Tips om mooi wakker te worden

De meeste vrouwen kijken ís ochtends vroeg het liefst niet in de spiegel. Randen om de ogen, onzuiverheden, vermoeide huid en slap haar, typische kenmerken na het opstaan. Lees deze tips en trucs en u zult het heerlijk vinden om ís ochtends weer in de spiegel te kijken.

Dikke ogen en donkere plekken

Zelden zit achter de donkere plekken van de ogen een ziekte. Meestal zijn het de blauwe adertjes die door de dunne huid onder de ogen doorschemeren. Oogringen kunnen ook ontstaan, als de huid in dit bereik zeer droog is en kreukelrimpeltjes vormt. Het licht wordt daardoor onregelmatig reflecteert en leidt tot donkere schaduwen.

Zwellingen aan ogen kunnen door een allergie veroorzaakt worden. Door contact met pollen of een bepaald voedingsmiddel geeft het lichaam meer histamine af. Dit is een biologisch amine welke wordt vrijgegeven bij een allergische reactie. Het afgeven van histamine leidt eveneens tot zwellingen. Maar ook zout eten in de avond kan de volgende ochtend tot dikke ogen leiden.

Wat kunt u er tegen doen?

Vermijd na 18.00 uur het knabbelen van zoute lekkernijen of zout eten. Het teveel aan zout leidt tot zwellingen aan de ogen, doordat het zout naar de plekken gaan waar het water wordt opgeslagen in je lichaam. Wie ís avonds toch wat zoutigs wilt eten, dient veel water te drinken.

Smeer ís avonds een juiste oogcrème op, om rimpeltjes te voorkomen. Let elke avond op of u goed uw make-up verwijderd! Brandt uw make-up verwijderaar of oogcrème, dient u het product meteen te wisselen.

Gladde huid

U wordt ís ochtends gebroken wakker? Schuld hieraan zijn avondjes doorbrengen op een feest met veel rokers en een ongemakkelijke slaaphouding tijdens de nacht. Na veel inname van nicotine vallen de bacteriën de huidcellen aan. Maar ook zachte kussens of lakens kunnen rimpels oproepen.

Wat kunt u er tegen doen?

Verzorg ís ochtends uw huid met alles wat uw huid weer oppept en zo de rimpeltjes van binnenin glad maakt. Ook vochtige maskers of licht vochtige crèmes maken de huid weer glad.

Bovendien kunt u een kussen-check doen: Met zachte donskussens van 80x80 centimeter zinkt men diep en tovert zich op lange termijn rimpeltjes op het gezicht, hals en decolleté. Beter zijn vaste kussens van latex of schuimstof in de grootte van 80x40 of 60x60 centimeter.

Grauwe huid

De oorzaken voor een vale en grauwe huid zijn veelvoudig: Ten eerste is de doorbloeding in de nacht gesmoord, zodat de fijne vaatjes in het gezicht minder zuurstof ontvangen. En wie daarbij nog een lage bloeddruk heeft, wordt ís morgens met een bleek gezicht wakker.

Wat kunt u er tegen doen?

Hiertegen helpen crèmes, rijk aan cafeïne, die de microcirculatie opwekt en de huid met nieuwe energie verzorgt. Het beste is om deze crème met een massage op te brengen. Dit dwingt de voedingstofverzorging weer te werken. Bovendien zorgen regelmatige peelings voor een zachte, gladde huid.

Onreine huid

Graag komen puistjes op de ochtend van een belangrijke vergadering of afspraak. De oorzaken zijn verschillend: Stress, de verkeerde crème, zwakke hormonen.

Wat kunt u er tegen doen?

Hier tegen helpen producten die de huid met eucalyptus, zink en Salicylzuur rustig maken en de talkproductie reguleren. De puistjes laten zich het beste bedekken met een stift in de teint van de huid, die speciaal tegen huidonreinheden geschikt zijn. Let daarbij op het vochtigheidsgehalte van de crème en het niet vettige consistentie. Belangrijk daarbij is een goede reiniging in de ochtend en avond, die de huid diep reinigt en de poriën verkleint.

Push up tips voor de haren

Uw haren zijn in de morgen weerbarstig of hangen plat en slap op uw hoofd?

Wat kunt u er tegen doen?

U krijgt lange haren weer in vorm, als u alleen in uw dekharen föhnlotion verdeelt, kort op 4 dikke krulspelden wikkelt, met een hete föhn erop blaast en tot slot met wat haarspray fixeert. Klaar is de volle bos!Bij korte haren helpt wax of volumespray tegen een chaos.

Tip: Lange haren worden makkelijk in een paardenstaart gebonden. Dit stoort niet bij het slapen en zorgt de volgende dag voor een mooie volume bij de aanzet.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Verzorging van de huid rond de ogenBeauty: Verzorging van de huid rond de ogenDe een vindt het onzin en de ander zweert erbij. Feit is wel dat de huid rond de ogen extra gevoelig is en het in ieder…
Ken de verschillende huidtypesHuidtypes worden ingedeeld volgens de kleurgradatie (bleek - donker) en volgens het vetgehalte (van droog tot vet). Om j…
10 tips om rimpels te voorkomenMaak jij je al zorgen om de rimpels die kunnen komen. De lijntjes bij je ogen, kraaienpootjes? Maar wil je er absoluut n…
Beauty: oogverzorgingBeauty: oogverzorgingDe ogen zijn bijna letterlijk, maar vaak zeker figuurlijk echte blikvangers. Ze geven uitdrukking aan je gezicht. Je kun…

Een parfum kopen dat bij je pastEen parfum kopen dat bij je pastParfums zijn in te delen in verschillende groepen. Geuren kunnen bloemig zijn, fris en fruitig, of juist wat zwaarder. W…
Mooi door cacaoGoed nieuws voor alle chocoladeliefhebbers! Chocolade maakt niet alleen gelukkig, het maakt u ook mooi.
Bronnen en referenties
  • Focus Online
Jootje (353 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2007
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.