Polsbandje tegen misselijkheid bij chemotherapie

Sea-Bands is een polsbandje dat onder andere misselijkheid vermindert. Misselijk zijn, betekent je heel naar voelen. Het gevoel te moeten overgeven, de algehele malaise en de beperking op het sociale leven maken dat iemand die misselijk is liever niet de straat op gaat. Mensen die chemotherapie volgen worden bijna altijd misselijk van de kuur. Voor hen is er Sea-Bands, het polsbandje dat op de meridianen werkt. Het polsbandje Sea-Bands werkt ook bij reisziekte.

Reisziekte en misselijkheid

Ook zijn er veel mensen die absoluut niet tegen reizen kunnen. Of dat nu reizen met een auto is, per vliegtuig of per schip, ze worden er altijd misselijk van. Vanzelfsprekend zijn er pillen voor kwaal. Maar van de meesten worden mensen erg suf.

Chemotherapie en misselijkheid

Voor chemotherapie worden bovendien heftige middelen voorgeschreven die ook niet voor iedereen even prettig zijn om in te nemen. Een polsbandje met daarop drukpunten volgens de Chinese acupressuur is een goed alternatief voor de aandoening. Deze zogenaamde Sea-band zorgt ervoor dat de drukpunten die zorgen voor misselijkheid en die aan de binnenkant van de pols zitten wordt voorkomen of in ieder geval heel erg verminderd.

Wat is acupressuur?

Acupressuur is een 4000 jaar oude Chinese geneeskunde die is gebaseerd op het stimuleren van drukpunten en het laten stromen van energie. In het menselijk lichaam vormen zich vaak blokkades in de energiebanen die in de acupressuur meridianen worden genoemd. Het opheffen van die blokkades door op de daarvoor juiste plaatsen zachte druk te geven zorgt dat de energie of chi weer heerlijk door het lijf kan stromen. Het lichaam komt daardoor weer in balans en de persoon in kwestie voelt zich beter of er vindt herstel plaats van bepaalde aandoeningen of kwalen.

Sea-Bands

Iedere aandoening of iedere blokkade heeft dus een drukpunt, maar dat komt zeer nauw. Het is niet voor niets dat de Chinese acupressuur al 4000 jaar bezig is met het vinden en doorgeven van al die belangrijke informatie. Bij misselijkheid ligt het drukpunt aan de binnenkant van de pols, tussen de twee pezen die zich daar bevinden. De officiële naam voor dit deel van de pols is Pericardium en in de acupressuur wordt hij aangeduid met Nei-Kuan. Wie juist op dat punt zorgt voor een goede druk, voorkomt misselijkheid of laat het sterk verminderen. Het is echter heel moeilijk voor iemand om de hele dag op dat punt te drukken. De Sea Band doet dat voor mensen. De polsbandjes hebben aan de binnenkant een soort dopje zitten dat constant een soort druk geeft zonder dat het irriteert.

De voordelen van de Sea Band polsbandjes

  1. Mensen hoeven geen medicijnen te slikken
  2. Er zijn dus ook geen bijwerkingen
  3. Het gebruik is eenvoudig, de gebruiker hoeft alleen het polsbandje op de juiste manier om te doen (er zit een duidelijke beschrijving bij de bandjes)

De Sea Band polsbandjes helpen bij:

  • Zwangerschapsmisselijkheid
  • Reisziekte
  • Misselijkheid door chemotherapie

Andere tips bij misselijkheid:

  • Bij zwangerschapsmisselijkheid: zorg goed voor u zelf en eet goed en gezond
  • Bij reisziekte: In de auto of bus altijd voorin gaan zitten en niet tegen de rijrichting in gaan of kijken. Een raam openen voor verse lucht en geen zwaar of vet eten nuttigen. Het kan nuttig zijn om kinderen af te leiden zodat ze zich beter voelen.
  • Bij chemotherapie of bij narcose: gezond eten, voldoende rust nemen en positieve gedachten proberen te ontwikkelen.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ochtendmisselijkheid of reisziekte? De Sea-Band helpt!Zwangere vrouwen hebben vaak de eerste drie maanden last van (ochtend)misselijkheid. Andere mensen en kinderen hebben la…
Misselijkheid en braakneigingen, wat kun je er tegen doen?Misselijkheid en braakneigingen, wat kun je er tegen doen?Iedereen is wel eens onpasselijk, misselijk of moet overgeven. Misselijkheid ontstaat doordat een bepaald stukje van de…
Wat te doen tegen misselijkheidWat te doen tegen misselijkheidMisselijkheid is erg vervelend. Als je misselijk bent, is er altijd wel een oorzaak. Je lichaam reageert op een bepaalde…
Wat te doen tegen misselijkheid en overgevenWat te doen tegen misselijkheid en overgevenMisselijkheid en/of overgeven is geen prettig gevoel wanneer je dit voorhebt. Je lichaam probeert met braken de schadeli…

Zelfhypnose: uitleg en werkwijzeJe kunt zelfhypnose gebruiken om negatieve ideeën te veranderen, om de oude negatieve zelfhypnose tegen te gaan. Ook is…
Ontspanningstechniek: gedachtenstroomGepieker en onbeheersbare gedachten leiden vaak tot stress. In dit artikel een techniek om ongewenste gedachten los te l…
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 09-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.