Hoe werkt droogshampoo?

Hoe werkt droogshampoo? Droogshampoo is een product dat inmiddels bekend is bij veel vrouwen. Zij weten dat je het bijvoorbeeld koopt in de drogisterij en dat het iets te maken heeft met vet haar. Maar de grote vraag is: wat is droogshampoo eigenlijk en vooral, hoe werkt droogshampoo en waar kun je dit product voor gebruiken? Droogshampoo is ideaal voor dagen wanneer je geen tijd hebt om je haar te wassen, maar je haar er wel vies en vet uitziet. Je kunt twijfelen en de gok wagen om je haar snel te wassen en te laat op je werk komen, maar je kunt er ook voor kiezen om het wassen van het haar een dag uit te stellen en droogshampoo te gebruiken. Droogshampoo is een veelzijdig product dat makkelijk in gebruik is, dus probeer het zeker een keer uit!

Wat is droogshampoo?

Droogshampoo is een (witte, gekleurde of transparante) poeder in een bus. Vergelijkbaar met haarlak of een spuitbus deodorant, maar dan anders. Door het dopje van de bus in te drukken komt de poeder naar buiten. Dit spray je in het haar. Het doel van droogshampoo is in de meeste gevallen om vet haar 'schoon' te laten lijken. Schoon staat in dit geval tussen aanhalingstekens, omdat het eigenlijk optisch bedrog is. Je haar is niet echt schoon, maar het lijkt schoon, en daarom is droogshampoo ook geen vervanger van normale shampoo. Het is aan te raden om 's avonds of de volgende dag alsnog je haar echt te wassen. Tegenwoordig bestaan er ook droogshampoos die naast het vette haar schoon te krijgen een ander doel hebben. Denk aan volume geven, je haar een frisse geur geven, etcetera.

Waar koop je droogshampoo?

Droogshampoo is te koop in de drogisterij, maar je kunt het ook vinden bij de kapper.

Hoe werkt droogshampoo?

De poeder van de droogshampoo die vrijkomt absorbeert het vet/de oliën van de haarwortels. Daarom gebruiken sommige mensen babypoeder in plaats van reguliere droogshampoo, omdat dit poeder ook vet absorbeert. Hierdoor lijkt het alsof je haar schoon is en voorkom je dat haar als sliertjes langs je gezicht vallen. Tijdens het aanbrengen zijn er wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Gebruik droogshampoo op droog haar

Droogshampoo werkt niet op nat haar en dat is zonde van je tijd en geld. Op nat haar ontstaan er klontjes en dat ziet er vervolgens weer niet fris uit. En dat terwijl fris en optisch schoon haar het doel is van droogshampoo.

Gebruik droogshampoo van een afstand

Net als haarlak is het beter om droogshampoo van een afstand in het haar te spuiten. Hierdoor voorkom je (deels) dat er een witte waas in het haar ontstaat. Bovendien verspreid je de droogshampoo op deze manier beter in het haar. Houd ongeveer 30 centimeter afstand.

Witte waas voorkomen

Wie donker haar heeft merkt waarschijnlijk dat er een witte waas ontstaat door het poeder van de droogshampoo. Dit kun je eenvoudig voorkomen door droogshampoo altijd van onderaf op de haarwortels te spuiten. Als je direct van bovenaf op het haar spuit zie je duidelijk de waas, terwijl je haar eroverheen valt als je van onderaf sprayt.

Neem je tijd

Het is belangrijk om sectie voor sectie je haar te voorzien van droogshampoo. Til je haar naast de scheiding op en spray dan de droogshampoo op de haarwortels. Vervolgens til je weer haar op (een paar centimeter vanaf de vorige pluk) en spray je daar weer wat droogshampoo. Dit herhaal je aan beide kanten. Vergeet niet om de achterkant, zoals de kroon, van het haar mee te nemen. Als je eenmaal de minimale hoeveelheid in het haar hebt gesprayd kun je kijken of je nog meer nodig hebt. Bij droogshampoo geldt namelijk de regel less is more, want als je te veel gebruikt kan je haar er alsnog vies uitzien. Borstel altijd nog even het haar door om de eventuele witte waas te laten verdwijnen.

Waar kun je droogshampoo voor gebruiken?

Droogshampoo is op verschillende manieren te gebruiken. Zo is het allereerst geschikt om vet haar schoner te laten lijken, zoals eerder in dit artikel vermeld is. Verder kun je het gebruiken om het haar volume te geven en het te touperen. De toupage blijft namelijk beter zitten omdat droogshampoo voor grip en textuur zorgt, waardoor de toupage niet uit het haar zakt. Over textuur gesproken, je kunt ook wat droogshampoo in de lengtes van het haar sprayen om het haar wat ruiger te maken.
© 2015 - 2024 Renee93, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droogshampoo & tips tegen vet haarSchone haren zonder te douchen of je haar nat te maken. Dat kan en wel met de zogeheten droogshampoo's. Tegenwoordig een…
Wordt je haar snel vet? 10 super tips!Wordt je haar snel vet? 10 super tips!Helaas is niet iedereen geboren met prachtig glanzend, zacht en toch geen vet haar. Sommige mensen kunnen alles met hun…
Hoe kun je je haar zo min mogelijk wassen?Hoe kun je je haar zo min mogelijk wassen?Niemand loopt graag rond met vet haar, maar het iedere dag wassen is ook niet ideaal. Als je je haar iedere dag wast, dr…
Vet haar behandelen met droogshampooVet haar behandelen met droogshampooVet haar, hoe kom je er zo snel mogelijk vanaf? De meeste mensen vinden het vervelend als hun haar vet is. De fut is eru…

Haarverf brandt op hoofdhuidHaarverf brandt op hoofdhuidHaarverf of haarkleuring is bedoeld om het haar een andere kleur te geven of om grijs haar te dekken. Vrouwen gebruiken…
Zelf haarmaskers maken met natuurlijke productenAls je haar wat meer verzorging nodig heeft dan alleen een shampoo en conditioner bij het wassen, kan je het behandelen…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikihow.com/Droogshampoo-gebruiken
  • http://beautyhigh.com/dry-shampoo-facts/
Renee93 (11 artikelen)
Laatste update: 27-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.