Beauty: Less is more

Beauty: Less is more Je ziet in modegevoelige branches met enige regelmaat ‘overdaad’ wat wordt afgewisseld met ‘less is more’. Trends horen erbij en is goed voor de consumptie en dus voor de economie. Maar soms komen er ook trends voorbij die langzaam maar zeker een meer blijvend karakter krijgen. Eigenlijk vallen ze dan niet meer in de categorie ‘trend’, maar daar wordt wel weer een draai aan gegeven. ‘Less is more’ is er zo een die in dat laatste rijtje thuishoort.

Veel make-up of toch niet?

Als de economie minder goed draait willen mensen toch dat ‘rijke gevoel’ hebben en daar past een stukje overdaad bij. Bij make-up is overdaad vaak wat meer uitbundige make-up, haar en nagels. Nagels welke kunstwerkjes op zich zijn en haar wat tot in de puntjes is gestyled. Bij make-up wordt er vaak meer gebruikt en dat meer zit hem ondermeer in meer glamourachtig. Daar is op zich niets op tegen, maar haalt vaak de natuurlijke schoonheid (deels) weg en dat is nu net wat van een trend naar een meer permanente status in de cosmetica is gegaan, less is more.

Minder is meer

De trend die een meer permanent karakter krijgt, is er niet een voor de in meer of mindere mate onzekere vrouw. Een vrouw die niet helemaal tevreden is met haar uiterlijk, zal met make-up veelal het uiterlijk proberen dat mee te geven wat ze van zichzelf vindt dat ontbreekt.
Wat in dit proces kan helpen is het de omgeving voor te leggen, wat men extra mooi aan je vindt. Zo krijg je de kans om door de ogen van een ander te kijken. Je kijkt nu eenmaal anders naar jezelf als een ander dat doet. Wat iemand anders extra mooi aan je vindt, kan je vervolgens benadrukken met make-up. Als je bijvoorbeeld een mooie oogkleur hebt, kan je deze benadrukken door ze nog iets sprekender te maken met mascara. Overdaad zou betekenen dat je bijvoorbeeld ook nadrukkelijk met oogschaduw (eventueel zelfs glanzend), eyeliner of potloodjes gaat werken. Echter, subtiel iets toevoegen houdt het natuurlijk, maar legt wel de nadruk op datgene wat er toch al wat meer uitspringt, de ogen in dit geval. Spreekt voor zich dat het natuurlijk ook de mond kan betreffen, goed geprononceerde jukbeenderen, mooie glanzend haar of de mooie egale gezichtshuid.

Downsizen

Zeker tijdens een economische teruggang kennen we het woord ‘subtiliteiten’ niet of nauwelijks, maar kan je toch zeer aangenaam verrassen als je het toepast. Feitelijk is het downsizen van je make-up, de eigen schoonheid meer naar voren halen en op een natuurlijke manier benadrukken. Door make-up subtiel toe te passen bewerkstellig je meestal meer, dan wanneer je er stevig op los tekent en kleurt. Toch is het ook goed naar het totaalplaatje te kijken.

Bron: Passion Pics Roben, PixabayBron: Passion Pics Roben, Pixabay
Wat eet en drink je?
Als je besluit te gaan downsizen is het wenselijk om ook meteen wat nadrukkelijker te kijken naar wat je tot je neemt. Als je gezond leeft, komt dit immers ook tot uiting in je uiterlijk. Dat kan zijn het ontbreken van wallen, een mooiere egale huid of mooi glanzend haar. Bovendien… voorkom dat je je om de tuin laat leiden met voeding en drank. Een lekker glaasje sap kan zomaar net zoveel calorieën bevatten als een glas frisdrank en veel fruitsmoothies bevatten veel ook veel suiker. Gewoon een sinaasappel uitpersen, een banaantje pellen of in een nectarine bijten is veel gezonder. Alcohol met mate (ook niet als slaapmutsje!) geeft je een meer uitgeslapen gezicht, niet roken want dat geeft een vale huid etc. Ook less is more als het om eten gaat en er is nog steeds meer dan genoeg om van te genieten. Een andere mindset dus.

Hoe gedraag je je?

Je gedragingen maken vervolgens ook weer deel uit van het totaalplaatje en de man of vrouw die de hele tijd aan de nagels zit te friemelen onttrekt de aandacht. Veel mensen zitten ook de hele tijd aan het haar of plukken aan de lippen en dit zijn ook van die zenuwtrekjes welke de aandacht onttrekken. Behalve de nadruk die verkeerd komt te liggen, kan het ook nog eens slecht zijn voor het lichaamsdeel waar je aan zit te friemelen. Overigens is het ook goed om te bedenken waar die zenuwtrek vandaan komt en hieraan te werken (zelf of met behulp van een professional).
Om te beginnen kan je de mogelijkheid ontnemen. Een mooie lippenstift, ook van een naturelkleur of gloss voorkomt dat je aan je lippen plukt. Je haar uit je gezicht halen (bijvoorbeeld een staart of knot) verkleint de kans dat je er aan zit en aan de velletjes rondje nagel pluk je minder als de nagels mooi gelakt zijn. Subtiele toepassing helpt, ook in het kader van less is more.

Durven

Make up is voor veel vrouwen een soort masker waar achter ze zich kunnen verschuilen. Het vergt dus een dosis lef om juist die make-up te minderen en alleen subtiel toe te passen. Met als bekroning een nog mooier resultaat en hopelijk iemand die vol zelfvertrouwen in het leven staat. Soms is het een kwestie van de omgeving te raadplegen en soms is er net iets meer voor nodig.
© 2013 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Everyday Minerals: trendy minerale make up via de webshopEveryday Minerals: trendy minerale make up via de webshopMinerale make up. Het is niet meer aan te slepen. Nu is ook het beroemde Amerikaanse merk Everyday Minerals verkrijgbaar…
Korres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingKorres Natural Products: 'groene', trendy huidverzorgingWereldwijd al met heel wat awards overladen, is Korres Natural Products nu eindelijk ook in Nederland gemakkelijk verkri…
De zin of onzin van downsizenDe zin of onzin van downsizenVooropgesteld dat ieder moet doen waar hij of zij zich goed bij voelt, is er wel iets te zeggen voor “downsizen”. Maar a…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…

Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?Welke stoffen helpen tegen huidveroudering?Wat is toch het geheim van de beauty industrie? Elk jaar worden er weer nieuwe producten op de markt gebracht. Producten…
Ingescheurde nagel: wat te doen?Ingescheurde nagel: wat te doen?Een ingescheurde of afgescheurde nagel komt vaak voor wanneer de nagels wat langer zijn. Korte nagels scheuren minder sn…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.