Overeenkomsten tussen Ram en Schorpioen

Overeenkomsten tussen Ram en Schorpioen Ram en Schorpioen zijn persoonlijkheden die weten wat ze willen en energiek uit de hoek kunnen komen. Vandaar dat ze op elkaar vallen en vaak een hechte band hebben, maar als beiden de neiging om de ander te domineren niet kunnen onderdrukken, duiken er aan de horizon zwarte wolken op.

Explosief maar harmonieus

Een samengaan tussen Ram en Schorpioen kan tot een explosieve relatie leiden. Deze kan bijzonder passioneel en pittig zijn omdat beide sterrentekens actief en dynamisch zijn. Beiden hebben ze een sterke persoonlijkheid en allebei zijn ze doelgericht en vastberaden van aard hetgeen een enorme boost aan hun relatie kan geven. Ze zijn ook passionele naturen. In een huwelijk kunnen ze zich gedragen als twee aparte individualiteiten en toch in perfecte harmonie en evenwicht met elkaar leven.

Oppassen

Toch moeten ze er zorg voor dragen dat ze een aantal emoties elimineren die aanleiding kunnen zijn tot het in gevaar brengen van de stabiliteit van hun huwelijk. Een Schorpioen heeft behoefte aan een sterke emotionele band terwijl een Ram meer praktisch denkt en intense emoties schuwt.

Een mogelijke kink in de kabel kan beider neiging tot boosheid en kibbelen zijn. Zijn onvrede onder controle houden is een zware opgave voor een Schorpioen omdat hij niet makkelijk onenigheid aangaande emoties en hartskwesties vergeet. Een Ram kan soms boos worden maar die bui waait snel over en hij of zij vergeet het na een tijdje omdat hij of zij veel makkelijker voor een bepaalde situatie begrip kan opbrengen.

Overeenkomsten

Toch kunnen Ram en Schorpioen een leuk koppel worden omdat ze doorgaans goed met elkaar over de baan kunnen. De Schorpioen kan de agressieve aard van de Ram wel pruimen terwijl de Ram op de terughoudende en passionele natuur van de Schorpioen valt.

Rammen zijn zelfbewuste, sterke en agressieve personen die een Schorpioenman of -vrouw makkelijk aantrekken. Schorpioenen zijn openlijk passionele en sexueel georiënteerde persoonlijkheden. De zin voor avontuur en het verlangen naar een opwindend leven van de Schorpioen bevalt de Ram bijzonder goed. Zelfs als er verschillen qua karakter tussen de twee zijn, kunnen ze een vredig leven opbouwen en de doelen die ze zich gesteld hebben bereiken. Alleen de mysterieuze aard van de Schorpioen valt niet in goede aard bij de Ram.

Dansen op een slappe koord

Liefde op het eerste gezicht is zeer goed mogelijk tussen een Ram en een Schorpioen, maar de uitdaging valt niet te onderschatten. De chemie tussen twee zonnetekens is geen garantie voor een probleemloze relatie. Ram wil graag controle over het leven houden terwijl Schorpioen passie en onafhankelijk predikt. Deze tegenstelling kan roet in het huishouden gooien. Een ander negatief punt in de verhouding is de jaloezie van Schorpioen met betrekking tot vele dingen die een Ram doet of onderneemt. Als beide partijen hun fouten rechtzetten en hun gebreken verzachten kunnen ze een stevig basis leggen voor een hechte relatie of zelfs een huwelijk.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Agressiviteit en jaloezie: deze twee karaktertrekken kunnen aan de relatie schade toebrengen. Beide partners moeten trachten deze negatieve invloeden onder controle te krijgen om de harmonie in het koppel te verzekeren.
  • Dominantie der beide partijen: zowel Ram als Schorpioen proberen in de relatie de dominerende factor te zijn. Dit kan de aanleiding tot een breuk worden. Daarom moeten beiden trachten hun dominerende neigingen opzij te schuiven om confrontaties met fatale afloop te voorkomen.

Bekende Ram-Schorpioenparen zijn Robert Kennedy (Schorpioen) en Ethel Kennedy (Ram) en Dennis Quaid / Russell Crow (Ram) en Meg Ryan (Schorpioen).
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overeenkomsten tussen Schorpioen en VissenOvereenkomsten tussen Schorpioen en VissenAls perfectie bestaat, dan is dat het geval met Schorpioen en Vissen. De twee zijn voor elkaar gemaakt en er moet al een…
Overeenkomsten tussen Weegschaal en SchorpioenOvereenkomsten tussen Weegschaal en SchorpioenOm tot een hechte relatie te komen zullen Weegschaal en Schorpioen zich op verschillen vlakken aan elkaar moeten aanpass…
Sterrenbeeld Schorpioen (Scorpio)Het sterrenbeeld Schorpioen is een teken uit de astrologie welke geldt voor mensen die geboren zijn van 23 oktober tot e…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen?Huisdieren geboren onder het sterrenbeeld Schorpioen zijn geen gemakkelijke dieren. Ze zijn bezitterig, eisen alle aanda…

Overeenkomsten tussen Ram en BoogschutterOvereenkomsten tussen Ram en BoogschutterAls Ram en Boogschutter een relatie aangaan worden er 101 kanonschoten afgevuurd, want dat is echt een feest! De twee zi…
Overeenkomsten tussen Ram en WeegschaalOvereenkomsten tussen Ram en WeegschaalRam en Weegschaal zijn niet geboren voor elkaar. Daarvoor zijn er te veel verschillen qua persoonlijkheid. Maar als er g…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 01-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.