Nadelen van een neuscorrectie

Wanneer je een neuscorrectie overweegt, is het vaak een aantrekkelijk idee om voor en na foto’s van succesvolle neuscorrecties te bewonderen en positieve verhalen te lezen van patiënten die je voor zijn gegaan. Hoewel het een goed idee is om jezelf op te peppen voor zo’n stressvolle gebeurtenis, is het ook geen verkeerd idee om te beseffen dat de maanden na een neuscorrectie niet altijd een pretje zijn.

Mensen merken vaak niet dat je een neuscorrectie hebt gehad

Na een neuscorrectie verwacht men wellicht veel complimenten of opmerkingen uit zijn of haar omgeving, maar iemand die al een neuscorrectie heeft gehad weet dat dit meestal niet het geval is. Mensen zullen soms merken dat er ‘iets’ is veranderd aan je uiterlijk en zeggen dat je er iets anders uitziet, zonder direct te merken dat je een neuscorrectie hebt gehad. Mensen zijn meestal het meest gefocust op hun eigen ‘imperfecties’ en merken die van anderen dan ook veel minder snel op. Wanneer je aan mensen vertelt dat je een neuscorrectie hebt gehad, wees dan ook niet verbaasd als je reactie krijgt als “Goh, ik had nooit opgemerkt dat er iets mis was met jouw neus!”

Een neuscorrectie betekent niet automatisch meer zelfvertrouwen

Mensen ondergaan vaak een neuscorrectie omdat ze onzeker zijn over hun neus of omdat ze vroeger werden gepest om hun neus. Of simpelweg omdat ze denken dat ze eindelijk tevreden over hun uiterlijk zullen zijn na een neuscorrectie. Het kan zijn dat mensen een boost in hun zelfvertrouwen ervaren na een succesvolle neuscorrectie, maar houd er rekening mee dat dit niet altijd het geval is. Indien iemand een neuscorrectie ondergaat omdat diegene in het verleden werd gepest om zijn of haar neus, dan zal een neuscorrectie niet perse ook de emotionele schade wegnemen.

Het duurt maanden voordat je het eindresultaat van een neuscorrectie ziet

Je nieuwe neus voor het eerst zien is een spannend moment. En waarschijnlijk heb je er dan ook gelijk al hoge verwachtingen van. Wanneer het neuskapje er net af wordt gehaald, is het echter meestal flink schrikken. Je neus is op dat moment nog erg gezwollen, waardoor je nog niet kunt inschatten hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Ook kan het zijn dat je nog een bobbeltje op je neus hebt of ongelijke neusvleugels. Dit trekt na enkele maanden tot een jaar pas volledig weg.

Depressieve gevoelens na een neuscorrectie

Het komt regelmatig voor dat mensen zich enkele weken tot maanden down voelen na een neuscorrectie. Een neuscorrectie is een ingreep waar je waarschijnlijk lang over hebt nagedacht en lange tijd voor hebt gespaard. Na alle overwegingen, kosten, stress en eventuele pijn sta je te popelen om het resultaat te zien, maar helaas moet je soms nog enkele maanden wachten tot alle zwellingen helemaal zijn weggetrokken. In deze fase is het niet ongebruikelijk om je erg onzeker en kwetsbaar te voelen en sommige mensen ervaren gevoelens van spijt.

Onrealistische verwachtingen m.b.t. een neuscorrectie

Mensen hebben vaak een bepaald beeld voor zich van het eindresultaat wanneer ze besluiten om een neuscorrectie te laten uitvoeren. Soms komen mensen met een foto van de gewenste neus naar het consult. Helaas is het voor de chirurg meestal niet mogelijk om precies tot in de details aan de wensen van de patiënt te voldoen. Bij een neuscorrectie zal de chirurg moeten uitgaan van de unieke structuur van jouw eigen neus en niet die van een persoon die jouw ideale neus bezit. De mogelijkheden zijn dus beperkt bij een neuscorrectie en hierdoor zal je nieuwe neus hoogstwaarschijnlijk niet voldoen aan jouw beeld van een perfecte neus.

Ademhalen is soms moeilijker na een neuscorrectie

Wanneer je een neuscorrectie ondergaat waarbij de neus kleiner wordt gemaakt, zal je merken dat het na de neuscorrectie moeilijker is om adem te halen. Met name wanneer één van de neusholtes dicht zit (bijvoorbeeld wanneer je verkouden bent), is het aanzienlijk moeilijker om adem te halen. Dit is een blijvend bijeffect van een dergelijke neuscorrectie.
© 2014 - 2024 Nataliya, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een neuscorrectie: mogelijkheden, kosten en risico'sHeel wat mensen zijn ontevreden over hun neus. Ze vinden ze te groot of te dik, of hebben complexen over hun neus omdat…
Neuscorrectie, voor- en nadelenNeuscorrectie, voor- en nadelenNeuscorrecties worden zeker niet alleen uitgevoerd om cosmetische redenen, hoewel dit wel frequent voorkomt. Het kan ech…
Wat kost een cosmetische operatie?Bij plastische chirurgie denken wij vaak aan vrouwen die hun uiterlijk verder willen verfraaien zonder enige noodzaak, h…
Plastische chirurgie - neuscorrectie of rhinoplastiekEen neuscorrectie (ook rhinoplastie of rhinoplastiek) is voor iedereen die zijn neus te groot, te klein of te dik vindt.…

Een donkere huid moet je ook in de zomer goed verzorgenEen donkere huid moet je ook in de zomer goed verzorgenEr bestaat niet één type donkere huid. Indien je geen probleemhuid hebt, dan hoeft de verzorging van de donkere huid in…
Je eigen beta glucan crème maken!Beta-glucan is een polysacharide die wordt gevonden in bepaalde granen, paddenstoelen en gisten. Deze stof wordt al sind…
Bronnen en referenties
  • http://www.realself.com/forum/before-rhinoplasty
Nataliya (19 artikelen)
Laatste update: 04-02-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.