Overeenkomsten tussen Kreeft en Weegschaal

Overeenkomsten tussen Kreeft en Weegschaal Op het eerste gezicht is een stabiele en langdurige relatie tussen Kreeft en Weegschaal een dubbeltje op zijn kant, maar als beide partners bereid zijn om een stap in elkaars richting te zetten bestaat er een reële kans dat het klikt.

Verschillen

Kreeft en Weegschaal zijn geen vier handen op één buik. Kreeft is emotioneel als hij nieuwe mensen gaat ontmoeten en hij voelt zich niet zo goed in zijn vel in het gezelschap van een luchtteken als Weegschaal. Terwijl Weegschaal van nature eerder zwijgzaam is en de ander observeert is Kreeft meer open. Weegschaal ziet Kreeft meer als een warhoofd die zich te veel laat leiden door zijn emoties. Een ander verschil tussen de twee sterrentekens is hun visie op relaties: Weegschaal zoekt meer kameraderie in een relatie terwijl Kreeft verlangt naar een knus gezinsleven.

Wat hen samenbrengt

Het belangrijkste aspect dat Kreeft en Weegschaal nader tot elkaar kan brengen is de wens voor een rustig en kalm leven. Het rechtdoorzeegevoel van Weegschaal verzacht de onzekerheid van Kreeft en eens ze een band aangaan zijn ze beiden liefdevol en maken ze er een punt van om aan de verwachtingen van de ander en diens behoeftes tegemoet te komen. Weegschaal waardeert ten zeerste Kreeft zijn loyaliteit en gulheid. Ze trachten zoveel mogelijk conflicten te vermijden wat kan leiden tot onderdrukte boosheid die zelfdestructief kan uitdraaien.

Compromissen

Weegschaal gaat graag uit terwijl Kreeft eerder een huismus is of enkel het gezelschap zoekt van heel goede vrienden. Beide sterrentekens vinden het geen probleem om compromissen te sluiten om hun relatie te verbeteren. Zo slagen ze erin samen een gelukkiger leven te leiden en zich goed te voelen in elkaars gezelschap.

Niettegenstaande talrijke verschillen zorgt de eerlijkheid tegenover elkaar dat Weegschaal en Kreeft toch een relatie kunnen aangaan. Beiden geloven in een goede communicatie, hoewel dat minder het geval is voor Kreeft. Kreeft en Weegschaal vinden het fijn elkaar te vertroetelen. Ze zoeken altijd een schouder voor troost en steun. Het slaagpercentage van deze relatie schommelt rond de vijftig procent.

Tips voor een betere verstandhouding

  • Zowel Kreeft als Weegschaal hebben nood aan een langdurige relatie, hoewel dit een probleem kan zijn gezien hun verschillen. Hoewel beiden behoefte hebben aan een kompaan, kan een goed contact geschaad worden door de aanvallen van slecht humeur van Kreeft. Kreeften kunnen immers wispelturig zijn op emotioneel vlak. Deze relatie kan enkel werken als Kreeft Weegschaal toestaat om uit te gaan en hem zelfs te vergezellen zonder daar moeilijk over te doen of te bekvechten. Ze moeten begrip tonen voor elkaars gevoelens en noden en zullen dan tot een langdurige relatie kunnen komen.
  • Nog een aspect waarvoor ze toegevingen zullen moeten doen om tot een betere verstandhouding te komen is de dynamiek in de relatie. Als Weegschaal soms een feestje wil organiseren kan Kreeft in paniek slaan omdat hij dan denkt aan de praktische dingen die moeten geregeld worden als het klaarmaken van hapjes, het opruimen, de kosten, enzomeer. Kreeft moet daarom de toekomst met vertrouwen tegemoetzien en optimistisch zijn, net zoals Weegschaal en zich in het denkpatroon van zijn partner inleven. Weegschaal van zijn kant moet de bezorgdheid van Kreeft trachten te begrijpen. Alleen als beiden een stapje in de richting van de ander zetten, zullen ze een gelukkig koppel worden.
© 2013 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Welke sterrenbeelden passen het best bij elkaar?Liefde en overeenkomsten hebben met iemand anders is iets waar iedereen naar streeft. Er wordt door bijna iedereen over…
Overeenkomsten tussen Tweelingen en KreeftOvereenkomsten tussen Tweelingen en KreeftTweelingen en Kreeft zijn door hun verschillende persoonlijkheid niet het ideale koppel, maar als het klikt kunnen ze to…
Sterrenbeeld Kreeft (Cancer)De Kreeft is een sterrenbeeld in de astrologie dat geldt voor mensen die geboren zijn van 21 juni tot en met 22 juli. De…
Overeenkomsten tussen Kreeft en BoogschutterOvereenkomsten tussen Kreeft en BoogschutterDoor talloze tegenstellingen in karakter en opvattingen is een relatie tussen Kreeft en Boogschutter niet voordehandligg…

Overeenkomsten tussen Kreeft en SchorpioenOvereenkomsten tussen Kreeft en SchorpioenDe combinatie tussen Kreeft en Schorpioen wordt algemeen beschouwd als een van de succesrijkste. Beide zijn watertekens…
Overeenkomsten tussen Kreeft en MaagdOvereenkomsten tussen Kreeft en MaagdEen Kreeft en een Maagd vormen samen een van de best overeenkomende koppels. Ze beleven de liefde van hun leven zonder a…
Bronnen en referenties
  • www.horoscopes-love.eu
Vosje (460 artikelen)
Gepubliceerd: 14-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.