Krullend haar steil maken met behulp van een steiltang

Krullend haar steil maken met behulp van een steiltang Wie van zichzelf steil haar heeft, droomt van een bos krullen. Echter wie een bos krullen heeft, wil graag steil haar. Waarschijnlijk klinkt dit voor velen bekend. Gelukkig is er met behulp van de juiste producten veel aan te doen. Met behulp van een steiltang kun je van een bos doffe krullen, steil glanzend haar maken. Uiteraard is het wel van groot belang dat je het haar op de juiste manier verzorgd. Gebruik goede shampoo, crèmespoeling en neem regelmatig een haarmasker. Verder kun je voor de dagelijkse verzorging gebruik maken van beschermende sprays, serums en oliën.

Het haar wassen

Shampoo

De juiste verzorging van het haar, begint al bij het wassen. Krullend haar heeft intensieve verzorging nodig, omdat het een stuk breekbaarder en gevoeliger is dan steil haar. Gebruik daarom altijd een milde shampoo. Het liefst zo natuurlijk mogelijk. Je kunt er ook voor kiezen om een shampoo te gebruiken voor krullend haar. Deze bevat precies de ingrediënten die jou haar nodig heeft.

Crèmespoeling

Het steilen van je haar, is een behoorlijke aanslag op de kwaliteit van je haar. Krullend haar is altijd droger dan steil haar. Wanneer je krullend haar steil wilt maken, wordt het zelfs nog droger. Daarom is het ook erg belangrijk het haar goed te verzorgen door middel van een crèmespoeling. Hoe langer je de crèmespoeling in laat trekken, hoe beter de ingrediënten in je haar door kunnen dringen.

Haarmasker

Om je haar mooi te houden, is het goed om je haar eens in de maand een flinke boost te geven door middel van een haarmasker. Je kunt een haarmasker kopen bij de drogist, of bij de kapper. Een haarmasker kan ook gemakkelijk zelf gemaakt worden. Je kunt dit doen met olijfolie of kokosvet. Verdeel de olijfolie of het kokosvet over (handdoek)droog haar, en laat het zo lang mogelijk intrekken. Je kunt er zelfs voor kiezen om dit 's avonds te doen, en ermee te gaan slapen. Leg dan wel een theedoek op je kussen, ter bescherming. Een handdoek kan ook, maar dit heeft als nadeel dat je haar er sneller pluizig van wordt.

Het haar drogen

Voordat je het haar gaat steilen, is het belangrijk dat het haar volledig droog is. Gebruik nooit een steiltang op nat haar, hierdoor breekt het zeer snel af! Voor de kwaliteit van je haar is het altijd het beste om het gewoon aan de lucht te laten drogen. Toch kun je met de föhn al veel voorwerk verrichten om je haar steil te krijgen. Wanneer je het haar gaat föhnen, gebruik dan eerst een spray die het haar beschermt tegen hitte. Begin met föhnen boven bij de kruin, en föhn recht naar beneden. Zo maak je het haar tijdens het föhnen al steil. Zorg ervoor dat alle lagen van het haar droog worden. Met dik haar blijven de 'tussenlagen' namelijk erg lang vochtig.

Het haar steilen

Om het haar te steilen, dien je in het bezit te zijn van een goede steiltang. Vaak hebben mensen die van nature krullen hebben, erg dik haar. Om dit steil te kunnen maken is een hoge temperatuur nodig. Gebruik een steiltang die zeker 220 graden Celsius wordt.

Voordat je begint met steilen is het goed om een serum of olie te gebruiken. Dit geeft het haar de juiste verzorging, en beschermt tegen de hitte van de steiltang. Wanneer je het haar gaat steilen, kun je dit het beste doen in kleine lokken tegelijk. Dit duurt erg lang, maar geeft uiteindelijk wel het mooiste resultaat.

Pak de onderste lok van je haar, en zet de rest van je haar vast met een clip, zodat dit niet in de weg zit. Als je de lok steilt, doe je dit langzaam, van boven naar beneden. Vaak moet je aantal keer dezelfde lok doen, voordat het haar helemaal steil wordt. Wanneer de lok steil is, kun je een andere lok erbij pakken en hier hetzelfde mee doen. Net zolang tot je al het haar steil hebt gemaakt.

Vervolgens kun je om pluizig haar tegen te gaan wat haarlak in een haarborstel spuiten, en hiermee je haar borstelen. Hierdoor krijg je ook nog eens een mooie glans in je haar!
© 2014 - 2024 Denn, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zo, haal jij het beste uit je haar!Zo, haal jij het beste uit je haar!Prachtig, lang en glanzend haar. Het is één van de mooiste wensen die een meisje maar kan hebben. Het eten van gezonde v…
Tips voor een mooie haardosTips voor een mooie haardosMooi, glanzend haar zoals in de tv reclames. Dat willen we allemaal wel. Maar hoe kun je de natuur een handje helpen als…
De werking van shampooDe werking van shampooIn de supermarkt en bij de drogist word je doodgegooid met de vele merken shampoo's. De één belooft nog meer dan de ande…
Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te late…

Nagels marmeren of Water Nagels, hoe doe je dat?Nagels marmeren of Water Nagels, hoe doe je dat?Je nagels marmeren, hoe doe je dat? Gemarmerde nagels worden ook wel Water Nagels of Water Marble Nails genoemd. Het zij…
Een gezond kleurtje, ook in herfst en winterEen gezond kleurtje, ook in herfst en winterEen te bleke huid kan ervoor zorgen dat iemand er niet zo gezond uitziet. Aardig wat mensen zouden graag hun zomerbruine…
Bronnen en referenties
  • Eigen ervaring
Denn (148 artikelen)
Laatste update: 12-04-2018
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.