Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels?

Wat zijn belangrijke kenmerken van goede gelnagels? Je handen zijn een deel van je lichaam dat iedereen te zien krijgt. Draag er daarom goed zorg voor. Een keuze die er voor veel vrouwen dan uitspringt is het zetten van gelnagels. Ideaal wanneer je zelf niet veel tijd en energie in je nagels wilt steken. Ga daarom langs bij een echte nagelstyliste en dan zal je ook merken dat je er minstens een maand plezier aan beleeft. Hierbij alvast verschillende zaken waarop je moet letten.

De opbouw van gelnagels

De lengte bepalen

Wanneer je voor de eerste keer langsgaat bij een nagelstyliste worden de lengtes van je eigen nagels gelijk gevijld zodat je gelnagels later ook een mooi geheel vormen aan je hand. Indien je een nagelbijter bent kan je natuurlijk ook kiezen om deze te verlengen. Er zal dan gebruik gemaakt worden van tips of sjablonen. De voorkeur is persoonlijk al is voor sommige het gebruik van een sjabloon minder vanzelfsprekend als tips

Tips zijn plastiek voorgevormde nagels die je op maat knipt en vervolgens met nagellijm vastplakt op de originele nagel om een verlenging te bekomen. Sjablonen daarentegen zijn stickervormige mallen die je rond de vinger en onder de originele nagel steekt (dit is niet altijd mogelijk bij nagelbijters). Vervolgens breng je manueel de gel aan om de verlenging en de vorm te creëren.

Verschillende lagen

1. De hechtingslaag
Bij het maken van gelnagels komen er veel verschillende gelproducten aan te pas. Na je eigen nagels bovenop gevijld zijn zal er een hechtingslaag aangebracht worden om lucht onder de gel of het uiteindelijk lossen van de nagel te voorkomen. Deze laag dient 120 sec. onder een uv-lamp te drogen.

2. De opbouwgel
Wanneer de hechtingslaag is aangebracht kunnen we starten met het effectieve maken van de gelnagels. Er zal een opbouwgel aangebracht worden die met een lichte bolling op de nagel hoort te zitten. Zo blijft het natuurlijke drukpunt van je nagels behouden en zal een kans op afbreken ook enorm verkleinen. Nadat de opbouwgel 120 sec. onder de uv-lamp heeft uitgehard moet je de plaklaag verwijderen waarna je de gel in de gewenste vorm kan vijlen.

3. De boord en/of kleur bepalen
Deze stap is afhankelijk van het soort nagels dat je uiteindelijk wilt. Ga je voor een French manicure (wit boordje) of liever een volledige kleur? Alles is mogelijk. Wanneer je deze keuze gemaakt hebt zal ook dit keer de gel 120 sec. onder de uv-lamp moeten om een goede uitharding te garanderen.

4. De decoratie
Mag het voor jou een tikkeltje meer zijn? Dan is glitter, strass-steentjes, … de ideale finishing touch! De gekozen decoratie worden als voorlaatste aangebracht op de gewenste plaats. Deze gaan daarna ook weer even onder de uv-lamp moet ter versteviging.

5. De eindlaag
Deze laag zorgt er tenslotte voor dat alles een mooi geheel vormt. Zorg er dan ook voor dat de gel nooit tegen de nagelriem komt. Gegarandeerd dat er zich dan achteraf lucht zal vormen.

In de soort eindlaag is de keuze ook weer onbeperkt. Wil je graag een wet look? Liever een matte toets? Of gewoon een beetje glans? Alles is mogelijk maar natuurlijk afhankelijk bij wie je je gelnagels laat zetten en wat die persoon te bieden heeft. De eindlaag moet vervolgens nog even onder de uv-lamp waarna de plaklaag verwijderd zal worden. Nadien vergt het nog een beetje vijlwerk om ervoor te zorgen dat er nergens nog een irritant stukje gel is blijven plakken of de nagels niet natuurlijk glad zouden aanvoelen.

De check-up

Zijn je nagels volledig afgewerkt? Kijk dan zeker volgende punten grondig na om zeker te zijn dat je minstens vier weken genot hebt van deze investering:
  • Zijn je nagelriemen naar achter geschoven?
  • Is er een lichte U-vorm te zien in de nagels?
  • Zijn er geen overhangende gelresten aan de zijkanten?
  • Heb je mooie gelijke vormen aan alle vingers?
  • Zijn alle nagels glanzend?
  • Zitten er ergens verkleuringen?

Lijkt dit allemaal in orde te zijn? Dan mag je met een gerust hart je nieuwe nagels aan iedereen tonen.
Het is echter een eerste indruk die je bij de mensen nalaat.
© 2014 - 2024 Nathaliescrayen, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Acrylnagels & gelnagels: wat is precies het verschil?Elke vrouw vindt acryl of gelnagels wel iets moois hebben. Een mooie french manicure bijvoorbeeld. Het heeft een chique…
Nailart, leuk om zelf te makenTegenwoordig wordt er meer dan ooit aandacht besteedt aan onze nagels, of het nu gaat om vingernagels of teennagels, dat…
Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Nagelstudio: Kunstnagels, gelnagels of acrylnagels?Veel meisjes en vrouwen kijken af en toe verontrust naar de eigen nagels en weten dat er eigenlijk iets aan gedaan zou m…
Nagelstyling: French manicure lakkenNagelstyling: French manicure lakkenFrench manicure lakken doe je door de vrije rand van de nagel met een witte lak en het nagelbed met een transparante lak…

La Roche-Posay: samenstelling en verkooppuntenLa Roche-Posay: samenstelling en verkooppuntenLa Roche-Posay is een cosmeticamerk dat ook geschikt is voor de zeer gevoelige huidtypen. De producten van La Roche-Posa…
Holland & Barrett, voorheen De Tuinen: een mensenbedrijfHolland & Barrett, voorheen De Tuinen: een mensenbedrijfHolland & Barrett, voorheen De Tuinen, is een keten van gezondheidswinkels, die je in heel Nederland kunt vinden. Net al…
Nathaliescrayen (6 artikelen)
Laatste update: 03-12-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.