Het sterrenbeeld Stier: eigenschappen en karaktertrekken

Het sterrenbeeld Stier: eigenschappen en karaktertrekken Een Stier heeft eenzelfde dadendrang als een Ram, maar hij is niet tevreden met enkel actie om de actie. Hij wil dat zijn actie resultaten oplevert, een praktisch doel nastreeft en welzijn creëert. Als de Stier merkt dat er geen praktisch kantje aan de actie zit, zal hij de moeite niet nemen om eraan te beginnen. De sterkte van de Stier ligt in zijn kracht om zijn of andermans ideeën in de praktijk om te zetten. Maar er is meer dat de Stier kenmerkt.

De harde werker

Van nature is de Stier niet echt inventief maar hij kan gerust de ideeën van anderen overnemen en perfectioneren in de zin van praktischer en nuttiger maken. Dat kan hij voor welk project dan ook. De Stier is niet direct geïnteresseerd om nieuwe projecten op te starten, maar eens hij ergens bij betrokken raakt, werkt hij het naar behoren af. De Stier gaat tot aan het gaatje. Hij is niet tevreden met half werk en zal alle tijd nemen, hoe lang dat ook moge zijn, op voorwaarde dat er geen vermijdbare moeilijkheden opduiken. De meeste mensen vinden een Stier te koppig, te conservatief, halsstarrig en stug.

De stabiele Stier

Ergens is die behoudsgezinde reflex begrijpelijk, want de Stier houdt niet van verandering noch in zijn routine als in zijn omgeving. Hij vindt het zelfs helemaal niet fijn om van mening te veranderen. Anderzijds kan men dat ook als een grote kwaliteit beschouwen. De as van een wiel mag immers niet trillen, maar moet vast en stabiel zitten. De Stier is de as van de maatschappij. Zonder zijn stabiliteit en zijn zogenaamde koppigheid zouden de wielen van de wereld (en zeker die van de handel) niet draaien.

De routineuze Stier

De Stier is verzot op routine. Immers, een vaste routine heeft veel voordelen. Het is de perfecte manier om met zaken om te gaan. Er kunnen fouten gemaakt worden als er iets spontaans gebeurt en fouten zijn vaak de oorzaak van ongemak en spanning, hetgeen vrijwel onaanvaardbaar is voor een Stier. Zodra het comfort en de veiligheid van de Stier in gevaar komen, mag je ervan op aan dat hij zich zal ergeren en opwinden. Terwijl een Ram graag wil dat dingen vooruitgaan, verkiest een Stier de langzame weg.

Stieren zijn dus trage denkers, maar geloof daarom niet dat ze een gebrek aan intelligentie hebben. Integendeel, het zijn zeer slimme mensen. Ze willen enkel alles goed overdenken, overleggen en mogelijke voor- en nadelen afwegen. Enkel na rijp overleg wordt een idee aanvaard of een beslissing genomen. Een Stier wordt niet zo makkelijk boos, maar als hij boos is, maak je dan maar uit de voeten!

Basiskenmerken van de Stier

Stieren zijn introvert. Ze zijn doorgaans kalm en verkiezen zich meestal in zichzelf terug te trekken. Ze zijn voorzichtig en gedragen zich terughoudend naar andere personen toe. Zo beschermen ze zichzelf en zorgen ervoor om niet gekwetst te raken. Hun persoonlijkheid wordt bepaald door hun overgevoeligheid en hun introverte aard is hun natuurlijke pantser tegenover andere mensen. Ze trachten zichzelf te beveiligen en hun eigen persoonlijkheid niet te laten beschadigen door het gedrag van anderen. Het grootste gedeelte van de tijd vertoeven ze in hun eigen wereld.

De Stier verpersoonlijkt de kalmte van de menselijke soort. Hij slaat niet snel in paniek. Hij heeft de gave om met moeilijke situaties om te gaan zonder de focus te verliezen. Zijn kalmte uit zich ook in de manier waarop hij mensen behandelt en penibele situaties het hoofd biedt. Het is zijn artistieke trekje. Hij heeft een gevoelige natuur die perfect samengaat met dat artistieke kantje.

Stieren zoeken fysiek genot op alle vlakken. Omdat ze gevoelig zijn genieten ze het meeste van fysieke interactie omdat dat hun veel plezier bezorgt. Daarenboven zoeken ze altijd en overal troost. Ze willen hun geluk maximaal beleven in om het even welke context. Dit leidt tot artistieke gedachten, romantisch gedrag en poëtische gevoelens.

De Stier is van nature een harde werker maar dan op zijn eigen tempo. Hij hengelt niet naar complimenten maar vindt het leuk anderen om hun talenten te kunnen prijzen. Hij uit zijn waardering voor talentrijke mensen in het openbaar en haalt zijn plezier uit die publieke erkenning. Een Stier gelukkig maken is makkelijk. Hij vindt het grootste geluk in stabiliteit, een goede huisvesting en fysieke bevrediging.

Zijn persoonlijkheid

In de liefde

Op het vlak van de liefde streeft de Stier ernaar te bezitten en wat hij heeft te behouden. Trouwen is voor hem het hoogste goed. Hij houdt ervan zich te binden en wil een duidelijk afgebakend huwelijkscontract. Het belangrijkste vindt hij de trouw aan één partner en hij verwacht van zijn partner hetzelfde. Als dit niet gebeurt stort zijn wereld helemaal in elkaar. Als hij verliefd is, is de Stier loyaal, maar tegelijkertijd extreem bezitterig. Hij kan hele scènes maken als hij jaloers is omdat hij in zijn gevoelens gekwetst wordt. De Stier is tevreden met simpele dingen in een relatie. Als je je in een liefdesrelatie met een Stier stort, hoef je je hem zeker niet de hele tijd het hof te maken of romantische activiteiten te verzinnen.

Als je hem voldoende liefde, eten en een knusse thuis bezorgt, zal hij tevreden zijn om thuis te zijn en van je gezelschap te mogen genieten. Hij zal je zijn hele leven trouw blijven en nooit zal er een probleem zijn. Toch kan de Stier in een liefdesrelatie soms de fout maken zijn partner te veel te willen controleren, hetgeen aan beide zijden pijn kan doen. De reden hiervan is vrij simpel: Stieren beschouwen hun partner als het ware als hun privébezit en zullen die zodanig proberen te veranderen dat hun eigen welzijn en veiligheid erop vooruitgaan.

Zijn financiën

De Stier is zich bewust van de waarde van geld. Welstand is belangrijker voor hem dan voor de meeste andere tekens van de dierenriem. Welstand betekent voor de Stier comfort en veiligheid. Welstand betekent stabiliteit. Daar waar andere sterrentekens aanvoelen dat ze spiritueel rijk aan ideeën, talenten en vaardigheden zijn, heeft welstand voor de Stier enkel betekenis als ze die kunnen zien en aanraken.

De Stier vraagt zich af: ‘Hoe waardevol is een talent als je het niet kan omzetten in een huis, meubelen, een wagen en vakanties?’. Dat is de reden waarom Stieren zo goed zijn in het runnen van een vastgoedmaatschappij of in de landbouwindustrie. Uiteindelijk zal de Stier altijd als grondbezitter eindigen. Hij vindt het fijn zich met de aarde verbonden te voelen. Materiële welstand is begonnen met landbouw, het verbouwen van de akker.

Een eigen stukje grond bezitten was de eerste vorm van welstand in de geschiedenis van de mensheid: de Stier voelt nog steeds die primaire schakel. In zijn streven naar welstand ontwikkelt hij zijn intellectuele en communicatieve vaardigheden. Maar in dit streven wordt hij ook verplicht een zekere flexibiliteit te ontwikkelen. Het is in zijn streven naar welstand dat hij de praktische waarde van het intellect leert kennen en begint te bewonderen. Mocht hij niet zo gedreven op zoek gaan naar welstand en materieel bezit, zou de Stier nooit proberen een groter intellect te verkrijgen.

Carrière en publiek imago

Van nature staan Stieren met beide voeten op de grond. Ze zijn eenvoudig en ongecompliceerd. Daarom hebben ze de neiging om op te kijken naar eigenzinnige, onconventionele en vindingrijke mensen. Ze geven de voorkeur aan bazen die creatief en origineel zijn, want zij kunnen als niemand anders de ideeën van hun baas perfectioneren.

Ze bewonderen mensen die over een breder sociaal of politiek bewustzijn beschikken en ze weten dat zij ook op een dag - als ze zich helemaal veilig en comfortabel voelen - graag bij belangrijke projecten betrokken willen worden. In het zakendoen zijn Stieren erg gewiekst wat hen waardevol maakt voor hun werkgevers. Luiheid kennen ze niet. Ze zijn verzot op werken en goede resultaten behalen. Ze willen zeker geen onnodige risico’s nemen en het goed doen in leidinggevende posities. Daarom zijn het goede managers en diensthoofden. Hun managerscapaciteiten worden nog meer gewaardeerd vanwege hun natuurlijk organisatietalent en hun zin voor details, alsmede hun geduld en degelijkheid.

Zoals eerder gezegd doen Stieren door hun band met de aarde het goed in de landbouwsector. Doorgaans zal de Stier de voorkeur geven aan het verdienen van geld en het verkrijgen van macht boven publieke erkenning en prestige. Een baan die meer betaalt maar minder prestige oplevert krijgt de voorkeur op een minder goed betaalde baan met meer prestige. Vele andere sterrentekens zijn het daarmee niet eens, maar dat is de realiteit bij de Stier, zeker als er in zijn genen geen elementen aanwezig zijn die dit kunnen wijzigen. De Stier zal enkel roem en prestige nastreven als bewezen is dat die een directe en onverwijlde impact op zijn portefeuille hebben.

Het leven van de Stier

Zijn thuis en het gezin zijn essentieel voor de Stier. Hij houdt van kinderen. Hij houdt ook van een comfortabele en luxueuze woning waarmee hij kan pronken. Hij neigt naar zware, klassieke meubelen van de beste kwaliteit. Dat komt omdat hij van duurzaamheid houdt. Zijn woning is niet alleen zijn thuis, maar ook een plaats voor creativiteit en verstrooiing. Hij wil dat zijn huis een echt kasteel is.

Als ze kunnen kiezen, geven Stieren de voorkeur aan het leven op het platteland boven de stad. Als dit onmogelijk blijkt gedurende het beroepsleven, vinden de meeste Stieren het fijn om hun vakantie op het platteland door te brengen, ver van de stad en in harmonie met de natuur. Thuis gedragen ze zich als een landheer/landvrouw, de koning/koningin van hun kasteel. Ze onderhouden mensen graag opdat ze zich geborgen zouden voelen in hun woning. Als je bij een Stier thuis wordt uitgenodigd mag je rekenen op een exquise maaltijd en een warme sfeer. Bereid je alvast voor op een bezichtiging van het huis die door de trotse gastheer/vrouw zal verzorgd worden.

De Stier is dol op zijn kinderen, maar is ook streng voor hen. Dat komt omdat hij hen - net als voor andere dingen van het leven - als zijn bezit beschouwt. Soms treedt hij te repressief op. Als een kind de dagelijkse routine, waarop de Stier zo gesteld is, doorbreekt heeft het een probleem. Daartegenover staat dat hij prima zorg draagt voor zijn kinderen. Stieren doen er alles aan opdat ze op materieel vlak niets te kort komen.

Wat bepaalt de Stier?

De Stier is het meest aardegebonden teken van de dierenriem. Als je inziet dat de aarde meer is dan een fysiek element, maat ook een psychologische instelling symboliseert, zal je de persoonlijkheid van de Stier beter begrijpen.
 • Element van de Stier: aarde
 • Zijn heersende planeet: Venus
 • Zijn carrièreplaneet: Uranus
 • Zijn liefdesplaneet: Pluto
 • Zijn geldplaneet: Mercurius
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Venus
 • Zijn planeet van het huiselijk en familiaal leven: de zon

De kleuren en kwaliteiten van de Stier

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Stier: groen, crèmekleurig, oranje, geel
 • Kleur die de Stier energie geeft: geel, geel-oranje
 • Kleuren die voor de Stier liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseren: rood-violet, violet
 • Noodzakelijke kwaliteiten voor het evenwicht van de Stier: flexibiliteit
 • Zijn sterkste kwaliteiten: stabiliteit, een harmonieuze ingesteldheid, loyaliteit, uithouding, geduld
 • Zijn diepste behoeftes: materieel gemak, welstand, comfort
 • De dingen die hij moet vermijden: starheid, koppigheid, tendens om te possessief en materialistisch te zijn

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Stier?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Stier bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 4, 6, 7, 8, 22, 49
 • Zijn beste dag: vrijdag
 • Zijn edelstenen: jade, koraal, smaragd
 • Zijn metalen: koper
 • Zijn geuren: roos, vanille, violet, bittere amandel
 • Zijn houtsoort: kerselaar
 • Zijn bloem: anjer
 • Zijn dier: stier
 • Zijn stof: satijn

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horscopes-love.eu
© 2017 - 2023 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Stier of TaurusDe Twaalf tekens van de Dierenriem. Ik ben een Stier, dat wil zeggen op het moment van jouw geboorte stond de Zon in het…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Stier?Als je huisdier onder het sterrenteken Stier is geboren, heb je een dier dat zowel vriendelijk en loyaal als koppig kan…
Sterrenbeeld Stier (Taurus)Het sterrenbeeld Stier is een teken uit de astrologie dat wordt gekenmerkt door een persoonlijkheid vol van vastberadenh…
Overeenkomsten tussen Stier en SteenbokOvereenkomsten tussen Stier en SteenbokEr zijn weinig sterrenbeelden die zo goed met elkaar kunnen opschieten als Stier en Steenbok. Ze passen zo goed bij elka…

Het sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen & karaktertrekkenHet sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen & karaktertrekkenTweelingen zijn goede communicatoren en overbrengers van informatie. Voor Tweelingen is het waarheidsgehalte of de twijf…
Het sterrenbeeld Steenbok: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Steenbok: eigenschappen en karaktertrekkenSteenbokkken zijn niet bevreesd voor de wrok die hun autoriteit soms kan opwekken. Als hij met onpopulariteit, vijandigh…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 3dman Eu, Pixabay
 • http://www.horoscopes-love.eu
 • http://www.horoscopes-love.eu/12-zodiac-signs/taurus
Vosje (460 artikelen)
Laatste update: 14-05-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.