Nagels marmeren of Water Nagels, hoe doe je dat?

Nagels marmeren of Water Nagels, hoe doe je dat? Je nagels marmeren, hoe doe je dat? Gemarmerde nagels worden ook wel Water Nagels of Water Marble Nails genoemd. Het zijn lange nagels die allerlei kleuren hebben, met strepen er doorheen zoals je ook in marmer ziet. Om Water Nagels te maken moet je wel even oefenen. Het effect is heel kleurrijk en je zal er veel bekijks mee krijgen. Je kunt echter ook kiezen voor slechts twee kleuren, bijvoorbeeld rood en zwart, of wit en bruin, enzovoorts. Wat heb je nodig om je nagels op deze manier te lakken en hoe maak je zelf Water Nagels? Om je nagels te marmeren heb een bekertje water nodig. Koud water op huiskamertemperatuur is het beste. Verder heb je nodig:
 • Verschillende kleuren nagellak, bijvoorbeeld: rood, geel, groen, blauw, wit, roze.
 • Plakband om je vingers rondom je nagels af te plakken, en je vingertoppen net onder de nagel

Nagels marmeren. Hoe maak je Water Nagels?

Om je nagels te marmeren moeten je handen schoon en droog zijn, en je nagels lang. Je plakt je nagels rondom af, zodat alleen de nagel eruit steekt. Ook de vingertop onder de nagel goed afplakken met plakband. Alles wat je niet af plakt zal anders ook nagellak krijgen dus plak je vingers rondom je nagels goed af. Let wel op dat het kleine stukjes plakband zijn die je gemakkelijk weer los kunt halen, en bind zeker je vingers niet strak af met plakband, want dat is slecht voor de bloedsomloop in je vingers.
 • Druppel een druppel nagellak in het bekertje met water. De nagellak zal snel uitlopen als een soort cirkeltje van lak in de beker water.
 • Druppel de volgende kleur, met één druppel nagellak, in het hart van de eerste kleur. De tweede druppel zal opnieuw uitlopen en een soort vlek vormen. Deze tweede vlek drukt de eerste kleur opzij naar de randen, en de tweede kleur vormt een lijn binnenin de eerste kleur. Bijvoorbeeld roze, daarbinnen een gele kring, enzovoorts. Let op: elke druppel moet netjes in het midden van de vorige, want als het door elkaar loopt wordt het marmeren geen succes,.
 • Ga zo door om steeds één druppel lak in het bekertje te druppelen, met steeds een ander kleur nagellak.
 • Als je de laatste kleur nagellak gedruppeld hebt, neem dan weer de eerste kleur en druppel opnieuw een druppel in het hart van de laatste kleur.
 • Ga zo door met alle kleuren
 • Je hebt dan een regenboog van kleuren in je bekertje met water.
 • De cirkel in het midden moet steeds kleiner worden totdat hij ongeveer 3 tot 5 millimeter in doorsnee is, ook als je steeds twee dezelfde kleuren gebruikt doorgaan met druppelen tot de laatste cirkel in het midden, erg klein is.
 • Nu kan het marmeren van je nagels bijna beginnen, maar eerst moet je nog de marmerlijnen in de lak tekenen.

Tekenen in de nagellak

Zet een penseel in het middel van alle cirkels met nagellak, en trek deze met een langzame streek door alle randen van de cirkels heen naar de wand van het bekertje, doe hetzelfde in tegenovergestelde richting, ook naar de rand van de beker toe. Er ontstaat hierdoor een mooie figuur, een doortrokken cirkel in de vorm van een puntige ovaal, met allerlei kleurige strepen. Je kunt nog enkele strepen zetten, maar pas op dat het niet te veel wordt want dan lopen de kleuren te veel door elkaar heen. Ben je klaar met 'tekenen' dan kan je gaan marmeren. Je moet snel tekenen om te voorkomen dat de lak al hard wordt in het bekertje.

Marmeren van je nagels

Je moet niet lang wachten met marmeren omdat de nagellak in het water snel zal harden. Als je alle nagellak druppels in het bekertje gedaan hebt kan je het beste meteen beginnen met tekenen en daarna met het nagels marmeren. Eerst schud je het bekertje heel voorzichtig een beetje heen en weer zodat de cirkels met nagellak op het wateroppervlak van het bekertje, nog wat ruimer worden. Daarna de lijnen tekenen/trekken in de drijvende nagellak in het bekertje, met de penseel, en dan de nagel erin dopen. Met een wattenstaafje haal je rondom in het water de overige nagellak weg, daarna trek je je nagel uit het water. De nagels kan je vooraf echt het beste rondom afplakken met plakband/tape. Je plakt je vingers af met plakband, zodat er na het dompelen geen nagellak op de huid van je vingers komt. Je kunt voor elke nagel een nieuw bekertje nemen.

Terwijl de eerste gemarmerde nagel droogt, bereid je het volgende bekertje voor. Je bent dus wel een tijdje bezig voordat al je nagels gemarmerd zijn, maar het resultaat mag er zijn. Het is aan te raden om het eerst op een nagel uit te proberen om er eerst een beetje handigheid in te krijgen.

Nagellak laten drogen

Pas als je nagels 100% droog zijn, mag je heel voorzichtig de plakband rondom je nagels verwijderen. Je kunt de nagels daarna ter bescherming van het kleurenpalet nog aflakken met blanke doorschijnende lak.Vergeet niet je penseel schoon te maken met nagellak remover.

Variëren met kleuren

Je kunt voordat je je nagels gaat marmeren ook je nagels lakken in verschillende kleuren, als ondergrond. Elke vinger krijgt dan niet alleen gekleurde marmerstrepen, maar elke vingernagel heeft dan ook elk een aparte kleur onderlaag. Lak je nagels bijvoorbeeld rood, geel, groen, oranje, roze. Elke vinger in een ander kleurtje, of passend bij de kleur van je kleding.

Lees verder

© 2014 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krant-nagels, super gave en originele manier van nailartEen nieuwe en populaire trend onder de nail arts is Newspaper Nail Art, oftewel krantnagels! Probeer het nu en en ga ori…
Alles over nagellakAlles over nagellakEen leven zonder nagellak, bestaat dat nog? Tegenwoordig heeft bijna iedereen nagellak op, je kunt het zo gek niet beden…
Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Glitter nagels, stippeltjes nagels en meer!Tegenwoordig zie je steeds meer originele dingen verschijnen op de markt kwa nagellak en tools. Creëer zo een geheel eig…

Lang haar op latere leeftijd: do of don't?Lang haar op latere leeftijd: do of don't?Na een onderzoek stelde de Engelse krant The Daily Mail vast dat de leeftijd van 46 jaar voor vrouwen de cut off age was…
Krullend haar steil maken met behulp van een steiltangKrullend haar steil maken met behulp van een steiltangWie van zichzelf steil haar heeft, droomt van een bos krullen. Echter wie een bos krullen heeft, wil graag steil haar. W…
Bronnen en referenties
 • http://youtu.be/fcomz5ifkuQ
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.