Beauty: Gele gloed op nagels

Beauty: Gele gloed op nagels Relatief veel mensen hebben last van verkleurde nagels, meer vrouwen dan mannen. Het heeft minder met de sigaret te maken, wat in het verleden nog wel eens de oorzaak was bij enkele vingers. De gelige nagels ontstaan soms door een schimmelinfectie (is meer dan een “gele gloed”), maar vaak door nagels waar de nagellak van afgehaald is. Nagels die eerder een heftige kleur hadden. Hoe kan je toch heftige kleuren dragen en ook zonder nagellak een verzorgde nagel hebben?

Nagels behoren tot het visiteplaatje “handen”

Verzorgde handen en nagels is een van de belangrijkste visitekaartjes die een mens kan hebben en komt op nummer twee, na het gezicht (met name de ogen). Reden te meer deze goed te verzorgen. Behalve dat veel vrouwen ze wel schoon houden, zijn er toch ook veel vrouwen die ze niet kunnen of mogen (denk aan bepaalde beroepen) lakken. Hoewel niet kunnen eigenlijk niet belangrijk meer is, want de nagelstyliste is tegenwoordig zowat op iedere hoek van de straat te vinden.

Het besef dat de verzorging van de handen belangrijk is, is er steeds meer en gaat verder dan een schoon gewassen hand. We willen zachte handen en de handcrème wordt ook door mannen steeds meer gebruikt en is het “verwijfde” –imago allang voorbij. Verder willen we verzorgde nagels, lang of kort maakt niet uit.

Verkleurde nagels weer netjes maken

De een zweert bij gelakte nagels, want het geeft de nagel bijvoorbeeld wat sterkte en maakt vrouwelijk en de ander gruwelt bij gelakte nagels … en alles wat er tussen zit. Over smaak valt niet te twisten. Maar feit is wel dat de gelakte nagel ook “problemen” kan geven en dat is bij een heftige kleur zoals rood nogal eens het geval. Ook als je een goede basecoat draagt kan het nog steeds tot verkleurde nagels leiden en niet zelden krijg je dan de gelige gloed op de nagel. Bij zwarte of diepblauwe nagellak kan de nagel een grauwe, grijzige gloed achterlaten. Dit ontsiert sterk als je een tijdje geen nagellak of alleen kleurloze wilt dragen. Hoe krijg je die gloed weg en zorg je dat je nagels er weer gezond uitzien?

Bron: 27707, PixabayBron: 27707, Pixabay
Verschillende mogelijkheden
Er zijn verschillende mogelijkheden die je kunt toepassen om de gloed te verwijderen. Soms is het er direct af en bij andere middelen moet je even geduld hebben.
  • De bekende buffervijl waar je de nagels ook die mooie glans kunt geven, helpt tevens om de gele gloed op de nagels weg te werken. Je haalt als het ware een laagje van de nagel. Dat wil meteen zeggen dat je het niet te vaak moet doen, omdat je op deze wijze de nagel zwakker maakt. Overigens ook steeds meer mannen gebruiken deze buffervijl om goed verzorgde nagels te creëren.
  • Je kunt je nagels ook in verdunde citroenbadjes dompelen. Je nagels enkele minuten in het badje houden en dit enkele dagen achter elkaar. Dit kost wel wat meer tijd en vergeet vooral niet de handen en nagels na zo’n badje een goede lik handcrème te geven. Het kan namelijk wat uitdrogen.
  • Een andere manier is de nagelborstel van wat citroenzeep te voorzien en de nagels goed borstelen. Kijk bij deze methode wel goed uit dat je de huid om de nagels niet te hard aanpakt. Dat kan ontsierend zijn én pijnlijk.
  • De methode die het geel niet weghaalt, maar wat je wel de kans geeft de gele nagel “uit te laten groeien” is de blanke nagellak die de kleur als het ware neutraliseert. Het is de nagellak die een blauwe gloed afgeeft, maar niet echt zichtbaar is. Het oogt heel fris als je de nagellak op de nagels aanbrengt, alleen met blacklight zien je nagels er een beetje vreemd uit.
  • Spreekt voor zich dat je er ook gewoon opnieuw een kleurtje op doet, zodat de kleur “uit kan groeien”. Alleen is een dan meer neutrale kleur wel zo handig of pas de French manicure toe.

Basecoat is niet zaligmakend

Hoewel het tegendeel door sommige merken wordt beweerd, is geen enkel merk 100% dekkend als het gaat om de kleur die er “doorheen” gaat. Er is wel een duidelijk verschil in hoeverre een basecoat behalve een goede hechtende basis vormt, ook een felle kleur “tegen houdt”. Maar ga er vanuit dat een basecoat hoe dan ook iets door kan laten. En dus is het een kwestie van accepteren of die heftige kleur niet dragen.
Indien je toch een bepaalde heftige kleur wilt dragen, kan je er altijd tijdelijk een kunststof nagel overheen doen. Zorg wel dat je er een hebt waar de lijm niet de nagel vervolgens kan beschadigen.
Een uitzondering op de regel is de gelnagellak, die tegenwoordig ook in thuissets te koop is. Door de andere manier van werken leg je met de verschillende lagen die op moet brengen en uit moet lichten met een ultraviolet licht, een soort “pakketje” op de nagel. Behalve dat het verkleuring voorkomt, brokkelt deze nagellak ook niet af en blijft in perfecte staat enkele weken zitten. Met speciale nagellak verwijderen je deze nagellak dan weer. Je kunt er daarna voor kiezen om weer direct nieuwe op te brengen of je laat de nagel een week of wat zonder nagellak “ademen”.

Tot slot

Je visiteplaatje netjes houden hoeft niet heel veel werk te zijn, maar het is wel een klusje wat periodiek terugkomt en je vooral niet moet vergeten. Een mooie outfit, een leuke make-up en een goed geknipt kapsel kan zomaar teniet gedaan worden door onverzorgde nagels … en behalve dat het jammer is, is het ook helemaal niet nodig.
© 2014 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Beauty: Gelnagellak, mooi en dé oplossing voor broze nagelsBeauty: Gelnagellak, mooi en dé oplossing voor broze nagelsMaar gelnagellak werkt ook prima tegen bladderende nagellak. Het is een nagellak die vaak in de salon gebruikt wordt, ma…
Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, hoe doe je dat?Nagels lakken, nagellak aanbrengen op je nagels, het blijkt niet altijd een eenvoudig klusje. Als je niet goed lakt loop…
Beauty: Oplossingen voor zwakke nagelsBeauty: Oplossingen voor zwakke nagelsOm de meest uiteenlopende redenen hebben weel vrouwen zwakke nagels. Als de nagels al langer mogen zijn, dan lukt het ve…

Make-up reparerenHet overkomt iedereen wel eens, net een nieuwe oogschaduw palet of poederdoos en het valt waardoor het in duizend kleine…
Porseleinen sieradenPorseleinen sieradenPorseleinen sieraden zijn weer helemaal in. Er is een grote en levendige handel in porseleinen sieraden. Bij juweliers v…
Bronnen en referenties
  • Afbeelding bron 1: 27707, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Laatste update: 20-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.