Het sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen & karaktertrekken

Het sterrenbeeld Tweelingen: eigenschappen & karaktertrekken Tweelingen zijn goede communicatoren en overbrengers van informatie. Voor Tweelingen is het waarheidsgehalte of de twijfelachtigheid van informatie irrelevant. Ze brengen gewoon over wat ze zien, horen of gelezen hebben. Aldus zijn ze ertoe in staat zowel van de meest opzienbarende feiten als de meest realistische gebeurtenissen verslag uit te brengen.

Praatziek

Tweelingen trekken zich soms niet te veel aan van de impact van hun woorden en kunnen op die manier zowel een goede als slechte invloed op mensen hebben. Dat is de reden waarom ze Tweelingen worden genoemd: ze hebben een tweeslachtige natuur. Hun vaardigheid om dingen over te brengen en vlot te communiceren maakt hen geschikt als leraars, schrijvers of specialisten in de media en de marketing. Dit wordt in de hand gewerkt door de invloed van Mercurius, de planeet die Tweelingen domineert, en zo op deze vaardigheid weegt.

Tweelingen kunnen babbelen als geen ander. En of dat hen voordeel oplevert! Ze kunnen om over het even wat een boom opzetten, in welk gezelschap of op welke plaats ze zich ook bevinden. Er is niets dat hen zoveel plezier verschaft als een goed gesprek, vooral als ze er iets van kunnen opsteken. Ze zijn dol op leren en op onderwijzen.

Tweelingen verhinderen om te praten of om boeken of tijdschriften te lezen, zou een wrede en ongewone straf zijn. Tweelingen zijn bijna altijd uitstekende studenten en zijn uitermate goede opvoeders. Hun geest zit boordevol informatie, roddels, anekdotes, verhalen, nieuwsfeiten en statistieken.

Zodoende kunnen ze alle intellectuele taken aan die hun worden toevertrouwd. Het zijn schitterende debaters en lanceren ze zich in de politiek, zijn ze onvolprezen redenaars. Tweelingen zijn zulke radde praters dat ze, zelfs als ze niet weten waarover ze het hebben, de luisteraar kunnen overtuigen van het tegendeel. Ze zullen je altijd verstomd doen staan van hun briljante geest.

Rusteloze natuur

Tweelingen zijn geboren tussen 22 mei en 21 juni. Deze data zijn niet noodzakelijk identiek elk jaar vanwege de onregelmatige rotatie van de aarde. Het belangrijkste element van hun persoonlijkheid is dat ze geestig, pienter en vaak rusteloos zijn. Ze hebben behoefte aan mentale stimuli en houden van afwisseling. Hun hang naar ruimte en vrijheid is legendarisch. Het intellectuele niveau van Tweelingen is hoog. Leren doen ze uitermate makkelijk. Ze zijn rusteloos van aard. Hun geest fladdert van hier naar daar als een vlinder. Ze willen iedereen ontmoeten en alles leren. Meer in het bijzonder hebben ze het talent om verschillende zaken tegelijkertijd te verwerken.

Intelligent

Door hun intelligentie zijn ze vaak betrokken bij uitvindingen en staan ze bekend om hun vernieuwende ideeën. Ze eisen een belangrijke plaats op in de maatschappij. Tweelingen communiceren wonderwel zodat iedereen goed met hen kan opschieten. Als Tweelingen een land of een gemeenschap leiden, stijgt het samenhorigheidsgevoel bij de burgers aanzienlijk en genieten de mensen met volle teugen van de onbegrensde vrijheid. Tweelingen zijn een luchtteken wat wijst op een natuurlijke biotoop met veel vrijheid.

Ze verkiezen open relaties en vroeg of laat in hun leven engageren ze zich in die zin. Ze zijn het perfecte maatje van dynamische mensen. Als ze een dynamische persoon ontmoeten hechten ze zich snel en bouwen ze een relatie uit. Ze waarderen alle vormen van intelligentie waar die ook de kop opsteekt.

De gedreven Tweelingen

Tweelingen denken niet op lange termijn. Ze voelen zich niet lekker in hun vel als ze een taak moeten uitvoeren die zich over een langere periode uitstrekt. Dan worden ze zenuwachtig. Ze verkiezen op korte termijn te werken. Dat is de reden waarom ze vaak opgestarte projecten niet afgewerkt krijgen.

Basiskenmerken van de Tweelingen

In de liefde

Tweelingen nemen hun praatzucht en vernuft mee in hun amoureuze en sociale leven. Een goed gesprek of een woordenspel is een interessant prelude tot romantiek. Hun enige probleem in de liefde is dat hun intellect te koud en te passieloos is om de hartstocht bij anderen aan te wakkeren.

Emoties staan bij hen soms in de weg en dat leidt tot klachten bij hun partners. Als men verliefd wordt op Tweelingen moet je weten waarom ze zich zo gedragen. Tweelingen vermijden intense passie omdat dat hun denkwereld en hun communicatie in de weg staat. Als ze zich eerder koel tegenover jou gedragen, moet je begrijpen dat ze enkel hun natuur volgen. Nochtans moeten Tweelingen er zich van bewust zijn dat praten over de liefde nog iets anders is dan werkelijk liefhebben en liefde uitstralen.

Enkel vlot praten over de liefde leidt tot niets. Ze moeten de liefde voelen en beleven. Liefde zit niet in het hoofd maar komt uit het hart. Als je wil weten hoe Tweelingen de liefde beleven moet je niet naar hen luisteren maar eerder kijken hoe ze zich gedragen. Tweelingen kunnen vrijgevig zijn voor hun dierbaren.

Tweelingen houden van elegante partners, goed opgevoed en bereisd. Als hun partner welstellender is, nemen ze dat er graag bij. Als je een relatie met hen aangaat moet je een goede luisteraar zijn. De ideale relatie voor Tweelingen is er een via de geest. Ze genieten van de fysieke en emotionele aspecten natuurlijk, maar als er geen intellectuele band is lijden ze.

Zijn financiën

Tweelingen houden zich eerder bezig met de rijkdom aan gedachten dan met materiële welstand. Ze munten uit in beroepen die te maken hebben met schrijven, verkopen en de journalistiek, niettegenstaande al deze beroepen niet even hoge inkomsten genereren. Maar het is voor hen ondenkbaar om hun intellectuele behoeftes voor geld op te offeren.

De Kreeft bevindt zich aan de top van het Tweede Zonnehuis van Tweelingen (financiën), hetgeen betekent dat Tweelingen op een natuurlijke manier extra inkomen kunnen verwerven uit investeringen in residentieel vastgoed, restaurants en hotels. Aangezien ze vlotte praters zijn houden ze van onderhandelen en koopjes binnenhalen, zeker als daar financieel gewin tegenover staat.

De maan domineert het Tweede Zonnehuis van Tweelingen. De maan is niet alleen de zich het snelst verplaatsende planeet in de dierenriem, maar ze verplaatst zich door elk sterrenteken en huis om de 28 dagen. Geen enkel hemellichaam kan de snelheid en de vaardigheid om snel te veranderen van de maan evenaren. Een analyse van de maan zorgt voor meer informatie over het financieel gedrag van Tweelingen. Ze zijn veelzijdig en flexibel. Ze kunnen op verschillende manieren geld verdienen. Hun financieel gedrag en hun behoeftes veranderen elke dag. Hun gevoel ten opzichte van geld verandert ook: soms zijn ze er enthousiast over en op andere momenten raakt het hun koude kleren niet. Voor Tweelingen is een financieel objectief enkel belangrijk om het gezin of de familie te steunen. Voor het overige zijn ze financieel niet zo erg geïnteresseerd. De maan, de geldplaneet voor Tweelingen, heeft op het vlak van financiën een andere belangrijke boodschap voor hen: om zich van hun financiële mogelijkheden bewust te worden moeten Tweelingen hun begrip voor de emotionele kant van het leven leren ontwikkelen.

Ze moeten hun logische know how combineren met begrip voor de menselijke psychologie. Gevoelens volgen immers hun eigen logica. Tweelingen moeten dit inzien en toepassen op financieel vlak.

Carrière en publiek imago

Tweelingen weten dat ze hun communicatietalent met een bepaald doel hebben gekregen: ze beschikken over de macht om veel goeds te doen maar ook om wrevel te veroorzaken. Ze willen deze macht gebruiken om het hoogste goed te kunnen bereiken. Ze willen in de eerste plaats eeuwige waarden overbrengen en de logica ervan aantonen. Ze kijken op naar mensen die het intellect overstijgen: dichters, kunstenaars, muzikanten en mystici. Ze staan in beate bewondering voor de verhalen van heiligen en martelaars. Voor Tweelingen zijn de grootste prestaties verbonden met het onderwijzen van de waarheid, het weze op wetenschappelijk, creatief of historisch vlak.

Het teken van Vissen bevindt zich in het Tiende Zonnehuis van Tweelingen (carrière). Neptunus, de planeet van de spiritualiteit en het altruïsme, is de carrièreplaneet die bij Tweelingen hoort. Als Tweelingen het meeste uit hun carrière willen halen moeten ze hun spirituele en altruïstische kant ontwikkelen.

Ze moeten het grotere kosmische plaatje, de hele cyclus van de menselijke evolutie, begrijpen, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan. Alleen op die voorwaarde kunnen Tweelingen hun intellectuele capaciteiten ten volle benutten en de ‘boodschapper van de goden’ worden. Tweelingen moeten hun talent voor ‘inspiratie’ cultiveren, hetgeen niet voortkomt uit het intellect maar door het intellect gegenereerd wordt. Dat zal de geest van Tweelingen verder verrijken en versterken.

Het leven van de Tweelingen

Thuis kunnen Tweelingen bijzonder netjes en geordend zijn. Ze verlangen van hun kinderen en partner dat ze aan hun strenge normen voldoen. Als dat niet het geval is klagen en kritiseren ze. Nochtans zijn Tweelingen goede familiemensen en willen ze op alle mogelijke vlakken het allerbeste voor hun gezin.

Het huis van Tweelingen is comfortabel en aangenaam. Ze houden ervan om mensen uit te nodigen en zijn geweldige gastheren/vrouwen. Ze zijn ook goed in het opknappen en verbeteren van hun huis met de bedoeling om actief te blijven en zich met dingen bezig te houden die ze graag doen. Tweelingen hebben vele hobby’s en interesses waardoor ze zich makkelijk kunnen bezig houden als ze alleen zijn.

Tweelingen begrijpen hun kinderen en hebben er een goed contact mee, vooral omdat ze jong van hart zijn/blijven. Omdat ze geweldige communicators zijn, kunnen ze hun kinderen alles zonder moeite uitleggen. Op die manier dwingen ze het respect en de liefde van hun kinderen af. Tweelingen moedigen hun kinderen ook aan om creatief en communicatief te zijn, net zoals zij.

Wat bepaalt de Tweelingen?

Tweelingen zijn voor de maatschappij hetzelfde als het zenuwstelsel voor het lichaam. Het zorgt niet voor nieuwe informatie maar is een vitale overbrenger van impulsen van de zintuigen naar het brein en omgekeerd. Het zenuwstelsel evalueert die impulsen niet, maar draagt informatie over en doet dat op een perfecte manier.
 • Element van de Tweelingen: lucht
 • Zijn heersende planeet: Mercurius
 • Zijn carrièreplaneet: Neptunus
 • Zijn liefdesplaneet: Jupiter
 • Zijn geldplaneet: maan
 • Zijn planeet van gezondheid en werk: Pluto
 • Zijn planeet van het huiselijk en familiaal leven: Mercurius

De kleuren en kwaliteiten van de Tweelingen

Ook kleuren en kwaliteiten zijn van belang voor ieders persoonlijkheid:
 • Kleuren van de Tweelingen: geel, zwart en wit, blauw, geel
 • Kleur die de Tweelingen energie geeft: grijs, zilver
 • Kleuren die voor de Tweelingen liefde, romantiek en sociale harmonie symboliseren: hemelsblauw
 • Noodzakelijke kwaliteiten voor het evenwicht van de Tweelingen: diepzinnige gedachten eerder dan oppervlakkige
 • Zijn sterkste kwaliteiten: geweldige aanleg voor communicatie, alertheid, om snel te leren
 • Zijn diepste behoeftes: communicatie
 • De dingen die hij moet vermijden: roddelen, oppervlakkigheid, woorden die misleiden of desinformeren, anderen kwetsen met harde woorden

Wat heeft nog invloed op het karakter van de Tweelingen?

Ten slotte zijn er nog een aantal elementen die het karakter van de Tweelingen bepalen:
 • Zijn geluksnummers: 3, 8, 12, 23
 • Zijn beste dag: woensdag
 • Zijn edelstenen: tijgeroog, agaat, aquamarijn
 • Zijn metalen: platina, aluminium, kwik
 • Zijn geuren: lavendel, sering, lelietje-van-dalen, amber
 • Zijn houtsoort: beuk
 • Zijn bloem: ridderspoor
 • Zijn dier: aap
 • Zijn stof: katoen

P.S. Dit artikel is een vertaling uit het Engels van horoscopes-love.eu
© 2017 - 2024 Vosje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Overeenkomsten tussen Tweelingen en LeeuwOvereenkomsten tussen Tweelingen en LeeuwHoewel Leeuw wat in zijn maag zit met de onafhankelijkheid van Tweelingen ziet hij een relatie met Tweelingen wel zitten…
Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Is je huisdier geboren onder het sterrenbeeld Tweelingen?Tweelingen-huisdieren zijn makkelijk opvoedbaar en intelligent, maar ze zijn niet altijd trouw en laat je hen maar een k…
Sterrenbeeld Tweelingen (Gemini)De Tweelingen is een sterrenbeeld in de astrologie dat een echte kletskous is. Dit teken in de dierenriem heeft de neigi…
Overeenkomsten tussen Tweelingen en KreeftOvereenkomsten tussen Tweelingen en KreeftTweelingen en Kreeft zijn door hun verschillende persoonlijkheid niet het ideale koppel, maar als het klikt kunnen ze to…

Het sterrenbeeld Kreeft: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Kreeft: eigenschappen en karaktertrekkenKreeften staan wantrouwig tegenover logisch denken. Misschien terecht. Het is niet omdat een vertrouwenspersoon je van i…
Het sterrenbeeld Stier: eigenschappen en karaktertrekkenHet sterrenbeeld Stier: eigenschappen en karaktertrekkenEen Stier heeft eenzelfde dadendrang als een Ram, maar hij is niet tevreden met enkel actie om de actie. Hij wil dat zij…
Bronnen en referenties
Vosje (460 artikelen)
Laatste update: 14-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Astrologie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.