Detox voetenbad - Bio Energiser D-Tox Spa

Je hebt het waarschijnlijk al op tv gezien: het detox voetenbad Bio Energiser D-Tox Spa. Je kunt het gebruiken om de yin en yang van je lichaam in balans te brengen, om de werking van je organen te verbeteren of om toxines of afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wij hebben het detox voetenbad uitgeprobeerd bij Estheomed in Hulste. Dit zijn onze ervaringen en resultaten.

Toxines / Afvalstoffen

Ons lichaam moet dagelijks toxines afvoeren via de huid, de lever, de nieren, de darmen en de lymfeklieren. Deze afvalstoffen kunnen voortkomen uit tabak, alcohol, kleurstoffen, bewaarmiddelen, medicijnen, zware metalen, geraffineerde voedingsmiddelen, verkeerde voedselcombinaties, cosmetica etc. Als de bio-energie van je lichaam uit balans is en je veel afvalstoffen binnenkrijgt, zal je gestel een groot deel van de toxines niet kunnen verwijderen zodat ze zich gaan opstapelen. Zelfs personen die een evenwichtig leven leiden en op hun voeding letten, hebben door invloed van onder andere milieuverontreiniging vaak met een overschot aan toxines te kampen. Zelfs een gebrek aan lichaamsbeweging (gebrek aan zuurstof) kan al voldoende zijn om de afvalstoffen de bovenhand te geven.

Vanaf het moment dat er te veel toxines in ons lichaam aanwezig zijn, zullen onze cellen hun functie niet meer naar behoren kunnen uitvoeren. Het resultaat: vermoeidheid, lusteloosheid, griep, verkoudheid, sinusproblemen, vale huid, acné, slechte adem, vieze lichaamsgeur, levercirrose, nierinsufficiëntie en zelfs kanker. Genoeg redenen dus om het lichaam grondig te ontgiften.

Detox voetenbad Bio Energiser D-Tox Spa

Toxines verwijderen en bio-energie in balans brengen

Bio Energiser D-Tox Spa is een speciaal voetenbad dat de bio-energie (yin en yang) van ons lichaam in balans brengt zodat afvalstoffen efficiënter kunnen worden verwijderd. Het hernieuwde evenwicht van positieve en negatieve ionen in de cellen zorgt immers voor een hernieuwde hydratering van het lichaam zodat onze organen beter functioneren: voedingsstoffen worden beter uit de voeding opgenomen en afvalstoffen worden efficiënter verwijdert. Na een behandeling met het detox voetenbad voel je je energieker. Opeenvolgende behandelingen kunnen als gevolg hebben dat gezondheidsklachten en pijn verdwijnen.

Ervaringen met het detox voetenbad

Voor een behandeling met het detox voetenbad moet je je voeten in het reservoir van de Bio Energiser D-Tox Spa plaatsen. Deze wordt gevuld met heet water waaraan natriumarm zout (60% minder natrium dan tafelzout) wordt toegevoegd. Tot slot wordt het apparaat in het stopcontact gestoken en in werking gezet. Het enige dat je daarna moet doen is je voeten 30 minuten lang in het reservoir laten.

De combinatie van elektrolyse en ioniserende zouten in het water creëert een magnetisch veld dat zich via de reflexzones op de voeten doorheen de rest van het lichaam verspreidt. Dankzij deze bio-energetische stroming verdwijnen blokkades waardoor onze cellen en organen beter functioneren.

Het vreemde aan een Bio Energiser D-Tox Spa behandeling is dat het water na enkele seconden een oranjebruine kleur aanneemt die donkerder wordt naargelang de behandeling vordert. Dit komt omdat de elektrolyse sommige (schadelijke) stoffen zichtbaar maakt. Deze stoffen kunnen van verontreinigend leidingwater komen of van het lichaam zelf. De kleur zal verschillen naargelang de toxines en substanties in het water. Oranje en bruin zijn de meest waargenomen kleuren, maar wit, zwart, groen en geel kunnen ook voorkomen. Het sediment kan zowel drijven, zweven of zinken. Enkele substanties die een invloed kunnen hebben op de kleur en de structuur van het water zijn: parasieten, bacteriën, schimmels, zeep, crème, talg, dode huidcellen, calcium, magnesium, koper, cyanide, fluor, ijzer, lood, nikkel, kwik, cadmium, chroom, arsenicum etc. Door de elektrolyse wordt echter de structuur en de oplosbaarheid van deze substanties gewijzigd zodat ze niet in het lichaam kunnen doordringen.

Aantal behandelingen

Eén behandeling met Bio Energiser D-Tox Spa duurt 30 minuten. Twee sessies per week zijn aanbevolen. Er zijn geen maximum aantal behandelingen. U mag het detox voetenbad dus zo vaak gebruiken als u zelf wenst. Laat wel minstens 48 uur tijd tussen twee behandelingen, want het lichaam heeft tijd nodig om het nieuwe bio-energetische niveau te assimileren. Tijdens de bio Energiser D-Tox Spa behandeling moet je zoveel mogelijk water drinken.

Bijwerkingen

Meestal zijn er geen bijwerkingen voor de Bio Energiser D-Tox Spa. In sommige zeldzame gevallen kunnen we tijdens de behandeling een lichte prikkeling voelen die samengaat met het opheffen van de blokkages. Het gebruik van het detox voetenbad is af te raden in de volgende gevallen:
  • Personen die aan epilepsie lijden
  • Personen die aan hemofilie lijden
  • Personen die aan narcolepsie lijden
  • Personen met een pacemaker of andere medische implantaten die op batterijen werken
  • Personen die permanent levensreddende medicijnen moeten nemen (om te voorkomen dat het detox voetenbad de werking van deze medicijnen zou verminderen)
  • Personen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan en die hiervoor medicijnen innemen die de afstoting van het nieuwe orgaan moeten voorkomen
  • Vrouwen die zwanger zijn (omdat er bij zwangerschap twee bio-energetische velden tegelijk actief zijn die elkaar negatief kunnen beïnvloeden)

Je moet ook vermijden het detox voetenbad met een andere persoon te delen. De bio-elektrische signatuur is voor ieder van ons immers anders en het delen van de Bio Energiser D-Tox Spa zou een conflict tussen de bio-elektrische velden kunnen veroorzaken.

Sieraden, elektrische apparaten en telefoons moeten worden verwijderd alvorens met het detox voetenbad te beginnen.
© 2009 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadVermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadOm vermoeidheid te verhelpen en te voorkomen is het meestal voldoende om afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Dit…
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetJe lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetEen van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt on…
Water drinken saai? Het hoeft niet!Het is weer zomer! En in de zomer is het goed om te blijven hydrateren en dus veel water te drinken. Voor veel mensen is…
Ontgiften - Oplossing tegen oogwallen en zwarte kringenOntgiften - Oplossing tegen oogwallen en zwarte kringenWist u dat een vervuild lichaam de oorzaak kan zijn van oogwallen en zwarte kringen onder de ogen? Pesticiden, onverteer…

Endometriose - Symptomen en alternatieve behandelingenEndometriose - Symptomen en alternatieve behandelingenDe symptomen van endometriose zijn pijn bij het vrijen, buikkrampen, pijnlijke maandstonden en onvruchtbaarheid. Eén van…
Sabadilla, het luizenkruidSabadilla, het luizenkruidLuizen zijn er sinds er mensen en dieren bestaan. En dus is het niet verwonderlijk dat er ook kruiden tegen luizen besta…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 27-12-2009
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.