat. U kan ook alle medicijnen gebruiken die gegeven worden bij verkoudheid of hoesten. Geef ongeveer elke acht uur een dosis van het gekozen medicijn en stop als er verbetering optreedt. Schakel over op een ander middel als de symptomen na een dag niet beter worden.

Kalium, is een van de meest werkzame middelen voor mensen met pijn en verstoppingen in de voorhoofdsholten. Het wordt met name aangeraden wanneer de pijn of druk het ergst is boven de neuswortel en wanneer de secretie vooral dik, slijmerig of taai is. Men kan ook pijn in het voorhoofd hebben, vaak boven één oog of een stekende pijn naar de buitenkant van een oog. Daarbij kan het gaan om een pijn die men duidelijk op een bepaalde plek voelt. De symptomen beginnen vaaks ochtends, worden tegen de middag erger en verdwijnen in de late namiddag. Koud weer, bukken, bewegen en lopen doen de pijn verergeren. Druk, warmte en warm drinken verlichten de pijn.

Pulsatilla kunt u toedienen als de pijn in de holten s nachts verergert of in een warme ruimte of hij het staan, bukken of openen van de ogen. s Ochtends en bij druk vermindert de pijn. Ook komt het vaak voor dat de zieke misselijk is of aan indigestie lijdt.

Mensen die Silicea nodig hebben, lijden in de voorhoofdsholten pijn die aanzienlijk verbetert hij druk. Zij willen vaak dat hun hoofd losjes omwonden wordt. Ze voelen zich ook beter als er warmte wordt toegevoerd. De pijn verergert hij kou, geestelijke uitputting, lawaai, bewegen, bukken, praten en lichte aanrakingen.
© 2008 - 2024 Sophocles, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Sinus pilonidalis (haarnestcyste): behandeling en voorkomenSinus pilonidalis (haarnestcyste): behandeling en voorkomenEen sinus pilonidalis kan vervelende klachten veroorzaken. Een andere naam hiervoor is haarnestcyste. Soms is een operat…
Sinusitis (bijholteontsteking)Sinusitis (bijholteontsteking)Een sinusitis, in de volksmond ook wel een bijholteontsteking genoemd, is een ontsteking van de slijmvliezen van een de…
Hoeken berekenen met de sinusOp de middelbare school krijgt bijna elke leerling te maken met het berekenen van hoeken. De een krijgt dit eenvoudig do…
De lengte van een zijde van een driehoek berekenenOp de middelbare school krijg je vaak les over de cosinus, de sinus en de tangens. Aan de hand van twee lengtes van een…

Homeopathie: Bindvliesontsteking (conjunctivitis)De conjunctiva is de dunne, doorzichtige bekleding die de oogballen en de binnenkant van de oogleden bedekt. Infecties,…
Homeopathie: Kouvatten en hoestenIedereen kent wel de normale symptomen die zich voordoen als u kou hebt gevat: een loopneus, niezen en waterige ogen, so…
Bronnen en referenties
  • Bron: Homeopathie en gezondheid
Sophocles (334 artikelen)
Gepubliceerd: 27-03-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.