Feestelijke kapsels

Het is voor de feestdagen dringen voor de camera voor iedereen die met het uiterlijk bezig is. Iedereen weet wat hét moet zijn voor de feestdagen en hoewel ze het allemaal over trends hebben, zie je heel veel verschillende kapsels, kleding, make-up of sieraden. Dat kan betekenen dat het maar een eigen inzicht is en we af moeten wachten of het een trend wordt óf er zijn gewoon heel veel trends. Als je van de trends bent, is dat laatste wel erg prettig. Immers, dan kan je er met de feestdagen lekker trendy uitzien en kiezen uit talloze modellen. Een greep uit de mogelijkheden. Prettig toch!

Echt of nep?

Lengte

Als je kort haar hebt, is dat tegenwoordig geen enkel probleem meer. Er zijn heel betaalbare nep stukjes haar die je kunt verwerken in je eigen haar. Er zijn enkele zaken waar je op moet letten, zoals:
  • Let vooral bij nephaar dat het niet te veel glanst. Dat geef het geheel een erg synthetische uitstraling.
  • Match de kleur van het haarstukje goed met je eigen haar en laat deze niet te veel afwijken. Natuurlijk verloop bij lang haar is dat het wat lichter wordt, hier kan je dus wel een kleine nuance in kleur inbouwen.
  • Neem geen enorm dikke bos, als jezelf relatief dun haar hebt (ook al is het verleidelijk). Meestal valt de overgang dan te veel op. Laat de overgang natuurlijk zijn.

Kleur

Veel vrouwen verven het haar, vaak tot op hoge leeftijd. Maar er is een ook groep vrouwen die dit niet doet, maar misschien wel een nuance aan willen brengen voor de feestdagen. Met de tijdelijke producten in de speciaalzaak kan je mooie tijdelijke kleuren inbrengen. Sommige tijdelijke kleuringen was je er na één of twee keer al weer uit en sommige gaan meerdere wasbeurten mee.
In kleur is bijna alles mogelijk, maar kijk vooral ook wat je draagt, match het met je huidskleur en wat dat extra feestelijke tintje geeft… daar doe je het immers voor.

Feestelijke modellen

Het begint met wat aandacht en alles staat of valt met hoe serieus je je haar mooi feestelijk wilt maken. Overigens hoeft dit helemaal niet enorm strak gestileerd te zijn.

Kort versus lang

Het is slechts een gegeven en geen waardeoordeel dat je met lang haar meer kunt. Dat neemt niet weg dat je met een kort kapsel ook genoeg kunt. Een mooie gel kan het haar een strak gestileerde coupe uit het gezicht halen. Eventueel voorzien van een aanwezige kuif. Een perfect kapsel voor zeer aanwezige oorbellen. Maar de vouw die kort prima vindt, maar als feestelijk kapsel wel eens iets anders wilt, kan natuurlijk naar de haarstukken grijpen. Zoals boven beschreven.

Knot
De knot is hot … en dat is geen understatement. Een van de bekendste die het regelmatig in een feestelijk kapsel heeft verwerkt is actrice en zangeres Jennifer Lopez. Ze draagt de knot strak en hoog op het hoofd en waar de knot is vastgezet is absoluut niet zichtbaar. Als de paardenstaart hoop op het hoofd wordt vastgezet met haarvriendelijk elastiek, wordt de lengte van het haar er omheen gedraaid en met een klemmetje vastgezet bij het uiteinde. Eventueel nog wat extra klemmetjes die in het haar geschoven worden (klemmetjes in de eigen kleur, zodat ze onzichtbaar zijn) en met wat haarlak “bevestigd”. Relatief eenvoudig om te doen en je hebt er de hele dag een omkijken naar. De knot kan ook laag in de nek, eventueel asymmetrisch. Denk maar een aan Koning Maxima of Prinses Catherine. Kan ook prima met haarstuk. Soms strak vastgezet en soms een beetje rommelig. De techniek is niet anders dan bij de hoge knot.

Vlecht

De vlecht is in, alleen is een vollere haardos wel wat prettiger. Ook als je lang dunner haar hebt, kan een haarstukje het haar net iets voller en langer maken. Zo kan je het haar invlechten op de achterkant van je hoofd (gewoon een rechte visgraat van boven naar onder, een diagonaal over je achterhoofd of als een losse vlecht vastgezet op je hoofd). Helaas moet je dit laten doen, want zelf is eigenlijk geen optie. Een andere optie en gemakkelijker zelf te doen is de vlecht die je maakt en je naast je hoofd op je schouder legt. Zo’n vlecht mag er wel een beetje rommelig uitzien. Presentatrice Lauren Verster is daar een goed voorbeeld van.

Los

Natuurlijk is je haar los dragen ook altijd een optie, maar zorg dan wel dat het goed geföhnd is en je de juiste stylingsproducten gebruikt. Het moet immers wel de hele dag mee. Het haar mooi sluik langs het gezicht geföhnd en dan met een haarlak afgemaakt waar een glinstertje in zit. Zo krijg je op een subtiele manier, met een eenvoudig kapsel toch een feestelijk kapsel.

Doe wat bij je past

Feit is wel dat hoewel er talloze mogelijkheden zijn, je het beste kunt doen wat bij je past. Waar je je prettig bij voelt. De feestdagen moeten prettig zijn en je moet je lekker kunnen ontspannen, dan is naast je kleding ook de rest van je uiterlijk belangrijk. De hele dag bang zijn dat make-up of kapsel het begeeft kan immers de feestvreugde verstoren en dat is jammer … en het zeker niet waard.
© 2013 - 2024 Dressedbyfaisel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wat doen met dik haar?Veel mensen dromen van een mooie bos dik haar. Helaas heeft dik haar ook aantal grote ongemakken. Niet alles is zo mooi…
Kies het kapsel wat bij jouw gezicht past!Het gebeurt iedereen wel eens: vol goede moed ga je naar de kapper, maar eenmaal geknipt en gekapt is het toch niet je v…
Figuur en kapselFiguur en kapselWe weten langzamerhand wel dat niet elk kapsel bij een bepaald gezichtsvorm past. Dat niet elk kapsel bij een bepaald fi…
The Rachel HaircutThe Rachel Haircut, kortweg The Rachel genoemd, is het kapsel dat Jennifer Aniston in de eerste twee seizoenen van Frien…

Je haar permanent kleurenJe haar permanent kleurenWanneer je je haar wilt kleuren zijn er veel dingen om rekening mee te houden. Allereerst moet je voor jezelf bepalen we…
Wordt je haar snel vet? 10 super tips!Wordt je haar snel vet? 10 super tips!Helaas is niet iedereen geboren met prachtig glanzend, zacht en toch geen vet haar. Sommige mensen kunnen alles met hun…
Dressedbyfaisel (32 artikelen)
Gepubliceerd: 04-12-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.