Dromen over slangen

Dromen over slangen Je kunt veel leren van de dingen die je droomt, het leert je dingen waar je in eerste instantie niet misschien aan zou denken. Hoe zit dat met een slang in je droom?

De droom

Als je wakker wordt en hebt gedroomd over een slang kan je dit in eerste instantie misschien overdonderen. Het kan zo zijn dat je helemaal niet zo bezig bent met de betekenis van je dromen, maar een slang in je droom wordt veelal als erg intimiderend ervaren. En niet zonder reden! Een slang in je droom kan vele betekenissen hebben afhankelijk van de context van je droom. Als je normaliter niet bezig bent met de betekenis van je dromen is het helemaal niet gek dat je het nu toch wel bent gaan opzoeken, want naast intimiderende gevoelens ervaren velen die dromen over een slang ook emoties als boosheid, angst en lichte paniek. Hierdoor is het belangrijk te kijken naar wat de slang in jouw droom jou duidelijk probeerde te maken. Dit is geen zweverig gedoe zoals sommigen misschien denken, het is een boodschap vanuit je onderbewustzijn. Misschien zijn er wel problemen die je de laatste tijd hebt genegeerd in je leven, of niet genoeg aandacht aan hebt besteedt. Ook is de gehele gemoedstoestand zoals jij die ervaren hebt tijdens de droom erg van belang. Probeer dus voordat we gaan kijken naar de verdere betekenis eerst je weer voor de geest te halen hoe de droom precies verliep. Daarbij moet je jezelf de volgende vragen stellen:

  • Hoe verscheen de slang in mijn droom, hoe kwam ik daar?
  • Wat voelde ik tijdens de droom toen ik de slang zag, wat was de sfeer?
  • Werd ik gebeten door de slang?
  • Waar moest ik als eerst aan denken toen ik wakker werd?
  • Hoe verliep de rest van mijn droom?

Algemene betekenis van een slang in je droom

Onafhankelijk van de verdere duiding van de slang in je droom zijn er een aantal algemeen geldende kenmerken toe te schrijven aan de verschijning van een slang in je droom. Allereerst staat een slang symbool voor iets in je leven wat je - misschien wel onbewust - bezig houdt. Waarschijnlijk is dit iets waar je wel van weet maar niet genoeg aandacht aan besteedt. Omdat je niet genoeg luistert naar jezelf ligt dit ook verankerd in je onderbewustzijn. Dit komt tot uiting in de droom en verklaart de aanwezigheid van de slang in je droom. De zaken die je bezig houden zijn echter veelal niet van positieve aard. Ten tweede is een kenmerk van een slang in je droom dat met de problemen waar je je mee bezig houdt ook verandering teweeg brengen. Dit kunnen bijvoorbeeld zaken zijn als een verhuizing waar je zenuwachtig voor bent. Ten derde is er een kenmerk wat een slang in je droom erg bijzonder maakt: het komt vanuit de diepste gronden van je ziel. Het is een indicatie voor iets wat je echt heel erg bezig houdt. Tot slot is een slang in je droom vrijwel altijd een indicatie voor iets wat jij ervaart als gevaar in je leven. Dit gaat wederom tezamen met een verandering die je bezig houdt en vanuit het diepste van je ziel komt.

Sfeer van de droom waar een slang in verschijnt

Eerder heb ik je gevraagd om bij jezelf na te gaan wat de algehele sfeer was van de droom waar een slang in voorkomt. Het is belangrijk dat je deze sfeer goed aanvoelt en ook durft uit te spreken, want het kan de betekenis van de slang in je droom totaal veranderen. Een vriendelijke en gemoedelijke sfeer is veelal terug te leiden op een angst die zich afspeelt in je leven waar je de laatste tijd hard tegen vecht. De gemoedelijke sfeer waarin de slang verschijnt betekent dat je een positieve ontwikkeling doorgaat en je angsten aan het overwinnen bent. Wanneer je daarentegen in een negatieve sfeer geconfronteerd wordt met de slang zijn er veelal angsten in het spel die je niet genoeg tegen durft te vechten. Dit nestelt zich in je onderbewustzijn omdat je misschien wel te weinig naar je gevoelens luistert of ze niet helemaal verwerkt.

Interactie met de slang

Een ander punt van aandacht is wat je met de slang doet toen hij in je droom verscheen. Zo kan het namelijk zijn dat je wordt gebeten door een slang, wat weer bijdroeg aan de eventueel angstige sfeer in je droom. Als je wordt gebeten door de slang dan is dit een indicatie dat je meer aandacht moet besteden aan zaken die je ontwijkt of niet durft aan te pakken. Misschien zijn er onverwerkte trauma's of heb je zorgen over bepaalde dingen. Je moet onthouden dat deze droom vanuit je eigen onderbewustzijn komt. Je lichaam zegt tegen je: doe er wat aan! Niet voor iemand anders, maar voor je eigen welzijn.

Als je vecht met de slang in je droom dan betekent dit dat je juist wel de confrontatie aangaat met de angsten en onzekerheden uit je leven, maar dat je hierbij teveel je eigen emoties negeert. Je moet tegen jezelf durven uit te spreken hoe je je voelt over bepaalde zaken, alleen op die manier kun je het oplossen!

Tot slot kan het ook zo zijn dat jij tegen de slang praat of andersom. Dit is een indicatie van een ontwikkeling in je leven die je momenteel ondergaat of gaat ondergaan. Het staat symbool voor een bewustzijn over bepaalde zaken in je leven dat je erg bezig houdt. Dit kunnen zowel dingen zijn in je directe omgeving zoals bij je familie en vrienden, maar het kan ook veel breder van aard zijn zoals de kennis over de wereld. Een ding blijft zeker: het houdt je in ieder geval erg bezig. Aan jou de vraag of dit genoeg is of niet.

Na de droom

Het is goed dat je door je droom over een slang informatie bent gaan zoeken over de diepere betekenis die toe te schrijven is aan deze verschijning. De slang staat symbool voor iets groots in je leven wat de nodige aandacht verdiend. De betekenissen die ik toe heb geschreven aan de verschijning van een slang in je droom zijn vooral algemeen van aard, het is aan jou om de diepere betekenis toe te schrijven aan de verschijning. Het is een boodschap vanuit je diepste onderbewustzijn, dit mag je in ieder geval niet negeren!
© 2012 - 2020 Infokoning, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Lucide dromen: droom waarin je bewust bent dat je droomtEen Lucide droom is een droom waarin je bewust bent dat je droomt en waarin je de gang van zaken kunt beïnvloeden. Het s…
Dromen en dierenWanneer we dromen, vertelt ons onderbewust zijn ons iets. Wat we dromen heeft te maken met wat we gezien hebben, meegema…
Wat dromen je kunnen vertellenTijdens het dromen komt informatie naar boven uit het onderbewustzijn. Dromen kunnen je op deze manier helpen bij het ve…
Verzorging van de rattenslangBij de meeste slangenhouders is het waarschijnlijk hiermee begonnen. De rattenslang of hoe hij wel vaker genoemd wordt:…

Honing en KaneelWist u dat de combinatie honing en kaneel (met of zonder appeltje) niet alleen erg lekker, maar ook heel erg gezond is?
Dokter F.X. Mayr en zijn reinigingskuurDokter F.X. Mayr en zijn reinigingskuurDokter F.X. Mayr werd geboren in 1922 in Oostenrijk en ging zijn hele leven lang op zoek naar een manier om het lichaam…
Bronnen en referenties
  • Freud, S. de (1950) The interpretation of Dreams

Reageer op het artikel "Dromen over slangen"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Hetty Vos, 03-10-2018 08:20 #46
Geachte heer, mevrouw,
Vanmorgen vertelde mijn man mij over een droom die hij vanmorgen had:
Hij stond in een gang met lockers en er stonden nog meer mensen in deze gang. Ze kregen allemaal een tas met de mededeling dat het een gift was.
Toen hij er in keek zag hij twee slangen. Een ratelslang en die andere weet hij niet meer.
Hij heeft toen de deur van een van de lockers gesloopt en de slangen onthoofd.
Hij is bang voor slangen.
We hebben veel problemen bij ons thuis. Gelukkig niet tussen mijn man en ik, maar op financieel gebied wat ons in een hachelijke situatie duwt. Dit maakt hem boos en bang en verdrietig, omdat wij er weinig aan kunnen doen, buiten wat we er al aan proberen te doen. In het artikel kan ik zelf niet helemaal wijs worden wat die droom zou kunnen betekenen. Kan het zijn dat, omdat hij de slangen onthoofd dat hij het probleem overwint? of?

Ik hoor graag uw reactie zodat we weten wat dit zou kunnen betekenen.
Met vriendelijke groet, Hetty Vos

Florian Tosch, 26-06-2017 17:51 #45
De info is heel duidelijk, maar normaliter ben ik bang voor slangen. Serieus mijn grootste vrees gaat uit na slangen. Maar in mijn droom probeerde de slang me aan te vallen, maar ik stond zonder enige vrees naar de slang te kijken en die kon me niet bijten ondanks hij het probeerde. Ik schrok wakker en gilde het uit als of het een nachtmerrie was. Wat is dat dan? Want dat juist begrijp ik niet.

Reinske Beunder, 29-04-2017 19:28 #44
Ik ben vanaf dat ik als kind van 7, voor t eerst in mijn leven een slang zag in Artis, enorm bang voor slangen. Het was een grote slang, die zich oprichtte, en dan die tong! Doodeng. Afschuwelijke beesten. Als volwassene, na een moeilijke echtscheiding, had ik een droom waarbij een slang in huis achter me aanzat. Ik rende van ene kamer naar ander en werd uiteindelijk met bonzend hart wakker.
Ik hield me in die tijd erg met dromen bezig, maar deze heb ik nooit kunnen verklaren.

Karen, 31-03-2017 20:34 #43
Ik werd gisteren wakker dat ik droomde over dat ik op een plein was en dat ik dacht wat zie ik toch overal liggen… en dat -toen ik beter keek- zag dat het zwarte slangen waren met afgesneden koppen…

Wat is hier de betekenis van?

Dimitri, 10-01-2017 20:46 #42
Beste,
Enkele dagen geleden een ietwat rare droom gehad, het was al raar op zich voor me dat ik me er bewust van was dat ik gedroomd had daar dit toch al een 10 tal jaar geleden was. Ik bevond me in een huis van een vreemde met een vriend daar stond een terrarium met een wurgslang in. Ik zelf ben bang van slangen, mijn vriend daarentegen niet. Hij beslist de slang uit te halen om dat het een wurgslang is, maar onderschat de grootte van het dier, (nu mijn maat is ook een serieuze kerel) hij roept me in mijn droom dat in moet maken dat ik weg geraak omdat het heftig fout gaat. Ik zie echt een meterslange wurgslang en ik zie mijn maat er hard op slaan. Op mijn weg naar buiten passeer ik een kleine (ongeveer 1 meter) rood zwarte slang zonder kop eerst want ik schop er tegen in het passeren en zie duidelijk de sporen van het vlees van de slang en dan plots komt er vanbinnen uit een kop tevoorschijn met twee naar achterlopende (voelsprieten?) of gelijkaardig. Ik zoek overal naar uitleg want het houdt me wakker… Kunnen jullie me verder helpen?
Dank u

Barbera, 17-11-2016 21:36 #41
Hi,

Ik heb zojuist een droom gehad die me erg bezig houdt. Het voert waarschijnlijk te ver om deze hier helemaal neer te schrijven. Hierbij enkele punten die mij puzzelen.

Bij terugkomst van de vakantie waar ik nu ben, kom ik terug in een gemoedelijke sfeer (ik wilde echter niet terug, en ik treuzel). Mijn partner (welke ik nog niet zo lang ken) wacht mij op in een kamer van de buren, samen met zijn beste vriend. Ik zie dat er wat is. Hij vertelt mij dat hij die avond is gebeten door een slang. Hij vertelt dat de slang hem achter in zijn nek gebeten heeft en dat er veel bloed was.

Ik raak in paniek. Ik "weet" wat dit betekent… 'ga ik hem ook verliezen?' Ik ren door de kamer en roep: "nee. Nee". Echter, ik zie de slang zelf niet. Ik zoek hem wel, wil de confrontatie aangaan, maar hij is nergens. Dan besef ik me dat ik dit droom, dat er helemaal geen slang is. Ik besef dat ik steekwoorden moet opschrijven voor als ik zo wakker wordt. Ik schrijf op "… (de naam van mijn partner). Slang. Bloed overal, cool and silk (zo zag de slang eruit toen ik mijn partner hier naar vroeg).

Kunt u me wat meer over de eventuele betekenis vertellen. Vooral het feit dat ik zelf de slang nooit zie, interesseert me. Het was ondanks dat een intimerende droom en ik was erg verbaasd toen ik wakker werd, "waarom droom ik over een slang? Die ik zelf niet zie?" En het interesseert me dat ik ineens besefte dat ik droomde.

Alvast bedankt,

Groeten
Barbera

Florian Tosch, 31-10-2016 11:09 #40
In mijn droom over slangen stond ik paal tegenover de slang en ik keek gewoon naar de slang en toonde dat ik niet bang was ervoor, maar t vreemde van dit alles is dat ik normaliter vreselijk bang ben voor slangen. Ik kan niet eens een rubberen slang zien of aanraken. Dat is hoeveel ik slangen vrees. Wat kan t in mijn geval dan precies zijn?

Dromer, 11-10-2016 04:16 #39
Ik ben nu wakker omdat ik een hele rare droom had over een slang. Ik was ergens in een ruimte waar er vogels op een rijtje hingen, de slang verzwolg de vogels. Een vogel wat op een kanarie leek probeerde steeds weg te komen. De slang had dit door en kuste en likte de vogel en verzwolg de vogel toen. Later had de slang een grote baby, een meisje helemaal onder het gif gespoten om haar te verzwelgen, het meisje was in een vreemde taal aan het praten tegen mij of tegen de slang. De slang kon alles horen en begrijpen. Ik was bang om ook verzwolgen te worden en begon toen keihard te rennen naar de gang waar de deur stond van mijn ouderlijk huis. In mijn beleving kwam de slang mij in een snelvaart achteraan waardoor ontkomen onmogelijk was, ik hoopte de voordeur open te krijgen en werd toen wakker, bah wat een nare en opmerkelijke droom. Kan iemand mij wat wijzer maken?

Anoesk, 09-10-2016 12:52 #38
Wat wil zeggen dromen over verschillende kleuren slangen rose en blauwe?

Annebeth, 21-09-2016 09:15 #37
Vannacht werd ik in mijn ouderlijke huis (jeugd) door twee wurgslangen benaderd. Hieruit kon ik vlucht door naar de ex van mijn moeder te gaan omdat ze me daar zeker niet zouden vinden. Daar zou ik namelijk zelf nooit naartoe gaan, hele vervelende dingen met hem mee gemaakt.
Mijn eigen vader is ook niet echt veilig maar mijn ouders waren toen al gescheiden maar dat is dus ook niet echt een optie om heen te gaan. Werd overweldigend wakker.
Op dit moment word ik op mijn werk geconfronteerd met een baas die veel narigheid over mij uitgooit vanuit eigen frustratie. Vanwege mijn angst om mijn baan kwijt te raken (die ipc inhoudelijk heel erg leuk is) zeg ik weinig. Ik heb wel gesprekken aangevraagd (met een baas erboven) maar dat heeft niet geholpen. Dus ben wel degelijk de confrontatie aan gegaan maar dat was overweldigend.

Meemie, 21-07-2016 20:23 #36
Mijn complimenten. Dit is heel duidelijk voor mij. Omdat ik ermee zat toen ik over rood/zwart gestreepte slangen droomde. Ik dacht dat het over vijanden gaat. Maar ik zie dat niet altijd dromen over een slang vijanden betekent.

Roy, 23-05-2016 16:14 #35
Ik droomde laatst ook over slangen. Ik weet nog dat ik in het begin heel bewust op zoek ging. Sfeer was ontspannen en benieuwd om eens zo'n slang te vinden. Het speelde zich af op een zandpad ergens in een natuurgebied. Op een gegeven moment had ik er een gevonden. Maar vervolgens lagen er overal slangen. Ze kwamen uit het zand omhoog, bewogen zich onder mn voeten Door. Overal waar ik keek waren slangen. Het werden er steeds meer. Weet nog dat ik behoorlijk wanhopig begon te worden en in paniek raakte. Ik had geen idee meer hoe ik daar weg moest komen.

Iris, 28-03-2016 11:53 #34
Ik droomde vannacht dat ik thuis was. Er kwam een slang uit de muur. Ik was samen met mijn moeder en de sfeer was heel onrustig en angstig. Ik probeerde de slang te vermoorden met de meest vage dingen ( haarlak, een verlengsnoer en toen de haarlak op was deo ) uiteindelijk veranderde de slang in een kitten en daarna in een meisje waarvan ik nu het gevoel heb dat ik het was. Heel eng. Iemand enig idee wat ik hiermee moet?

Ashu, 10-03-2016 14:25 #33
Gekooide slangen in mijn droom, wat betekent het nu?

Essie, 04-02-2016 14:49 #32
Ik droomde dat mijn vader aan het worstelen was met een slang. Hij probeerde de slang met een soort wandelstok op afstand te houden maar dat lukte niet. De slang beet hem een paar keer in zijn hand. Daarna ben ik aan het worstelen met de slang, met een witte buik en grijs aan de bovenkant. Ik pak hem bij zijn kop en de slang krioelt zijn lichaam om mijn arm. Uiteindelijk kan ik de slang op een grote brug in het water gooien. Nu denk ik dat het water de verkeerde kant opstroomt en de slang uiteindelijk weer bij mijn vader zal uitkomen. Ik had hem aan de andere kant in het water moeten gooien. Dat water stroomde de andere kant op. Weg van mijn vader. Later zie ik mijn vader en moeder bij een soort huisje zitten, mijn vader ongedeerd door de beten van de slang, en ben ik bang dat de slang via de wc, via het water waar ik hem ingooide en dat de verkeerde kant opstroomde, alsnog bij hen kan komen. Mijn vader bijna 3 maanden geleden overleden na ziekte. Wie weet wat dit betekent? Ik heb wel sterk het gevoel dat mijn vader er altijd is… ergens bij mij in de buurt… Kan iemand mij vertellen wat dit betekent? Ik vind die slang raar, want ik heb nog nooit over slangen gedroomd.

Lianda, 29-12-2015 23:32 #31
Ik droomde dat ik altijd door een steeg liep maar op 1 dag lag daar een hele grote slang ik heb toen mijn jongste dochter gehaald die is 17 en haar verteld dat ze daar niet meer moest lopen, maar de slang zag ons en kwam ons achterna ik tilde mijn dochter op en begon te rennen. Was heel eng. Er was ook een vrouw maar die rende de andere kant op. En toen was die slang plotseling weg kon hem nergens meet vinden. Pffff

Lellebel, 20-12-2015 00:48 #30
Ik droomde dat ik in een ander huis woonde dan nu… En dat de schoonfamilie van mijn zusje (dus niet van mij) m'n tuin hadden opgeknapt. Een vriendje van mijn kids kwam met een vishengel aanrennen en had daarmee een zwarte slang gevangen… Ik dacht dat hij me in de maling nam, de slang zag er namelijk nep uit (zoals een plastic speelgoed slang). Later lag ik te slapen en kwam onze kat met de slang in haar bek op ons bed gesprongen. Ze deponeerde de slang op mij. T was geen plastic slang want hij bewoog… M'n man probeerde de slang op de grond te gooien en toen schrok ik wakker… Geen idee wat ik hieruit kan opmaken.

Geredoedoens, 07-12-2015 20:56 #29
En als je over iemands moeder droomt?

Lola, 21-08-2015 19:19 #28
Goededag,

In mijn droom wilde ik grasveld schuin oversteken om een stuk af te snijden. Al (snel) lopende vielen me ineens de slangen op die in het gras lagen. Het waren glanzende zwarte slangen. Ik schrok me rot en begon naar links te rennen terwijl ik ondertussen oplette niet op een van de slangen te trappen. Het veld liep ook vol water en ik rende in de richting waar het grasveld geleidelijk overging in beton en langzaamaan was er alleen beton met water. Hier nog een enkele slang tot ik op het droge kwam. En toen werd ik wakker. De slangen lagen er gewoon, zonder acht te slaan op mij. Ook als ik er vlak naast stapte gebeurde er niets.

Leuk zoals de beschrijving bovenaan dit stuk is. Ik droom inderdaad wel vaker, maar bij slangen ga je toch nadenken. :-)

Dylan, 11-08-2015 10:39 #27
Ik droomde over een slang die naast me zat op een stoel thuis, ik was niet bang maar de slang was een soort van om iets heen gerold wat ik nodig had.

Ik denk dat de boodschap heel duidelijk is maar ik begrijp hem niet

Jacqueline, 06-08-2015 07:50 #26
Ik ben er nog helemaal van slag. Vannacht schreeuwen wakker geworden. Mijn vriend schrok zich kapot ervan. Zo hard ging het. Ik droomde dat een dikke zwarte slang naast me bed omhoog kwam. Ik was helemaal in paniek toen ik wakker werd. En nu voel ik me net dat er een bom zo af gaat. Nog bang gevoel ervan.

Yoeri Hengeveld, 15-07-2015 18:47 #25
Ik droomde dat ik een tatoeage had op mijn onderarm van een cobra wat betekent dat? Ik hou geeneens van reptielen.

Cat, 07-07-2015 14:45 #24
Gedroomd dat er een slang in mijn rug zit. Hij kan niet verwijderd worden volgens de arts. Moet ermee leven. Wat betekent dit?

Ni El, 22-04-2015 23:16 #23
Voor ik wakker werd droomde ik over cobra's die ik beschouwde als mijn huisdieren, net voor ik wakker werd ging er 1 van de cobra's dood. Kan iemand mij vertellen wat dit betekent?

Samantha, 08-10-2014 10:15 #22
Ik werd net wakker en ik droomde over een zwarte slang die ineens voor me stond, maar gek genoeg was ik niet bang. Ik kan mij niet meer zo goed heugen wat er precies daarna gebeurde. Ik stond ineens in een snackbar en zag de slang weer, hij at beestjes. Ik probeerde een man te waarschuwen maar die liep gelukkig al weg. Ik pakte de slang toen en zag een andere slang dat was een cobra-achtige slang en ik gooide de zwarte slang die ik in mijn hand had op hem. De slang die ik gooide die wurgde die cobra slang, hij rekte hem ook helemaal uit. Plots werd ik toen wakker. Ik heb dus niet echt een idee wat dit inhoudt.

Nantje, 24-09-2014 04:03 #21
Werd net wakker na een droom met 2 slangen. Heb er een vreemd verontrustend gevoel aan overgehouden.ik was in mijn ouderlijk huis en er waren 2 hele grote anaconda achtige ratelslangen.mijn familie was er ook.na een tijdje ontwijken van de beesten had mijn vader er 1 gedood en toen gaf hij het mes aan mij zodat ik de laatste en grootste kon doden.of me dat lukt weet ik niet want toen werd ik wakker.weet iemand wat dit zou betekenen?

Megan, 07-09-2014 13:57 #20
Ik zou het ook heel fijn vinden als iemand mij zou kunnen helpen. Mijn droom ging over dat ik met familie op een eiland was, waar we avonturen beleefden en gezellig samen waren, toen plots mijn tante een python in stukken sneed en ik mijn neefje een stuk python zag eten. Toen ik wakker was dacht ik: huhhhhhh is dit mogelijk? Zou iemand mij kunnen helpen?

Tia, 03-06-2014 20:57 #19
Hallo, ik zou het heel fijn vinden als iemand me zou kunnen helpen. Ik had gedroomd, en ja er waren slangen… ik had al bijna alles doorgespit op internet, maar echt duidelijkheid heb nog niet gekregen over de betekenis van mijn droom.

Ik was plotseling in een houten huis beland, was donker, ik heb een oude versleten vloer gezien en een oude versleten vloerbedekking. Daar onder waren de slangen aan het rondkruipen, sissend. Ik was niet echt bang, ik was meer bezig met… hoe kan ik ze ontwijken, en niet er op gaan staan. Ik was op zoek naar een uitweg, looppad. Ondertussen was er een slang met rare stekels op zijn rug, in de linkere mauw van mijn trui gekropen en een of andere manier zijn gifnaald in mijn rug heeft gestoken. Ik had geen pijn, ik voelde niks, ik wist gewoon dat dat gebeurde. Op een andere moment ik had zijn hoofd onder het mauw van mijn trui met mijn andere hand vastgepakt en er afgetrokken. Hij was dood. Hij bloedde niet, ik had vloeistof verwacht, wat ranzig zou zijn en dat wou ik niet om mijn huid te hebben. Maar er was niks. Hij geleide uit mijn trui en viel op de grond. Ik zag geen andere mensen, maar ik hoorde ze zeggen, dat de gifnaald eruit moest op een speciale wijze, want anders gaat de gif als nog in mijn bloed.
Ik werd wakker. Het gevoel wat ik had in mijn droom was er nog aanwezig in mijn spieren, trillingen, verkrampt, en een beetje angst.

Wie weet het betekenis van mijn droom?

Maarten, 18-04-2014 07:02 #18
Wat een fantastische dromen! Is er ook een verklaring voor het feit dat in veel van de dromen die ik hier teruglees de slang in kwestie zwart, dan wel geel was?

Zelf heb ik vannacht over een gele slang in de tuin van mijn ouderlijk huis gedroomd. Ik heb de slang samen met mijn vader met een theedoekje kunnen gevangen. De sfeer was eigenlijk heel goed. Ik heb door bovenstaand verslag wel ideeën gekregen over de betekenis van deze droom. Dank.

Irma, 02-03-2014 20:10 #17
Ik droomde over een gele slang die groter was dan ik en dat hij me opslokte. Daarna was ik dus in de slang en werd ik wakker. Wat is de betekenis van deze droom? Reactie infoteur, 05-03-2014
Beste Irma,

Wat een bijzondere droom heb je gehad! Ik kan me goed voorstellen dat dat vrij angstig geweest moet zijn. Ik denk dat je het symbool van de slang in dit geval vrij letterlijk kunt interpreteren; het vreet je volledig op. Is er toevallig iets waar je je de laatste tijd veel zorgen over maakt? Ik denk dat het wijs is om in die kwesties definitieve beslissingen te gaan nemen, want nu word je gek van zorgen!

Infokoning

Hanieh, 16-01-2014 09:32 #16
Ik droomde dat ik met mijn nicht in het bos liep en struikelde. Mijn nicht zei heel rustig : je weet dat er een slang onder je ligt? Ik was wel bang maar probeerde heel rustig op te staan ik zag de slang zelf niet maar was wel gebeten door hem en kan me herinneren dat ik ermee aan het worstelen was. Wat is de betekenis van deze droom? Reactie infoteur, 11-02-2014
Beste Hanieh,

Maak je je misschien zorgen dat iets in je leven je tegen gaat werken of dat er gevaar dreigt?

Infokoning

Myrthe, 03-12-2013 21:42 #15
Ik was zwanger van mijn eerste kindje. Er waren veel extreme spanningen in mijn leven op dat moment. Ik droomde dat ik een dochter kreeg en ik in een veld stond met haar. Ze hing boven een tak en ik moest haar steeds terug trekken, want daaronder was een gladde zwarte slang die haar dood wou bijten. mijn vader stond aan het begin van het veld te kijken en vond dat ik mijn kind niet mocht houden omdat ik haar niet voor de slang kon behoeden. ik werd erg verdrietig wakker en voelde me de hele dag rot. Reactie infoteur, 04-12-2013
Beste Myrthe,

Wat vervelend dat je zo'n rotte droom had! Denk je ook dat het te maken heeft met de spanningen die destijds in je leven speelden?

Infokoning

Patty, 24-10-2013 12:14 #14
Ik heb vannacht over een slang gedroomd. Ik weet niet waar hij vanaf kwam. Hij beet mij in mijn nek, ik voelde de pijn, maar bleef stil liggen. Op een gegeven moment begon hij met mij te slepen. Terwijl hij mij nog vast had stond er in de krant dat een slang een vrouw had doodgebeten, maar ik leefde nog. Reactie infoteur, 15-11-2013
Beste Patty,

Wat een bijzondere droom! Wat denk jij dat het betekent?

Infokoning

Walter, 20-07-2013 04:28 #13
Ik liep uit een tempel met veel slangen, nu as er een soort zuil met een zwart gat, ik keek naar dit gat en er kwam een slang uit ongeveer 50 cm en keek naar mij, ik nam er wat fotos van (jammer genoeg was het een droom, erg mooie foto's) en toen ging de slang weer in zijn hol maar ik ging terug naar deze zuil en uiteindelijk had ik de zuil gesloopt maar de slang was weg. Ik loop de laatste tijd met behoorlijk wat stress in mijn relatie en voel dat we samen vooruit gaan maar ook dat ik alleen misschien sneller vooruit zou gaan als we uit elkaar waren. Reactie infoteur, 06-09-2013
Wat een bijzondere droom, Walter! Wat denk jij dat het betekent?

Infokoning

Joske, 24-06-2013 14:25 #12
Ik droomde vannacht over een zwarte slang die mij achtervolgde. De slang kroop zelfs door een sleutelgat heen. Ik vond het heel eng en was erg in paniek. Ik kon nergens heen vluchten want de slang kroop overal onder of door heen. Mijn broer kwam ook voor in de droom en vertelde mij dat de slang niks kon doen en dat hij niet kon bijten enzo. Maar toch was ik heel bang… ik wist niet dat ik droomde meestal weet ik dat wel. Ik werd ook wakker met het idee: gelukkig het was maar een droom.
Ik heb nog nooit uitleg van een droom opgezocht. Maar deze uitleg maakt mij wel het één en ander duidelijk. Bedankt hier voor! Reactie infoteur, 06-09-2013
Wat fijn dat de uitleg je heeft geholpen je dromen te begrijpen, Joske! Het is erg goed dat je zo bewust met je dromen om gaat, je kunt er veel van leren.

Infokoning

Jordy, 19-06-2013 23:11 #11
Ik heb gister een droom gehad met een slang, ik heb me ook nog nooit verdiept in een droom maar sinds deze ben ik het op gaan zoeken.

Het ging als volgt
Ik ging rond 1 uur naar boven om te gaan slapen. Ineens schrok ik wakker op het moment dat er ik als het ware een slang die in een mand op mijn bed stond omgooide, ik werd wakker en ik gooide mijn dekens over de slang heen en ik ben stilletjes uit bed gegaan en heb k de deur dicht gedaan van mijn kamer en ben ik naar beneden gelopen en op de bang gaan liggen op dat moment dacht ik heb ik de deur wel goed dicht gedaan zodat hij niet meer bij me kan komen, (het aller raarste vind ik dat ik dit nog allemaal weet maar dan ik niet kon beseffen dat het nep was, ik weet dit zeker want 's ochtends toen mijn vader beneden kwam, (weet ook dat ik tegen hem gepraat) had ik tegen hem gezegd er zijn slangen boven, ik hoop dat ik snel een antwoord krijg van iemand. Want ik kan niet echt een onderscheiding maken uit het verhaal hierboven wat het precies voor mij betekend.

Alvast bedankt groet Jordy Reactie infoteur, 06-09-2013
Beste Jordy,

De betekenis ligt met name in jezelf besloten, en het antwoord tot je droom ligt ook binnen je eigen gevoel. Wat denk jij dat het betekent?

Infokoning

Hayni, 18-06-2013 07:57 #10
Ik had droom over drie slangen die me probeerde te bijten terwijl me schoonvader toe keek en me niet hielp.

Michael, 11-06-2013 02:14 #9
Ik had vannacht een rare droom over een slang. Op een rare onverklaarbare manier kreeg ik een slangenei op mijn rug. In de droom was het duidelijk dat ik die moest laten zitten, ik moest er voor zorgen. Op een bepaald moment kwam het ei uit en was daar de slang, zwart van kleur. Doordat ik hem al die tijd had gedragen was hij aan me gehecht. hij kronkelde om mijn nek en hielp me wanneer ik problemen had. Hij beet agressief om me heen om mij te beschermen. Dan krijg ik een besef moment dat de slang naarmate hij ouder wordt hij zich van me af zal keren. Op het moment dat ik dat besef krijg ik het gevoel dat hij me wil laten stikken. Er volgt een gevecht waarbij ik wakker word… De wisseling van het gevoel bij de slang vond ik vreemd. Is er iemand die het kan verklaren?

Willemijn, 09-06-2013 14:40 #8
Ik droomde dat ik bij mijn ouders was en dat ik door het keukenraam een grote zwarte slang in de tuin zag liggen. Het was een hele vieze slang, zijn huid was een beetje gerimpeld en zijn kop was heel lelijk en naar. Ik was bang voor de slang, maar mijn familie deed alsof er niets aan was. Mijn vader besloot met de slang te gaan vechten. Ik probeerde hem tegen te houden, omdat ik het te gevaarlijk vond en bang was dat de slang mijn vader zou bijten. Maar toen mijn vader toch naar buiten ging, ben ik hem, ondanks mijn angst, maar gaan helpen, omdat ik ook niet machteloos kon toekijken hoe mijn vader door die slang gebeten zou worden. Het gevecht was heel eng. De slang hapte telkens naar mijn vader en miste hem dan op een haar na. Uiteindelijk wist mijn vader hem net achter zijn kop beet te pakken en de kop van de rest van het lichaam af te scheuren. Daarna werd mijn droom heel merkwaardig. We overhandigden de zwarte slangenkop in een vreemd futuristisch gebouw aan twee mensen die hem nodig hadden voor een onderzoek. Een beetje sciencefiction, volgens mij.
Ik ben negentien en heb volgens mij al heel mijn leven zo nu en dan dromen over slangen. Kan het er niet ook gewoon aan liggen dat ik bang voor slangen ben? Of zit hier een diepere betekenis achter? Verder heb ik laatst nog Startrek gekeken, dat kan wellicht het merkwaardige einde verklaren. Reactie infoteur, 06-09-2013
Het zou goed kunnen dat het ligt aan je angst voor slangen, Willemijn!

Infokoning

Poetri, 31-05-2013 08:07 #7
Ik droomde dat ik ergens was waar er heel veel slangen waren, zelfs hele grote boa's. Iedereen om me heen liep er gewoon bij alsof dat normaal was. Vervolgens zat ik met een paar anderen in een open "achterbak" van een terreinwagen en zat een slang onder mijn zitting. Degene die er bij waren wisten/ zagen dat die er zat en zeiden niets, omdat dat voor hun heel normaal was dat er slangen zijn. Ik schrok en gilde het uit doen ik 'm zag en probeerde weg te komen. Ik ben niet gebeten, maar wel erg geïntimideerd door al die slangen…?

Jasper, 09-05-2013 02:53 #6
Ik ben zojuist wakker geworden van m'n droom met een slang. Ik zat rustig mijn veter te strikken op een bankje met een klasgenoot van me naast me. Toen ik iets voor me keek zag ik een kleine slang. Ik schrok heel erg en de slang zag zijn angst schoon. Hij beet mij in mijn knie holte en liet niet los. Ik raakte in paniek en mijn klasgenoot naast me zei 'ja dat doen ze als ze aanvallen'. Daarna zag ik nog een andere slang. Nu is het zo dat ik een enorme slangenfobie heb en de laatste dagen veel met het groepje mensen opgetrokken heb die verder in mijn droom voorkwamen. Ik sliep heel licht en de droom was heel erg helder. Kunt u er misschien wat van maken? Reactie infoteur, 15-05-2013
Beste Jasper,

Wat een verwarrende droom moet dat voor je geweest zijn! Wat voor mij heel sterk naar voren komt in je verhaal is dat de slang je heel erg overvalt; je zag hem niet aankomen. Je zat midden in je gebruikelijke dagelijkse routine toen de slang je overviel, en daarna in je knieholte beet. Wat zo tekenend is voor de beet in de knieholte is dat het van achteren is, dit vergroot het element dat de slang je onverwacht aanviel. Zijn er missen dingen aan de gang i in je leven waarvan je bang bent dat het opeens erg gaat tegenvallen? Of zelfs tegen je gaat werken.

Je droom waarschuwt je ergens voor, iets wat je eigenlijk al weet. Wees eerlijk tegenover jezelf en bepaal daardoor wat het voor betekenis voor jou heeft, en wat de rol is van dat nieuwe groepje mensen in jouw leven.

Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.

Infokoning

Angel, 03-05-2013 21:59 #5
Vannacht gedroomd dat er ik aan het bevallen was van een slang. Ik voelde en keek er vol verwondering na, niet angstig maar wel -wat gebeurd er-?! De slang was donker -zwart-, glanzend. Ik heb dromenboeken en veel op internet gevonden over dromen over slangen. Maar deze specifieke droom, er komt er een uit je lijf!? kan ik niet vinden. Weet u wat dit betekent?
Mvg Reactie infoteur, 15-05-2013
Beste Angel,

Wat een aparte droom moet dat voor je geweest zijn, maar misschien ook: wat een openbaring. Wat erg sterk naar voren komt in je verhaal is een gevaar van binnenuit; in jouw droom vrij letterlijk. Het is een hele heldere boodschap dat zegt dat je je zorgen maakt over iets dat van binnenuit je komt. Heb je misschien het gevoel dat je niet de juiste beslissingen neemt bij iets? Probeer helder voor jezelf te krijgen waarover je twijfelt en maak een beslissing. Dit zal je rust geven en het gevaar van binnenuit dempen.

Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.

Infokoning

An, 03-05-2013 12:28 #4
Rare droom gehad, een bevalling van een slang -uit mijn binneste- ik keek verwonderd naar deze gladde donkere slang die naar buiten kwam, er leek geen eind aan te komen.
Het gevoel was positieve verwondering.
Hoe zou u dit kunnen omschrijven.? Bvd!
Mvg An. Reactie infoteur, 15-05-2013
Beste An,

Beste Angel,

Wat een aparte droom moet dat voor je geweest zijn, maar misschien ook: wat een openbaring omdat je het zo positief ervaarde. Wat erg sterk naar voren komt in je verhaal is een gevaar van binnenuit; in jouw droom vrij letterlijk. Het is een hele heldere boodschap dat zegt dat je je zorgen maakt over iets dat van binnenuit je komt. Heb je misschien het gevoel dat je niet de juiste beslissingen neemt bij iets? Probeer helder voor jezelf te krijgen waarover je twijfelt en maak een beslissing. Dit zal je rust geven en het gevaar van binnenuit dempen, ook al neemt het de verwondering weg over wat je moet kiezen.

Als je verder nog vragen hebt, stel ze gerust.

Infokoning

Carolien, 23-04-2013 06:38 #3
Ik droomde vannacht dat ik ergens buiten liep met een vriendin en dat er daar allemaal opgerolde slangen lagen. Ze leken te slapen. We probeerden zachtjes langs te lopen, maar maakten toch teveel lawaai waardoor een paar van die slangen naar ons hapten. Ik werd niet gebeten. Door de schrik wakker en toch maar even uitzoeken wat dit voor betekenis heeft.
Bij voorbaat dank voor de reactie. Reactie infoteur, 27-04-2013
Beste Carolien,

Allereerst wat goed dat je zo bewust bezig bent met je droombetekenis. We kunnen erg veel leren van onze dromen, zolang we er maar voor open staan! Wel is het altijd belangrijk om te onthouden dat er geen vaste betekenissen zijn voor bepaalde dromen, er zijn louter handvaten om de betekenis binnen jezelf te ontdekken. Want alleen jíj weet het antwoord daarop!

Wat mij het meest opvalt aan je droom is dat jullie zachtjes moesten lopen maar toch te veel lawaai maakten. Kun je dit op een bepaalde manier koppelen aan je leven? Dat je misschien heel erg je best voor iets doet, maar dat het naar je gevoel toch niet genoeg is? Je droom geeft de indruk van dreigend gevaar wat niet doorzet, je werd immers niet gebeten, maar wat altijd op de achtergrond blijft sluimeren. Hierdoor heeft het gevaar niet doorgezet, maar het is er wel! Ga je misschien bepaalde moeilijke zaken in je leven uit de weg? Het kan namelijk goed zijn dat je onderbewustzijn tegen je zegt: aanpakken!

Infokoning

Marije, 10-03-2013 13:58 #2
Ik heb vannacht ook gedroomd over een mini slang, ik had een appel in mijn hand en kon er in kijken, toen zag ik dat er wat van buiten naar binnen in gleed, en toen zag ik een slang binnenin liggen, volgens mij was hij rood met een klein beetje wit, ik was bang en ging de appel niet opeten, verder weet ik niet meer hoe het liep, heeft dit een betekenis? Reactie infoteur, 13-03-2013
Beste Marije,

Ik denk dat dit symbool staat voor een keuze waarmee je geconfronteerd wordt. Heb je misschien een naar voorgevoel bij iets dat staat te gebeuren? Let je wel goed op de mogelijke gevaren?

infokoning

Diana, 03-03-2013 10:07 #1
Ik heb ook gedroomd dit weekend over een mini slang. Uiteindelijk heb ik hem dood gemaakt. Helaas staat hier niks van bij. Wat ik zelf gevonden heb ik een van mijn boeken, is dat als je een slang dood dit wijst op overwinning op mensen die je graag onderuit zien gaan. Klopt dit? Is er nog een andere betekenis van het doden van een slang? Reactie infoteur, 05-03-2013
Beste Diana,

Ik denk dat wat in je boek staat inderdaad ongeveer klopt. Er speelde een gevaar in je leven, iets wat je enorm bezig hield. Door het doodslaan van de slang heb je het gevaar overwonnen, een stap gezet. Heb je misschien net een bepaalde fase van je leven afgesloten die je als onplezierig hebt beleefd?

Luister goed naar je ware emoties, vaak liggen alle antwoorden al diep in je onderbewustzijn.

Infokoning

Infoteur: Infokoning
Laatste update: 18-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 46
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!