Ontgiften - Oplossing tegen oogwallen en zwarte kringen

Ontgiften - Oplossing tegen oogwallen en zwarte kringen Wist u dat een vervuild lichaam de oorzaak kan zijn van oogwallen en zwarte kringen onder de ogen? Pesticiden, onverteerd voedsel, bewaarmiddelen, overschotten van de eigen stofwisseling en nog veel meer liggen aan de oorzaak. Ontgiften of detox is de enige oplossing. In dit artikel geven we een overzicht van verschillende manieren om het lichaam te helpen zich te ontgiften. We hebben het onder meer over een aangepaste voeding, Ion Cleanse, een juiste ademhaling, voedingssupplementen enz.

Detox voeding

Bepaalde voedingsmiddelen vervuilen en verzuren het lichaam waardoor er oogwallen en zwarte kringen onder de ogen ontstaan. Dit eten moet u dan ook zo veel mogelijk vermijden. Jane Scrivner, auteur van het boek Detox jezelf (Detox Yourself), geeft een overzicht van voedingsmiddelen die u zo vaak mag eten als u zelf wilt. Voedingsmiddelen die niet in de lijst staan, kunt u beter vermijden. Uiteraard is het niet mogelijk alle voedingsmiddelen in deze lijst op te nemen. Gebruik dus uw gezond verstand wanneer u een maaltijd samenstelt of stel bij twijfel uw vraag onderaan deze pagina.

Fruit

Appels, abrikozen, alle soorten bessen, kersen, dadels, vijgen, pompelmoes, druiven, guave, kiwi's, citroenen, limoenen, lychies, mango's, meloenen, nectarinen, pasievruchten, paw-paw, perziken, peren, ananas, prumen, granaatappels, rabarber, frambozen.

Groenten

Artisjokken, asperges, aubergines, alle sooren bonen, bieten, broccoli, spruiten, alle soorten kool, wortelen, selderij, witloof, courgettes, komkommer, venkel, alle soorten sla, okra, erwten, aardappelen, pompoenen, radijzen, uien, lente-uitjes, maïs, rapen, waterkers en yam.

Noten, zaden en kruiden

Amandelen, cashew noten, kastanjes, hazelnoten, macadamianoten, pecannoten, pijnboompitten, pistachenoten, walnoten, alfalfa, basilicum, kardamom, cayennepeper, kikkererwten, chilipepertjes, koriander, dille, gember, galanga, citroengras, marjolein, peterselie, peper, pompoenpitten, rozemarijn, salie, sesamzaadjes, zonnebloempitten, thijm.

Melk, kaas etc

Geitenkaas, geitenmelk, schapenkaas, schapenmelk, yoghurt op basis van geitenmelk, yoghurt op basis van schapenmelk, sojamelk, rijstmelk.

Vis en zeevruchten

Krab, haring, tong, kreeft, makreel, pladijs, garnalen, zalm, sardines, scampi's, tonijn, forel.

Drank

Alle soorten kruidenthee, mineraalwater, vers geperst fruitsap.

Andere voedingsmiddelen

Balsamico azijn, appelazijn, miso, druivenpitolie, mosterd, olijfolie, olijven, quorn, rijstwafels, zeewier, sesamolie, sesampasta, tofu, notenolie.

Daarnaast is het ook belangrijk dat u zoveel mogelijk natuurlijke en verse voeding nuttigt. Kleurstoffen, bewaarmiddelen, maar ook pesticiden en zware metalen in de voeding belasten en vervuilen het lichaam en veroorzaken oogwallen en zwarte kringen onder de ogen. Geef dus de voorkeur aan bio voeding en vermijd eten uit blik of uit de diepvries.

Zorg ervoor dat u kleine hoeveelheden eet. Te grote hoeveelheden worden niet verteerd en rotten in het lichaam zodat u met een overschot van vuil en zuren zult zitten die moeilijk te verwijderen zijn en die uw oogwallen en zwarte kringen onder de ogen prominenter maken.

Ion Cleanse

De Ion Cleanse (ook gekend onder de naam detox voetenbad) is een apparaat dat het lichaam helpt zich te ontgiften. U moet met uw voeten in het speciaal ontworpen voetenbad gaan zitten en u merkt onmiddellijk hoe de toxines, afvalstoffen en parasieten via de voeten het lichaam verlaten en het water in het voetenbad donker kleuren. De Ion Cleanse staat bekend als de meest efficiënte oplossing om het lichaam grondig te ontgiften.

Ademhaling

Veel mensen doen een beroep op voedingssupplementen om het lichaam te ontgiften, maar weten niet dat een correcte ademhaling meer doet om het lichaam te ontgiften dan het nemen van alle voedingssupplementen samen. Volgens Jane Scrivner, auteur van het boek Detox jezelf (Detox Yourself) doet de volgende ademhalingsmethode wonderen voor het ontgiften van het lichaam. Voer de speciale ademhaling minimum drie keer per dag uit gedurende telkens vijf minuten.
  • Ga rustig liggen of ga in een comfortabele stoel zitten
  • Tel tot vier terwijl u zeer langzaam door de neus inademt
  • Houd uw adem vier tellen in
  • Tel tot acht terwijl u zeer langzaam uitademt
  • Herhaal gedurende minimum vijf minuten

Lymfedrainage massage

Lymfedrainage is een speciale massage die erop gericht is het lichaam te ontgiften en beter te doen functioneren. In het artikel Lymfedrainage massage leggen we u uit hoe u te werk moet gaan. Er wordt extra aandacht besteedt aan het verwijderen van oogwallen en zwarte kringen onder de ogen via een lymfedrainage massage van het gezicht.

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen is de populairste oplossing om het lichaam te helpen zich te ontgiften. Hun voornaamste ingrediënten zijn planten en kruiden die erom gekend staan om de ontgiftende werking van de lever, de nieren, de gal en de huid te ondersteunen. De meeste van deze planten en kruiden zijn ook afzonderlijk als voedingssupplement te krijgen. De bekendste en meest efficiënte detox voedingssupplementen zijn:
  • Pianto + : Pianto + is een geconcentreerde plantaardige bouillon die rijk is aan ijzer, proteïnen, koolhydraten, mineralen, sporenelementen en aminozuren, afkomstig van planten zoals wortelen, bieten, selder, venkel, kervel, ajuin en knoflook
  • Bambouran : voedingssupplement op basis van bamboe dat rijk is aan kiezelzuur
  • BIONA-Proxy Pad : een pleister met natuurlijke bestanddelen zoals bamboe-azijn, toermalijn kristal, loquat blad, chitosan en dokudami, die ver-infraroodstralen en ionen via de voeten in het lichaam sturen
  • Ortis Methoddraine : een drinkbaar voedingssupplement met driekleurig viooltje, klis, groene thee, appel, druif, pruim, tamarinde, venkel, berk, moerasspirea, artisjok en paardenbloem (bestaat met of zonder fucus)
  • OmVib Liver and Gall bladder clean program : grapefruit sap, appelsap, pruimensap, ananas enzyme, oligosacchariden, bifidus en olijfolie
  • Yves Rocher afslankende detox-kuur : een combinatie van drie extreem geconcentreerde plantenextracten (rozemarijnblad, paardenbloemblad en groene-koffiebonen) om in 1 week tijd een oplossing te bieden tegen toxines, wallen en zwarte kringen onder de ogenoor dit artikel liet uitproberen.
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Last van wallen? Verminder ze met smoothiesLast van wallen? Verminder ze met smoothiesHeb je last van wallen en donkere kringen onder de ogen? Hebben de vele feestjes hun gevolgen voor de huid? Gelukkig kan…
Hoe donkere kringen onder de ogen te verwijderenHoe donkere kringen onder de ogen te verwijderenVeel vrouwen hebben regelmatig last van donkere kringen onder de ogen. In de praktijk hebben 9 van elke 10 personen op d…
Wallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen en donkere kringen verwijderen met carboxytherapieWallen verwijderen is gemakkelijker dan je denkt. Als je verschillende jaren last had van wallen en donkere kringen onde…
Donkere kringen onder je ogen, wat doe je er aan?Donkere kringen onder je ogen, wat doe je er aan?Donkere kringen onder de ogen zijn voor veel mensen een storende factor. Ze zien er niet fris en uitgeslapen uit, wat ku…

Reuma, jicht en kruidenReuma, jicht en kruidenOnder een natuurlijke geneeswijze verstaan wij het gebruik van krachten en stoffen die in de natuur zelf aanwezig zijn e…
Lymfedrainage massage - Hoe doe je het?Lymfedrainage massage - Hoe doe je het?Lymfedrainage is een zachte massage die de afvoer van afvalstoffen en lymfe verbetert, de aanmaak van nieuwe lymfevaatje…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 14-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.