Wordt je haar snel vet? 10 super tips!

Wordt je haar snel vet? 10 super tips! Helaas is niet iedereen geboren met prachtig glanzend, zacht en toch geen vet haar. Sommige mensen kunnen alles met hun haren doen, en maar één keer per week hun haren wassen zonder dat het vet wordt. Gelukkig zijn er aardig wat tips om ervoor te zorgen dat ook jouw haren er mooi, verzorgd en niet vet uitzien! Wanneer je haar snel vet wordt dan kan dit veel verschillende oorzaken hebben. Door deze tips te proberen kom je er vanzelf achter wat het beste werkt voor jouw haar. Er is er vast wel een die werkt.

Tip 1: gebruik niet teveel shampoo!

Het is niet goed voor je haren om heel veel shampoo en conditioner of crème spoeling te gebruiken. Je haar wordt hier juist erg vet van. Neem een hoeveelheid shampoo op je hand ongeveer ter grootte van een 2 euro munt. Ook bij conditioner of crème spoeling is dit de beste hoeveelheid om te gebruiken. Als je merkt dat je haar nog niet helemaal glad aanvoelt na het aanbrengen van conditioner of crème spoeling kun je een klein beetje extra pakken, maar het liefst zo min mogelijk.

Tip 2: blijf van je haren af!

Je handen zijn altijd een beetje vettig. Zorg er dus voor dat je zo min mogelijk aan je haren zit, hoe moeilijk dit misschien ook is. Het is niet dat je haren niet vet worden als je eraan zit als je net je handen hebt gewassen, je handen blijven namelijk gewoon vet. Als je bijvoorbeeld een pony hebt dan kan het ook dat je pony vet wordt van het vet op je voorhoofd. Als je last hebt van een vet voorhoofd kun je bijvoorbeeld een klein beetje bloem op je voorhoofd doen (niet teveel, anders wordt je helemaal wit!) om ervoor te zorgen dat het vet niet in je haren gaat zitten.

Tip 3: zet je haren vast!

Ten eerste is het handig om je haren vast te zetten, omdat het namelijk zo eens stuk minder opvalt als je haar vet is. Ook wordt je haar eens stuk minder snel vet wanneer het vast zit. Dit komt omdat je er automatisch minder vaak aan zit. Blijf dan wel van je haren af, ookal zit het in een staart of knot vast. Het is ook beter om niet telkens je staart opnieuw te maken omdat je er dan toch weer aan zit. Probeer dit dus te voorkomen. Ook wordt je haar minder snel vet als het vast zit omdat het dan niet meer in contact komt met je eventueel vette huid op je gezicht en nek.

Tip 4: gebruik droogshampoo!

Droogshampoo is een ideale, snelle oplossing om van je vette haar af te komen. Je spuit gewoon een beetje op de vette plekjes, wat meestal dichtbij de hoofdhuid ligt, en kam het daarna uit. Droogshampoo is gewoon verkrijgbaar bij de drogist voor een niet al te hoge prijs. Als alternatief voor droogshampoo kun je ook babypoeder gebruiken. Kam ook dit goed uit omdat het anders te zien is aan witte plekken in je haar dat je droogshampoo of babypoeder in je haar gedaan hebt.

Tip 5: was je haren niet te vaak!

Als je je haren te vaak wast raakt het haar eraan gewend. Je hebt dan dus eigenlijk een wasbeurt nodig om je haar er weer mooi en niet vet uit te laten zien. Als je altijd je haar maar 1 tot 2 keer per week wast dan raakt het haar daaraan gewend, en heb je dus ook niet meer wasbeurten nodig. Je haar zal dan een aantal dagen vetvrij blijven. Probeer dus als je je haar iedere dag wast dit een beetje af te bouwen.

Tip 6: zuiveringszout in plaats van shampoo!

Het klinkt misschien een beetje gek, maar als je haar echt extreem vet wordt na een korte tijd dan kun je ook proberen om je haar niet meer te wassen met shampoo, en ook geen conditioner of crème spoeling meer te gebruiken. Je gebruikt dan een halve eetlepel zuiveringszout en dit los je op in een beker met warm water. Met de inhoud van deze beker kun je nu je haren wassen. Het haar wordt er net zo schoon van als met shampoo, en het is een stuk natuurlijker. Zuiveringszout wordt ook wel gebruikt om eten mee te bakken, het is dus zelfs eetbaar. Je kunt dit gewoon kopen bij de drogist of in de apotheek. Als je deze methode gaat gebruiken, dan is het wel raadzaam om het resultaat een tijdje af te wachten. Je haar moet namelijk even wennen aan deze nieuwe wasmethode. Het zou dus goed kunnen dat de eerste 2 tot 3 weken je haar iets vetter wordt dan normaal. Na ongeveer een maand is je haar pas echt aan het zuiveringszout gewend, en dan kun je bepalen of je er verder mee wilt gaan, of dat je toch liever met shampoo en conditioner wilt blijven wassen. Als je dit wilt proberen dan werkt het het beste om met alle andere haarproducten te stoppen, en alleen dit te gebruiken. Je kunt wel als een soort conditioner een eetlepel appelciderazijn mengen met een beker warm water en dit als conditioner gebruiken. Dit zal ervoor zorgen dat je haar er nog mooier uit gaat zien!

Tip 7: gebruik niet teveel haarproducten!

Van allerlei producten zoals haarspray, haarmousse en serums wordt je haar over het algemeen alleen maar vetter. Als je dus wilt dat je haar een tijdje langer mooi blijft kun je deze producten het beste vermijden. Als je weet dat je bijvoorbeeld de avond of de volgende dag je haar gaat wassen, dan is het niet echt een probleem om deze producten te gebruiken, omdat door het wassen deze producten gewoon weer uit je haar gaan.

Tip 8: was je haar op een goede manier!

Zorg ervoor dat je niet teveel masseert op je hoofdhuid wanneer je shampoo of conditioner gebruikt. Als je dat doet activeer je namelijk de talgkliertjes op je hoofd die vet aanmaken. Hierdoor zal je haar sneller vet worden. Als je conditioner of crème spoeling gebruikt dan is het zeker aan te raden dit vooral op de haarpunten aan te brengen. Spoel de shampoo en conditioner ook goed uit na het wassen.

Tip 9: verschoon je kussensloop vaker!

Als je slaapt lig je natuurlijk met je hoofd en je haren op je kussen. Je haren geven vet af en dat komt dan op je kussensloop terecht. Als je de volgende dag weer op dezelfde kussensloop gaat slapen dan zal een beetje vet van het kussen met je haar in aanraking komen waardoor het sneller vet wordt. Ook kun je dan bijvoorbeeld je kussen omdraaien omdat de andere kant dan nog niet vet geworden is. Het liefst vervang je je kussensloop dus zo vaak mogelijk.

Tip 10: appelazijn!

Bij tip 6 is het al genoemd voor als je je haar met zuiveringszout gaat wassen, maar als dit je geen goed idee lijkt, dan kun je ook alleen je haar na het wassen even naspoelen met een klein beetje appelazijn. Dit zal er ook voor zorgen dat je haar iets minder vet wordt, meer gaat glanzen en soepel en zacht aanvoelt. Meng dan 1 eetlepel appelciderazijn met een beker warm water en spoel dit door je haar. Spoel het daarna nog wel even uit.

Lees verder

© 2013 - 2024 Tara96, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vettig haar voorkomenVet haar het is niet prettig om er mee rond te lopen. Ik begrijp je dan ook volkomen als je je niet goed in je vel voelt…
Kapsels voor kort haarKapsels voor kort haarKort haar is makkelijk te behandelen en het is erg comfortabel. Daarnaast heb je niet snel een bad hairday als je kort h…
Een pony laten knippen of juist laten weggroeienEen pony laten knippen of juist laten weggroeienAls je eens wat compleet anders met je haar wilt, is een pony een optie. Maar vrouwen twijfelen altijd erover of ze een…
Hoe maak je dof, grauw en futloos haar weer mooi glanzend?Hoe maak je dof, grauw en futloos haar weer mooi glanzend?Haar kan snel dof en lelijk worden als het niet goed wordt verzorgd. Ook haar dat wel goed wordt verzorgd kan dof raken.…

Feestelijke kapselsHet is voor de feestdagen dringen voor de camera voor iedereen die met het uiterlijk bezig is. Iedereen weet wat hét moe…
Hoe houd je je haar gezond?Hoe houd je je haar gezond?Gezond en mooi haar willen we allemaal, maar het valt niet altijd mee om het haar in optimale conditie te krijgen en te…
Tara96 (44 artikelen)
Laatste update: 27-06-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.