Overeenkomsten tussen Schorpioen en Waterman

Overeenkomsten tussen Schorpioen en Waterman Schorpioen en Waterman zijn zuiver afgelijnde sterrentekens: Schorpioen is een zuiver waterteken en Waterman een duidelijk luchtteken, zodat ze zich van nature uit tot elkaar aangetrokken voelen. Als ze elkaar ontmoeten hangt er chemie in de lucht. Op het eerste gezicht kan het niet stuk gaan tussen beiden, maar onderhuids sluimeren complexe problemen.

De twee karakters

Waterman is vriendelijk en laat een relatie langzaamaan evolueren, hij neemt het zoals het komt, terwijl Schorpioen een passionele natuur heeft, een verademing bij het mysterieuze van Waterman. Hun verhouding heeft iets weg van een interessant experiment. Waterman ziet de extreme gemoedsveranderingen van Schorpioen rustig aan. Hij houdt Schorpioen in evenwicht en kalmeert hem op momenten van intense opwinding.

Dé belangrijkste opdracht voor Schorpioen is het uitgebreide sociale netwerk van Waterman te aanvaarden. Waterman is immers een persoon die zich graag ophoudt in een grote groep vrienden terwijl Schorpioen opteert voor een beperkte uitgelezen vriendenkring. Waterman is inventief, bescheiden, breeddenkend.

Beiden houden nogal vast aan hun ingesteldheid en opvattingen, maar ofschoon de botsing tussen de intense Schorpioen en de mysterieuze en subtiele Waterman hevig kan zijn, helpt het het vuur en de frisheid in de relatie te bewaren. Als ze het goed aanpakken kan het paar een creatief team vormen en erin slagen mogelijke misverstanden zelf op te lossen. De nonchalante Waterman zal de intense gevoelens van Schorpioen niet zo sterk aanvoelen maar ze zeker begrijpen wat de compabiliteit tussen beiden vergroot.

Waterman is hulpvaardig, beleefd, ondersteunt de mensen van wie hij houdt, heeft onconventionele opvattingen en blinkt niet altijd uit in vastberadenheid,. Hij kan flirterig uit de hoek komen en soms aan het twijfelen slaan in bepaalde situaties terwijl Schorpioen een sterke wil heeft, vastbesloten is en gedane beloftes respecteert. Eens Schorpioen voor een bepaalde persoon gekozen heeft, kun je ten allen tijde op hem rekenen en is hij je volste vertrouwen waard.

Tips voor een betere verstandhouding

Schorpioen voelt zich altijd aangetrokken tot die tekens die moeilijk te krijgen zijn. Waterman is daar een perfect voorbeeld van. Dat Schorpioen sterk houdt aan een vaste verbintenis kan Waterman in het begin versmachten omdat hij de dingen eerder op zich laat afkomen. Er kunnen zich problemen voordoen op het vlak van romantiek en seks als deze niet aan hun verwachtingen voldoen. Watermans engagement kan wat afnemen wat de relatie in gevaar kan brengen. Waterman vindt zijn gading eerder in oppervlakkige relaties die op termijn een meer stabielere inhoud kunnen krijgen.

  • Soms kan Waterman problemen krijgen om zich te vereenzelvigen met de intense emoties van Schorpioen maar dit kan opgelost worden indien hij geduld opbrengt en de relatie slim aanpakt.
  • Schorpioen moet zijn verwachtingen temperen en Waterman moet wat hem bezighoudt en hoe hij zich voelt duidelijker communiceren, omdat Schorpioen niet goed overweg kan met zijn soms onverschillige houding.
  • In plaats van zich op te winden of te gaan mokken moeten ze elkaars kwaliteiten bewonderen en een positieve levenshouding tentoonspreiden zodat optimisme een kenmerk wordt van hun relatie.
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Sterrenbeeld en polariteitEen sterrenbeeld kan een bijbehorende positieve polariteit hebben of juist een negatieve polariteit. De Ram, Tweelingen,…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Sterrenbeeld Waterman (Aquarius)Wanneer je twee Watermannen met elkaar vergelijkt, zal je waarschijnlijk grote verschillen zien. De Waterman of Aquarius…

Overeenkomsten tussen Boogschutter en WatermanOvereenkomsten tussen Boogschutter en WatermanBoogschutter en Waterman vormen op het eerste gezicht het perfecte koppel omdat ze zo wonderwel overeenkomen. Net dat is…
Overeenkomsten tussen Maagd en WatermanOvereenkomsten tussen Maagd en WatermanDe combinatie Maagd-Waterman is niet meteen de meest voor de hand liggende, aangezien deze sterrentekens elkaars volkome…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 22-05-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.