Huidverzorging en make-up

Een goede make-up is niet altijd eenvoudig aan te brengen. Alles begint met de juiste keuze van een basis dagcrème of foundation. Dit artikel bevat enkele tips voor zowel een make-up voor overdag als een goede make-up voor de avond. Het is natuurlijk ook belangrijk om aandacht te besteden aan een goede huidreiniging, na het gebruik van make-up.

Huidverzorging

Een goede huidverzorging begint met een zeer grondige reiniging. Het is bijvoorbeeld heerlijk om de huid 's morgens met een schuimreiniger "wakker te maken". Na deze reiniging de huid goed verfrissen met lekker veel koud water. Na het afdrogen van het gezicht de huid deppen met een voor jouw huid geschikte lotion. Terwijl de huid nog vochtig is van de lotion meteen de dagcrème en eventueel een oogcrème aanbrengen.

Oogcrème

De oogcrème niet vlak onder de wimperrand aanbrengen, maar op het harde oogbot. Als je het namelijk vlak onder de wimperrand aanbrengt kan de oogcrème, door de warmte (van het gezicht) gaan "lopen" en daardoor kan het in je oog terechtkomen, waardoor je wazig gaat zien. Dit even een minuut of 5 in laten trekken! Vervolgens kun je beginnen met het aanbrengen van de make-up.

Make-up voor overdag

Begin met een gekleurde dagcrème of een foundation. Laat je goed adviseren, want de juiste kleur is erg belangrijk! Als je zelf je kleur uitzoekt, test de kleur dan uit bij je halslijn of aan de zijkant van de neus. Gezicht en halslijn moeten als het ware samensmelten. Onthoud dat een te donkere foundation of gekleurde dagcrème het gezicht ouder doet lijken. Ná het aanbrengen van de foundation/gekleurde dagcrème kun je eventuele oneffenheden wegwerken met een camouflage stick of crème. Ook kun je een lichte blush gebruiken. Daarna breng je een mascara aan.

Mascara

Bij het aanbrengen van de mascara moet je er op letten dat je niet met het borsteltje in de roller gaat "pompen", want dan gaat de mascara snel klonten. Er zit namelijk onder in de mascararoller een soort flesje en door het pompen stroomt het flesje als het ware over, waardoor de mascara, die er daardoor uitloopt, verdroogt. Je maakt het helemaal af met bijvoorbeeld een lipgloss met een (niet te fel) kleurtje.

Wenkbrauwen

Tot slot: de wenkbrauwen. Belangrijk is dat deze goed geëpileerd zijn. Er is een trucje waarmee je kunt zien of de wenkbrauwen op de "goede plaats zitten". Houd een potlood langs de mondhoek, neusvleugel en de binnenste ooghoek: hier begint de wenkbrauw. Houd dan het potlood lands de mondhoek en de buitenste ooghoek: hier eindigt de wenkbrauw. Overdag kun je de wenkbrauw eventueel licht aanzetten.

Make-up voor de avond

Begin weer met het aanbrengen van de foundation, daarna de camouflage, ook evt. onder de ogen. Dan een blush aanbrengen en vervolgens afpoederen met een losse- of een compactpoeder.

Oog make-up

Dan komen de ogen aan de beurt: teken met een zacht kohlpotlood een lijntje langs de bovenste wimperrand. Dit lijntje kun je daarna vervagen. Daaroverheen kun je je oogschaduw aanbrengen. Onthoud dat de kleur van donker aan de buitenkant naar licht aan de binnenkant moet uitvloeien. Daarna kun je op het onderste randje kohl aanbrengen. Een kohlpotlood met een glittertje er in geeft een heel stralende blik! Om de oog make-up af te maken gebruik je weer mascara. Dit mogen best wel twee of drie laagjes zijn.

Lipstick

De avond make-up maak je af met een mooie lipstick. Om je tanden wat witter te laten lijken kun je het beste een lipstick kiezen met een "blauwe" ondertoon. Zelfs sommige roodtinten hebben een "blauwe" ondertoon. En uiteraard allerlei roze tinten. Tot slot de wenkbrauwen aanzetten! Daarna kun je onbekommerd gaan genieten van een gezellige avond!

Avondreiniging

Hoe gezellig de avond ook was, het blijft heel belangrijk om je gezicht voor het slapen gaan goed te reinigen. Je begint de reiniging met bv een milk en daarna kun je de resten van de milk verwijderen met een verfrissende lotion. Als je een wattenschijfje gebruikt is het handig om het wattenschijfje eerst een beetje nat te maken, zodat de lotion er als het ware een beetje "op" blijft liggen. Dit is een stuk zuiniger in gebruik! Na de lotion breng je, ook nu weer, op de nog vochtige huid, de nachtcrème aan.

Lees verder

© 2014 - 2020 Ilzo, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Mooie make-up, aanbrengen en materialenMooie make-up, aanbrengen en materialenEen mooie make-up is niet moeilijk zolang u de juiste materialen gebruikt en hygiënisch werkt. In dit artikel vindt u on…
Organiseren van je make-up tasjeEen make-up tasje is natuurlijk heel handig, want je kunt dan altijd en overal je make-up bijwerken. Toch is een make-up…
Beauty: Uitgelopen make-upBeauty: Uitgelopen make-upIedereen die make-up gebruikt overkomt het wel eens. Is het niet een onverwachte regenbui, dan toch wel die welgemeende…
Van je werk naar een feestje met de juiste kledingVan je werk naar een feestje met de juiste kledingEr is niets vervelender dan je haasten om trendy gekleed te zijn. Soms krijg je een last-minute uitnodiging voor een fee…

Wanneer ben je écht mooi?Wanneer ben je écht mooi?De discussie over het begrip 'mooi' is zo oud als de weg naar Rome. Mooi vinden of gevonden worden is voornamelijk een s…
Zelf gelnagels zetten: werkwijzeZelf gelnagels zetten: werkwijzeKunstnagels hoeven niet perse lang en opvallend te zijn. Dit is allang achterhaald. Een nette korte nagel staat heel ver…

Reageer op het artikel "Huidverzorging en make-up"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Ilzo
Laatste update: 07-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Special: Lichaamsverzorging
Schrijf mee!