Wat is aromatherapie?

Wat is aromatherapie? Aromatherapie is het gebruiken van geuren van vluchtige oliën, ten behoeve van geestelijk emotioneel welbehagen.Een geur kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een persoon te stimuleren of te kalmeren door middel van het ruiken van deze geur.

Aromatherapie

Van aromatherapie wordt beweerd dat het soms ook spirituele effecten heeft. Het principe van aromatherapie wordt al honderden jaren gebruikt. Het is toegenomen in populariteit in onze huidige maatschappij, doordat deze steeds hectischer is geworden en veel mensen behoefte hebben om de stress kwijt te raken en rust te zoeken. Veel mensen geloven dat vluchtige oliën welke gebruikt worden bij aromatherapie een helende kracht hebben, en kunnen worden gebruikt voor veel kwalen en aandoeningen. Aromatherapie wordt over het algemeen gezien als een alternatieve geneeswijze, in sommige landen wordt aromatherapie voorgeschreven als onderdeel van het genezingsproces van sommige patiënten.

Aromatisch oliën

Vluchtige oliën zijn zwaar geconcentreerde extracten van plantaardig materiaal welke een cruciale geur hebben welke voor de aard van de therapie worden gebruikt. Deze aromatische oliën kunnen op meerdere manieren aangewend worden. Aromatherapie massage oliën worden vaak gebruikt bij een aromatherapie behandeling. Dit kan zijn voor een stress behandeling maar ook op andere gebieden zoals bijvoorbeeld pijn bestrijding gedurende de bevalling. Daarnaast kan de olie ook worden aangestoken in oliebranders om een ruimte met de geuren van de olie te vullen. Kaarsen zijn een ander middel waarop de aromatherapie oliën kunnen worden gebruikt.

Gebruik

Veel mensen beschouwen zichzelf als beoefenaars van de aromatherapie, en bieden hun kennis aan andere mensen aan. Weer anderen gebruiken het meer algemeen omdat ze er enigszins vertrouwd mee zijn. Vaak heeft het gebruik alleen al in alle daagse situaties een heilzame invloed op de gebruikers. Soms worden de vluchtige oliën gebruikt in lotions, crèmesís shampoos of gezichtsreinigers,zodat de aromatherapie wordt vermengd met de alledaagse gezondheid en schoonheidsproducten. Het is belangrijk om op te merken dat aromatherapie iets is wat goed bestudeert moet worden en met beleid moet worden toegepast. Omdat de vluchtige olien welke in de aromatherapie worden gebruikt erg geconcentreerd en sterk zijn, het is derhalve ook belangrijk om de juiste maatregelen te treffen indien men meerdere zaken met elkaar wil vermengen.

Of men nu aromatherapie wil bestuderen of gewoon de aromatherapie aan wil wenden voor dagelijks gebruik, het gebruik ervan is iets wat voor velen prettig kan zijn.
© 2008 - 2024 Costaric, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over AromatherapieAlles over AromatherapieAromatherapie wordt als een geneesmiddel gebruikt. Een aromatherapie doet voor ons velen het welzijn verbeteren. Bij aro…
Aromatherapie bij misselijkheid en brakenAromatherapie bij misselijkheid en brakenMisselijkheid en braken zijn erg vervelende kwaaltjes, waar vaak geen direct voor de hand liggende behandeling voor is.…
Aromatherapie bij slaapproblemenAromatherapie bij slaapproblemenVeel mensen hebben last van slaapproblemen: onrustig slapen, nachtmerries, niet in slaap kunnen vallen et cetera. Een op…
Aromatherapie bij stressklachtenAromatherapie bij stressklachtenBijna iedereen heeft wel eens last van stress en spanning, waarbij de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord i…

Knoflook, een geneeskrachtige smaakmakerOok in Nederland beginnen we steeds vaker knoflook te gebruiken in het eten. Alhoewel deze smaakmaker niet direct past b…
Costaric (128 artikelen)
Gepubliceerd: 18-06-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.