Tips voor een mooie haardos

Tips voor een mooie haardos Mooi, glanzend haar zoals in de tv reclames. Dat willen we allemaal wel. Maar hoe kun je de natuur een handje helpen als je niet gezegend bent met een Hollywoodachtige haardos? Er zijn vele trucs en tips om een mooie haardos te verkrijgen, zonder pruiken of haarextensions. Vol, glanzend, gezond haar; dat is niet alleen voor modellen of actrices weggelegd. Met huismiddeltjes en haarproducten kom je een heel eind. Golven, krullen, blond, langer, glanzend...Maak je keus.

Vol en glanzend haar

Je maakt je haar steviger en voller als je het haar naspoelt met een geklutst ei. Was je haar gewoon met shampoo en spoel na met een ei. Was dit er wel weer uit met warm water, want anders kan het erg gaan stinken. In eieren zit proteïne wat het haar verstevigd. Voor een mooie glans kan bier heel nuttig zijn. Gebruik dit ook als spoeling en je haar zal prachtig gaan glanzen. In plaats daarvan kun je ook azijn, verdund met water, gebruiken. Dit hoef je niet uit te spoelen. In het begin stinkt het erg, maar als het haar weer droog is verdwijnt de onaangename geur vanzelf.

Veel van deze ingrediënten worden ook verwerkt in cosmetische haarproducten. Voor de bikkels onder ons, is het ook mogelijk om na het wassen het haar te spoelen met ijskoud water. Hierdoor sluiten de haarschubben zich wat een mooie glans oplevert. Dit kan onder de douche, maar natuurlijk ook onder de kraan.

Blond?

Om je haar blonder te maken, kun je het haar naspoelen met kamillethee. Kamille wordt ook vaak in shampoos verwerkt om het haar een zomers blond effect te geven. Je kunt ook citroensap gebruiken om het te bleken. Breng dit aan op je haar en ga daar mee in de zon zitten. Door de combinatie van de zon en het citroensap zal het haar bleken. Doe niet niet te vaak, want het kan je haar behoorlijk uitdrogen.

Natuurlijk kan een coupe de soleil, behalve door een kapper, ook door de zon gemaakt worden. Het heet niet voor niets 'soleil' (zon). Vooral vochtig haar zal door de zon gebleekt worden. Maar pas ook hier mee op, want ook de zon kan voor droog haar zorgen. Er zijn ook blondsprays te koop waarmee het haar een tintje lichter gemaakt kan worden.

Golvend haar?

Hiervoor hoef je niet direct meet een krultang in de weer. Als je lang haar hebt, kun je ’s avonds je haar vlechten. De volgende ochtend, heb je mooie krullen. Voor een beter resultaat, maak je het haar vochtig alvorens het te vlechten. Maak het echter niet te nat, want dan zakken de krullen er ’s ochtends zo weer uit. Een haargel, mousse of haarspray houden de krullen langer in model. Met kleine vlechtjes of knotjes, creëer je mooie kleine krulletjes voor een volle bos.

Sneller laten groeien?

Wil je langer haar, en het liefst zo snel mogelijk? Masseer de hoofdhuid een aantal keren per dag met je vingertoppen.
Dit stimuleert de doorbloeding waardoor het haar sneller gaat groeien. Je kunt hiervoor ook je haarborstel gebruiken. Wrijf met de borstel zachtjes over de hoofdhuid en maak draaiende bewegingen (niet te hard).

Door warmte groeit haar, net als nagels, ook sneller. Vandaar dat het in de zomer sneller groeit dan in de winter. Een andere manier is wat lavendelolie in je haarborstel te druppelen. Dit stimuleert de haargroei en bovendien laat het je haar mooi glanzen en lekker ruiken!

Vet haar

Het masseren van de hoofdhuis stimuleert de haargroei, maar maakt het ook eerder vet. Ook is het voor vet haar niet aan te bevelen het haar te vaak te wassen. Hierdoor raakt het haar als het ware verslaafd aan de shampoo en kan het niet meer zonder. Je kunt de shampoo ook eerst mengen met wat water waardoor het minder geconcentreerd wordt. Ook kun je ’s avonds wat talkpoeder in je haar doen. Dat neemt wat vet op. Let er wel op dat je daarna niet de deur uit hoeft, want vooral op donker haar lijkt talkpoeder nogal…raar.

Droog haar

Zoals hierboven als beschreven staat, maakt hoofdmassage het haar vetter. Voor droog haar is het natuurlijk juist wel een goede manier om het minder droog te maken. Smeer je haar in met olijfolie en laat dat een uur intrekken. Vervolgens was je het er weer uit. Er zijn ook speciale conditioners te koop tegen droog haar. Verder is fohnen , permanenten en verfen van je haar af te raden. Pas verder op met zonlicht. Dit droogt het haar enorm uit. Een petje, haarband of een knotje waarbij de haarpunten niet in de zon komen is handig om dit zoveel mogelijk te voorkomen.
© 2008 - 2024 Francien, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Herbal Essences haarproductenHerbal Essences is tegenwoordig een bekend merk op het gebied van shampoo's, conditioners en andere haarverzorging. Ze h…
Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…
Hairextensions: clip-in's, haarverlenging en de weaveWelke dame wilt nou geen mooie volle bos haren? Helaas heeft niet iedereen van zich zelf een goede haar structuur om een…
Zo, haal jij het beste uit je haar!Zo, haal jij het beste uit je haar!Prachtig, lang en glanzend haar. Het is één van de mooiste wensen die een meisje maar kan hebben. Het eten van gezonde v…

Mix je beautyspullenMix je beautyspullenDe naam zegt het al: lipstick is voor je lippen en oogschaduw voor je ogen. Maar laten we dat juist even vergeten. Veel…
Bepaal je gezichtsvormSoms staat die ene vriendin een bepaald kapsel erg leuk, maar hetzelfde kapsel staat jou minder goed. Dit heeft te maken…
Francien (28 artikelen)
Laatste update: 15-09-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.