De Smart Sun polsband waarschuwt bij te veel zon op de huid

De Smart Sun polsband waarschuwt bij te veel zon op de huid Zonlicht is goed voor onze gezondheid, maar te veel zon verhoogt de kans op huidkanker en veroudering van de huid. Met de Smart Sun polsband kun je op een verantwoorde manier genieten van de zon. De polsband verkleurt wanneer het tijd wordt om je in te smeren, of om je aan te kleden en de zon te vermijden. Het is gemaakt van plastic dat bestand is tegen chloor, zout water en zonnebrandmiddelen. Daarom kan het bandje bij elke activiteit worden gedragen, zowel buiten als binnen. De Smart Sun polsband waarschuwt ook voor UV-straling op bewolkte dagen.

Zonlicht is goed voor onze gezondheid

Zonlicht is goed voor ons lichaam omdat het lichaam dan vitamine D aanmaakt. Deze vitamine zorgt ervoor dat calcium aan de botten hecht waardoor deze sterker worden. Maar zonlicht doet nog meer, het bevordert:
 • De werking van het immuunsysteem waardoor je een betere weerstand krijgt.
 • Een goed humeur. Door een verhoogde aanmaak van het stofje serotonine voelen we ons beter en hebben we meer energie. Dit verlaagt de kans op een depressie.
 • De verlaging van de bloeddruk waardoor de kans op hart en vaatziekten afneemt.
 • De werking van de spieren
 • De kans op verbetering van het door Psoriasis aangedane huidoppervlak.

Te veel zonlicht

Veel en langdurig zonnen is echter niet goed voor de gezondheid. De huid verbrandt en er kunnen blaren ontstaan bij ernstige verbranding. Je kunt je ook ziek voelen. De huid herstelt maar kleurverschillen en oneffenheden door verbranding zijn blijvend. Ook bestaat er een kans op gerstekorrels. Op de lange termijn verhoogt het de kans op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering. Daarom is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrandcrème en op tijd uit de zon te gaan.

Wat zijn gerstekorrels?

Gerstekorrels of milia zijn witte, harde bultjes, die ontstaan door een ophoping van keratine in de huid. Ze lijken een beetje op mee-eters. Ze komen voor bij de neus, rond de ogen en op de wangen. Ze zitten dieper in de huid, waardoor het niet verstandig is om ze zelf te verwijderen. Er kunnen dan lelijke littekens ontstaan. Meestal verdwijnen ze niet vanzelf, maar een schoonheidsspecialist(e) kan ze verwijderen.

De ontwikkeling van de Smart Sun Band

De Smart Sun Band is ontwikkeld door Zweedse onderzoekers en dermatologen en is wetenschappelijk erkend.

De werking van de Smart Sun Band

De Smart Sun Band is een polsbandje met een UV-indicator die reageert op zonlicht en door verkleuring waarschuwt tegen overmatige blootstelling aan zonlicht. Een ongebruikt polsbandje is geel van kleur. Wanneer het bandje verkleurt naar beige is extra smeren met zonnebrandcrème noodzakelijk. Bij een roze verkleuring is het verstandig om je aan te kleden en de zon te vermijden. Met de Smart Sun polsband kun je op een verantwoorde manier genieten van de zon en toch lekker bruin worden. Het bandje is verstelbaar zodat het geen witte band om de pols veroorzaakt.

Wanneer kun je de Smart Sun Band gebruiken?

De Smart Sun Band is geschikt voor iedereen, maar het is zeer geschikt voor kinderen en mensen met een gevoelige huid. Het waarschuwt de ouders om hun kinderen op tijd in te smeren of om ze uit de zon te halen. Bij een gevoelige huid helpt het om verbranding te voorkomen. Je kunt de Smart Sun Band dragen tijdens het sporten, bij buitenactiviteiten, op het strand, in het water (zout en chloor) en met een laag zonnebrandcrème op. Ook bij bewolkt weer waarschuwt deze polsband. De UV-straling kan dan zelfs sterker zijn dan op een zonnige dag. Het bandje biedt geen bescherming tegen de zon. Insmeren met zonnebrandcrème blijft daarom noodzakelijk.

Hoe gebruik je de polsband?

 • Haal een bandje uit de verpakking, sluit de verpakking daarna goed af en bewaar deze op een droge plek uit de zon.
 • Haal de sluitstrip van de achterkant af en doe het bandje om de pols met de gele kant naar boven.
 • De Smart Sun Band kan zonder en met elk willekeurig zonnebrandmiddel worden gebruikt. Wanneer het bandje wordt gebruikt met een zonnebrandmiddel smeer het bandje dan ook in. Hoe hoger de factor van het middel hoe langer het duurt voordat het bandje verkleurt. Elke keer dat je je insmeert moet je ook het bandje insmeren.
 • Een ongebruikt bandje is geel. Na blootstelling aan UV-straling verkleurt het bandje naar beige. Dit betekent dat je je opnieuw moet insmeren.
 • Een roze bandje betekent dat het verstandig is om de zon te vermijden.
 • Het bandje kan de hele dag worden gebruikt. Daarna gooi je het weg ook als het niet is verkleurd. Het kan zowel binnen als buiten worden gedragen. De Smart Sun Band is gemaakt van recyclebaar materiaal en kan bij het plastic afval.
© 2014 - 2024 Liza, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering: welke factoren spelen een rol?Huidveroudering is velen van ons een doorn in het oog. Huidverjonging klinkt ons beter in de oren. Om huidveroudering bi…
Waarom is de zon zo schadelijk voor onze huid?Je hoort tegenwoordig overal dat je je goed moet beschermen tegen de zon. Dit is zo omdat je huid anders sneller kan ver…
De positieve en negatieve invloed van de zon op de huidDe positieve en negatieve invloed van de zon op de huidNa de winter zijn we hard toe aan vitamine zon. De zon kan een positieve uitwerking hebben op je gezondheid en zonnestra…
De noodzaak van zonnebrandcrèmeVeel mensen onderschatten de noodzaak van het gebruik van zonnebrandcrème. Hoewel dit besef wel steeds meer bij mensen l…

Shampoos zonder parfumShampoos zonder parfumEen lekker geurtje vinden we natuurlijk allemaal fijn. Het is zelfs één van de eerste dingen waar mensen op letten bij h…
Baard laten staan, of toch maar een gladde kin?Je baard laten staan of toch maar blijven scheren. De meeste mannen hebben weleens voor die keuze gestaan. Het altijd mo…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Romaneau, Pixabay
 • https://smartsunband.com/
 • https://gezondheidenvoeding.nl/?s=zonlicht
 • https://www.uncover-skincare.nl/product-advies/wat-kan-ik-doen-tegen-gerstekorrels/
Liza (204 artikelen)
Laatste update: 27-03-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.