Hoe maak je dof, grauw en futloos haar weer mooi glanzend?

Hoe maak je dof, grauw en futloos haar weer mooi glanzend? Haar kan snel dof en lelijk worden als het niet goed wordt verzorgd. Ook haar dat wel goed wordt verzorgd kan dof raken. Vaak ligt het probleem dan bij de voeding. Goede, gezonde voeding laat het haar sprankelen en glanzen. Echter, ook goede haarproducten zijn belangrijk. Dof hoofdhaar is haar dat snel klit en snel uit model raakt. Ook is het vaak dun en grauw. Hoe maak je van dun, grauw en dof haar weer een schitterende bos? Welke maatregelen moet je nemen om je haar te laten stralen?

Grauw en dof haar

Grauw haar is vaak futloos en dun. Grauwe haren moet je goed verzorgen met een conditioner zodat het soepel blijft. Maar vaak werkt een conditioner niet meer en moet je andere maatregelen nemen. Dof en dun haar is vaak zo zwak dat het ook niet meer in model gebracht kan worden. Het haar wil dus helemaal niet meer goed zitten. Dit komt omdat de elasticiteit vaak uit het haar is verdwenen en het haar één bepaalde kant opstaat. Haarlak werkt dan ook niet meer.

Elasticiteit is uit het haar

Gezond haar heeft veel elasticiteit en is flexibel. Je kunt met dit haar alle kanten op en het goed in model brengen. Dof en grauw haar is de elasticiteit kwijt. Een grote boosdoener is bijvoorbeeld de zon en uitdroging. De zon droogt het haar uit maar laat het ook bleken. Wanneer het haar droog wordt breekt het snel en splijten de punten.

Vaak zwemmen in chloorwater

Het haar is ook geen liefhebber van chloorwater. Het water droogt het haar gigantisch uit en maakt het stroachtig. Wanneer je veel gaat zwemmen in chloorwater kan het verstandig zijn om je haar natijd goed met een rijke conditioner te wassen. Laat het goed intrekken zodat het haar weer een beetje flexibel kan worden. Ook het haar heel goed drogen met een handdoek kan beschadigingen veroorzaken. Je staat er misschien niet bij, maar een handdoek heeft een schurende werking. Als je het haar te hardnekkig droogt met een handdoek kan het snel breken. Ook wordt de föhn snel gepakt na het zwemen of douchen. Extreme hitte op je haar laat het snel drogen, maar je haar is er minder blij mee. Gebruik bij langdurig föhnen een speciaal masker dat het haar beschermt.

Haarmasker gebruiken

Haarmaskers laten het haar weer mooi dik en vol worden. Het klinkt natuurlijk maar vreemd: een haarmasker. Het idee achter een masker voor je haar is dat het allemaal gezonde voedingsstoffen opneemt uit het masker. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan creatine. Dit is een soort cement dat het haar van binnen weer opbouwt. De structuur van het haar wordt weer zoals het was. Natuurlijk is het geen permanente oplossing. Wil je echt een langdurig effect hebben, zorg dan dat je ook naar je voeding kijkt.

Langdurig douchen

Ook al is het heerlijk, douchen is niet altijd even goed voor je haar en hoofdhuid. Je hoofdhuid maakt gedurende de dag een soort vettig laagje aan. Bij mensen met vettig haar wordt veel van dit stofje aangemaakt, bij mensen met droog haar juist heel erg weinig. Dit laagje beschermt je hoofdhuid en je haar. Het haar wordt namelijk soepel van dit vettig laagje. Als je haar dus vaak wast met een shampoo, was je steeds dit laagje weer weg. Het resultaat kan zijn dat je hoofdhuid uitdroogt en je haar grauw, dof en zijn glans verliest.

Het haar blonderen

Ook het haar verven of het haar blonderen maakt je haar droog. Waterstofperoxide bijvoorbeeld vreet zich een baan door je haar. Je haar wordt natuurlijk wel mooi blond (of geel) van waterstofperoxide, maar ook wordt het ontzettend droog. Ook je haar blonderen met citroensap is geen aanrader. Zuur in het sap van de citroen is niet bepaald bevorderlijk voor de elasticiteit. Wil je toch uitproberen met zuren en waterstofperoxide, bedenk dat altijd wat de consequenties kunnen zijn.

Biergisttabletten voor mooi haar

Ook tabletten kunnen wel eens helpen om je haar een boost te geven. Ook vitaminen, bijvoorbeeld B6 kan het haar een boost geven. Een combinatie pil is op veel plekken te koop, met name bij drogisterijen. Deze pillen bevatten onder andere ook Cystine en vitamine E.
© 2013 - 2024 Kropslavinken, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maak futloos en beschadigd haar weer mooi met olijfolieMaak futloos en beschadigd haar weer mooi met olijfolieMooi haar hebben is fijn, ons kapsel is één van de visitekaartjes voor ons uiterlijk. Wanneer je haar niet goed zit, dan…
Beauty: Het stylen van haarBij ieder nieuw seizoen speelt de mode in op het betreffende seizoen en reden om te kopen. Zo ook de kapsels, meer nog l…
Haarproblemen en -oplossingenHaarproblemen en -oplossingenBijna iedereen heeft wel eens problemen met zijn haar: roos, pluishaar, futloos, vet of juist heel droog haar zijn veel…
Maak je eigen haarmaskerEr zijn verschillende recepten om zelf haarmaskers te maken die super goed zijn voor je haar! De ingrediënten zijn niet…

Rimpelige of gerimpelde huid op de handen; de oorzakenRimpelige of gerimpelde huid op de handen; de oorzakenWat zijn de oorzaken rimpelige of gerimpelde handen en wat kun je doen om je handen weer mooi glad krijgen? Rimpelig han…
Hoe word je sneller bruin?Hoe word je sneller bruin?Veel mensen in Nederland vragen zich vooral tijdens de zomermaanden het volgende af: Hoe word je sneller bruin? In dit a…
Kropslavinken (203 artikelen)
Gepubliceerd: 07-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.