Ochtendmisselijkheid of reisziekte? De Sea-Band helpt!

Zwangere vrouwen hebben vaak de eerste drie maanden last van (ochtend)misselijkheid. Andere mensen en kinderen hebben last van wagenziekte of zeeziekte, of worden misselijk van chemotherapie. Van dit alles kan je je goed beroerd voelen. Er zijn wat homeopathische middelen die zouden kunnen helpen, maar nu is er iets wat echt helpt: de Sea-Band.

Misselijkheid

Misselijkheid kan verschillende oorzaken hebben. Zo is er misselijkheid door overeten, stress, overmatig alcoholgebruik, maar ook door zwangerschap, wagenziekte of het zien of ruiken van iets wat men vies vindt. Ook kan misselijkheid voortkomen uit een ziekte of door medicijngebruik. Zo is er vaak misselijkheid bij chemotherapie, maar ook kan er misselijkheid ontstaan bij antidepressiva of ergotamine.
Vaak moet men braken wanneer men misselijk is. Zowel het braken als het zich misselijk voelen wordt door een bepaald gebied in de hersenen gestuurd, namelijk het braakcentrum. Het braakcentrum staat onder andere onder invloed van het evenwichtsorgaan en het maag-darmkanaal.

Acupunctuur

Acupunctuur is een eeuwenoude vorm van geneeskunde in China. Het is daar zelfs de belangrijkste vorm van geneeskunde, net als in Japan en meerdere landen in Azië. Acupunctuur gaat er vanuit dat lichaam, geest en omgeving één geheel zijn en niet los kunnen worden gezien in gezondheid en ziekte. Volgens de Chinese leer loopt er een stelsel van meridianen door ons hele lichaam. Ze worden ook wel energiebanen of 'qi' genoemd en onze levensenergie stroomt er door. Alle organen zijn met deze meridianen verbonden. Bij een verstoring van het evenwicht in ons lichaam, kan dit verholpen worden door invloed uit te oefenen op de betreffende meridianen. Vaak wordt dit gedaan door middel van naalden, maar dit kan ook door druk uit te oefenen op speciale plaatsen op het lichaam. Iedere meridiaan loopt naar een bepaalde plek en wanneer daar druk wordt uitgeoefend, kunnen de klachten verdwijnen.

Sea-Band

De Sea-Band is een zachte band die om de pols gedragen kan worden. Hij is rekbaar, dus past bij iedereen. Er is een kindermaat en een volwassenenband. In de band zit een drukknop, die door middel van acupressuur een zachte druk uitoefent op het 'Nei-Kuan'-punt in beide polsen. Er is effect binnen enkele minuten en heeft geen bijwerkingen. De band mag zo lang en zo vaak gedragen worden als nodig.
Wanneer een vrouw misselijk is door haar zwangerschap, kan ze de banden iedere dag dragen. Wordt een kind wagenziek na een kwartier in de auto, dan kunnen de banden al binnen een paar minuten verlichting bieden.
De band wordt aangebracht op de pols, op het 'Nei-Kuan'-punt. Dat is te vinden door de bovenste lijn tussen je pols en je hand te zoeken. Zodra je die hebt, leg je de drie middelste vingers van je andere hand er onder. Ter hoogte van de onderste vinger is het 'Nei-Kuan'-punt en dat is waar het drukpunt van de Sea-Band geplaatst moet worden.

Verkrijgbaarheid

De Sea-Band is verkrijgbaar bij de Etos, De Tuinen en bij verschillende online webshops. Een set van twee banden kost tussen de 12,50 en 15,00.
© 2014 - 2024 Bucket, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ochtendmisselijkheid: oorzaken, behandeling & tipsOchtendmisselijkheid: oorzaken, behandeling & tipsJe 's ochtends bij het opstaan misselijk voelen alleen al bij het zien van het ontbijt of het ruiken van sterke geuren:…
Zwangerschapsmisselijkheid, een nare zwangerschapskwaalZwangerschapsmisselijkheid, een nare zwangerschapskwaalZelfs als je nog maar nét weet dat er een kindje op komst is, kan je al last hebben van zwangerschapsmisselijkheid. Deze…
Polsbandje tegen misselijkheid bij chemotherapieSea-Bands is een polsbandje dat onder andere misselijkheid vermindert. Misselijk zijn, betekent je heel naar voelen. Het…
ZwangerschapsmisselijkheidZwangerschapsmisselijkheidMisselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap komt bij ruim 80 procent van de vrouwen voor. Vaak begint het met wee…

Wanneer vertellen dat je zwanger bent?Wanneer vertellen dat je zwanger bent?Je bent zwanger. Je hebt er lang naar uitgekeken of het is sneller gegaan dan je dacht. Je kunt er ontzettend blij mee z…
Wanneer de verloskundige bellen?Wanneer de verloskundige bellen?De verloskundige of vroedvrouw is gespecialiseerd in zwangerschap en bevalling. Ze begeleidt iedere normaal lopende zwan…
Bronnen en referenties
  • http://www.sea-band.com/nl/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Misselijkheid
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Acupunctuur
  • http://www.acupunctuurpraktijk.nu/pages/Watis.html
Bucket (12 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.