Beauty: Oplossingen voor zwakke nagels

Beauty: Oplossingen voor zwakke nagels Om de meest uiteenlopende redenen hebben weel vrouwen zwakke nagels. Als de nagels al langer mogen zijn, dan lukt het veel vrouwen niet een iets langere nagel te laten groeien. Ze splijten, breken af of scheuren in. Kortom, het is slecht gesteld met menig vrouwennagels.

'Nep'-nagels

Maar voor al die problemen was er enig moment ook een oplossing. De plastic nagels in de drogisterij waren er al enige tijd, maar dat zie je vaak en heeft een namaak effect. Toen kwamen de hars- en acrylnagels, maar nog steeds redelijk goed zichtbaar dat het hier niet om de echte nagels gaat. De laag op de echte nagel was redelijk dik en met de komst van french manicure, was de witte nagelrand wel erg wit en had nauwelijks iets weg van een echte nagel.

De betere manicureshops zijn inmiddels zover dat de nagel niet dik meer is, de kleuren natuurlijker zijn en je met goed fatsoen dit soort nagels kunt laten zetten.

Nadelen van ‘nep’

Maar dit soort nagels is dan wellicht nauwelijks meer van echt te onderscheiden, tenminste als het goed gebeurt, het is altijd slecht voor je nagels. Ook al wordt vaak beweerd dat dit niet zo is. Als je wil dat je eigen nagel rustig doorgroeit en niet beschadigd raakt, is hars of acryl geen goede oplossing. Het verwijderen van deze nagels heeft, hoe goed je ook bent, effect op je echte nagels. Voor wie hier niet mee zit, is er niets aan de hand. Maar wil je je eigen nagels behouden en mogelijk versterken dan zijn er betere oplossingen.

Oplossing met behoud van eigen nagel

Afhankelijk van het probleem zijn er verschillende oplossingen. Voor de iets zwakkere nagel is vaak een normale nagellak al voldoende om genoeg sterkte te geven. Dit heeft als nadeel dat er snel stukjes nagellak afspringen, zeker als je veel in het water zit. Maar daar is ook met de juiste wijze opbrengen, geen oplossing voor.
  • nagel goed droog en vetvrij maken
  • basislak (kleurloos)
  • kleur (afhankelijk van kleur 1 of 2 lagen)
  • topcoat (kleurloos)

De topcoat brengt glans en enige versterking aan, maar garantie dat de nagellak er niet snel af gaat geeft geen enkel merk. Dit kan ook niet. Maar met het goed opbrengen en er voldoende tijd tussen te laten, kom je een heel eind.

Gels

Gels zijn een andere manier om de nagel te versterken. Te koop in de drogisterij en bedoelt als je een laagje van de nagel er een beetje afgaat of er een zwak plekje is. Dit vul je met een dun laagje gel op en vijlt het plekje vervolgens glad. Daarna kan de normale nagellak er overheen.

Maar er is ook een gelish, oftewel een gelnagellak die je in de normale routing van basecoat, kleur en topcoat aanbrengt, maar iedere laag laat je even droog worden onder een uv lamp. Deze is te koop bij de nagelstylistes en nog niet bij de gewone drogisterij. Deze gelnagellak is heel hard, maar niet dusdanig dat de nagel kapot gaat. Het legt als een normale nagellak een kleurtje of alleen glans over de nagel. De nagel wordt beschermd en de nagellak blijft goed zitten. Doe je niets dan groeit het er gewoon vanaf.

Om het er af te halen heb je wel een speciale nagellak nodig. Je weekt het er in enkele minuten af en de nagel is klaar voor een nieuw kleurtje. Maar als voordeel, behalve nagellak die er niet afgaat, is de nagel ook beschermd. Want wil je geen andere kleurtje opdoen, dan is dat ook prima. De nagel is gewoon netjes doorgegroeid en ziet er ook zonder nagellak perfect uit.

Kosten

Wie de nagels in de studio laat doen is veel geld kwijt en een beetje nagellak is ook niet goedkoop. Dit geldt dus ook voor de gelnagellak. Deze zit rond de 30,- per flesje en dat komt overeen met de betere merken nagellak en de manicure in de shop. Voor de gelishvorm heb een uv lamp nodig en heb je geen uv lamp dan moet deze ook eenmalig aangeschaft worden.

Qua kosten maakt het allemaal niet zoveel uit, maar wat belangrijker is is de kwaliteit van de nagel, de tijd je bij het zelf doen kwijt bent en last but not least hoe belangrijk vind je het om mooie verzorgde nagels te hebben. Maak zelf de keuze.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Acrylnagels & gelnagels: wat is precies het verschil?Elke vrouw vindt acryl of gelnagels wel iets moois hebben. Een mooie french manicure bijvoorbeeld. Het heeft een chique…
Nagelstyling: French manicure lakkenNagelstyling: French manicure lakkenFrench manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak…
Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Veel meisjes en vrouwen kijken af en toe verontrust naar de eigen nagels en weten dat er eigenlijk iets aan gedaan zou m…
Een snelle manicureNagels maken uw outfit compleet. En het is belangrijk dat u ze goed verzorgt. Hoe kan u een manicure geven?

Selftan: bruinen zonder zonBruinen zonder zon is met een selftan voor iedereen geschikt die graag een bruin kleurtje wil tijdens de winter of voor…
Goede lippenverzorging kiezenOnze lippen zijn gevoelig want de huid is heel dun waardoor ze donkerder zijn dan de rest van het gezicht. Dat komt door…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 08-11-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.