Oogcontouren verstevigen

Oogcontouren verstevigen De huid van de oogcontouren bevat minder collageen dan de andere plaatsen van het gezicht. Daardoor worden ze gemakkelijk slap en vertonen ze sneller lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen. Hier volgen enkele tips om de oogcontouren te verstevigen.

Stoppen met roken

Roken vermindert de hoeveelheid collageen in de oogcontouren en zorgt dus voor huidverslapping, lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen. Door te stoppen met roken kan je de oogcontouren opvallend mooier maken.

Alcoholverbruik minderen

Alcohol droogt de huid uit en werkt daardoor huidverslapping, lijntjes, rimpels, wallen en donkere kringen in de hand. Ook de collageenproductie vermindert, ook al drink je slechts één glas. Als je alcohol niet volledig uit je leven kunt bannen, probeer dan op zijn minst je alcoholverbruik te verminderen.

Soja

Probeer zoveel mogelijk soja in de maaltijden te verwerken. Sojaproducten (sojamelk, tofu, sojakaas) bevatten immers genistein, een bestanddeel dat de huid helpt collageen te produceren en de oogcontouren te verstevigen. Probeer melk en vlees zo vaak mogelijk door sojaproducten te vervangen om van de voordelen ervan te kunnen genieten.

Groene groenten

Eet wat vaker groene groenten, want ze bevatten talrijke vitaminen en mineralen die de stevigheid van de oogcontouren ten goede komen. Probeer minstens één portie groene groenten per maaltijd te eten (bijvoorbeeld spinazie bij het omelet, sla bij het middagmaal en broccoli bij het avondmaal).

Water

Drink veel water. Acht tot tien glazen per dag zijn een minimum als je de oogcontouren wilt verstevigen.

Vitamine C

Neem dagelijks extra vitamine C. Kies bij voorkeur het supplement met de hoogste dosis vitamine C die je kan vinden.

Koper

Net als vitamine C, speelt ook koper een belangrijke rol in de collageenproductie. Koper kan je als voedingssupplement nemen.

Q10

Neem dagelijks een Q10 voedingssupplement en masseer ook een Q10 capsule rechtstreeks in de oogcontouren. Q10 heeft namelijk een grote verstevigende werking op de oogcontouren.

Aminozuren

Mensen die te weinig aminozuren of proteïnen eten, krijgen vroeg of laat te kampen met slappe oogcontouren en rimpels. Aminozuren zitten in soja, vlees, vis, eieren, kaas, bonen, peulvruchten, quinoa en melk. Je kunt ook opteren voor het dagelijks innemen van drinkbaar collageen.

Retin-A - Retinol - Retinoïden

Gebruik oogcontourcrèmes die ingrediënten zoals Retin-A, retinol of retinoïden bevatten. Retinol is de puurste vorm van vitamine A en heeft een kleine moleculaire structuur die diep in de huid van de oogcontouren kan binnendringen om er de productie van collageen te stimuleren.

Massage van de oogcontouren

Masseer de oogcontouren door zachte draaiende en knijpende bewegingen uit te voeren. Begin aan de binnenkant van het oog en werk naar buiten toe. Deze massage van de oogcontouren zorgt ervoor dat de huid rondom de ogen dikker wordt door de productie van collageen te stimuleren. Deze massage werkt het best als je net ervoor een goede massage-olie op de oogcontouren aanbrengt. Voor andere massagetechnieken voor de oogcontouren verwijzen we je naar het artikel Facelift massage.

UVA/UVB-bescherming

Bescherm je oogcontouren telkens je buitenkomt tegen UVA en UVB-stralen. De zon maakt het collageen in de huid van de oogcontouren immers kapot. Kies daarom altijd voor een oogcontourcrème die een hoge beschermingsfactor bevat.
© 2012 - 2023 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hangwangen voorkomen en verwijderenHangwangen voorkomen en verwijderenOf je kaken snel gaan hangen of niet, hangt af van je genen, je gezichtsspieren en je huidstructuur. Aan je genen kan je…
Massages - ontspanning en verfrissingEen massage geeft de gelegenheid om even volledig te ontspannen. Zowel fysiek als psychisch gezien heeft een massage vaa…
Facelift massageFacelift massageGespannen gezichtsspieren verminderen de bloeddoorstroming naar de huid waardoor huidverslapping en rimpels in de hand g…
Vacuum massage - Cellulite, striemen, losse huidBij vacuüm massage wordt de huid door middel van een apparaat zodanig gemasseerd zodat diepliggende onderhuidse vetophop…

De werking, kosten en vergoeding van een beugelDe werking, kosten en vergoeding van een beugelTegenwoordig hebben steeds meer volwassenen en kinderen een beugel. Dit gaat gepaard met de nodige kosten. Welke type be…
Beauty: OogpotloodBeauty: OogpotloodHet oogpotlood is zon cosmetica artikel dat meedeint op de golf van trends. Zo is het artikel mode en moet ieder oog er…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 30-07-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.