Maak futloos en beschadigd haar weer mooi met olijfolie

Maak futloos en beschadigd haar weer mooi met olijfolie Mooi haar hebben is fijn, ons kapsel is één van de visitekaartjes voor ons uiterlijk. Wanneer je haar niet goed zit, dan voel je je ook niet lekker in je vel. Olijfolie kan helpen het haar te herstellen.

De verzorging van het haar

Ons haar heeft veel te lijden van invloeden van buitenaf. Luchtvervuiling, haarverf, permanent, de föhn, of de styletang tasten het haar aan. Veel producten waarmee we gewend zijn ons haar te verzorgen en een mooi kapsel mee te maken zijn schadelijk voor ons haar. Wanneer we te veel van deze producten gebruiken wordt het haar futloos, droog en het haar raakt beschadigd. Zelfs het wassen van het haar met shampoo kan nadelig zijn voor het haar. Het wordt wel schoon, maar shampoos bevatten vaak chemische middelen die niet altijd even gezond zijn voor ons haar.

Hoe kun je droog, dof, futloos of beschadigd haar herstellen?

Vaak het haar behandelen met stylingproducten, de föhn, haarverven en dergelijke tast het haar aan. Het haar wordt droog, touwerig, slierterig en het is niet meer gemakkelijk in model te brengen. In de winkel zijn diverse producten verkrijgbaar die beloven dat ze je haar weer herstellen, zoals bijvoorbeeld een haarmasker, maar het resultaat is vaak maar minimaal. De beste methode voor het oppeppen van futloos en beschadigd haar is het gebruik van olijfolie. Veel mensen lijkt het maar vies om zoiets vets als pure olie in je haar te doen, maar het resultaat is de moeite waard.

Hoe pas je olijfolie toe op je haar?

Je kunt zelf een haarmasker maken met behulp van olijfolie. Zorg dat je hiervoor de extra vierge olijfolie in huis hebt. Deze olie is het meest voedzaam voor je haar. Volg de volgende stappen om je haar te behandelen met olijfolie:
 • Je hebt om te beginnen een plastic douchemutsje nodig, leg deze klaar in de badkamer
 • Leg een handdoek klaar
 • Neem een pannetje en giet hier een koffiekop olijfolie in. Wanneer je erg lang haar hebt gebruik je wat meer olie. Verwarm de olie tot iets boven lichaamstemperatuur. Roer de olie tijdens het warmen goed door en voel met de punt van je vinger of deze warm genoeg is. Let op: laat de olie niet te heet worden, anders verbrand je je. Maak de olijfolie nooit warm in de magnetron. De olie wordt dan niet gelijkmatig verwarmd, waardoor bij het aanbrengen van de olie op het haar, toch de hoofdhuid kan verbranden.
 • Giet de verwarmde olie in een bakje en neem dit mee naar de badkamer.
 • Verdeel de verwarmde olijfolie over het haar, totdat het hele haar doordrenkt is met de olie. Let op: sta op een oude handdoek tijdens het aanbrengen en breng de olie boven de wasbak aan. Wanneer er druppels olie op de badkamervloer terecht komen, wordt deze spekglad en kan je uitglijden.
 • Wanneer alle olijfolie over het haar verdeeld is, doe je het douchemutsje over je haar heen. Zorg dat al je haar onder de douchemuts zit.
 • Neem de handdoek en maak deze nat met warm water en wring deze uit. Zorg dat de temperatuur lekker warm is, maar niet heet. De handdoek wikkel je hierna namelijk om je hoofd heen. Dit zorgt ervoor dat de olijfolie op het haar warm blijft en goed in het haar kan trekken.
 • Telkens als je voelt dat de handdoek om je hoofd is afgekoeld, maak je deze weer warm door hem nat te maken met warm water. Wring de handdoek weer uit en wikkel deze weer om je hoofd. Herhaal dit totdat er een half uur voorbij is.
 • Haal de handdoek en de douchemuts van het haar af.
 • Was alle olijfolie uit het haar door middel van het wassen met een gewone shampoo. Wanneer je het gevoel hebt dat na één keer wassen niet al het vet uit je haar is verdwenen, dan was je je haar nogmaals met shampoo.
 • Na het wassen voelt je haar zachter en gezonder aan, je kunt het nu in model brengen zoals je dat gewend bent.
© 2010 - 2024 Ceetee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Maak je eigen haarmaskerEr zijn verschillende recepten om zelf haarmaskers te maken die super goed zijn voor je haar! De ingrediënten zijn niet…
Maak je eigen haarmaskerMaak je eigen haarmaskerJe haren hebben soms een hoop te lijden door bijvoorbeeld zon, chemische bewerking of föhnen. Dan is het heerlijk om een…
Beschadigd haar herstellenStijlen, föhnen, permanenten, verven: je haar krijgt vaak heel wat te verduren. Daardoor is de kans groot dat je haar be…
Hollywood beautygeheimen - Mooi haarWat zijn de beautygeheimen van sterren om hun haar mooi, glanzend, vol en gezond te houden? Beyoncé, Claudia Schiffer, C…

Beauty: Zon in aantocht, denk aan je huidBeauty: Zon in aantocht, denk aan je huidAls de vorst langzaam uit de grond raakt, je de vogels in de ochtend weer hoort fluiten en heel voorzichtig de eerste gr…
Silicium: voor gezond elastisch haar, vol volumeSilicium: voor gezond elastisch haar, vol volumeGezond haar vol volume willen we allemaal. Silicium zorgt voor gezond, elastisch, sterk haar vol volume. Silicium is kie…
Reactie

Karin, 21-04-2011
Hallo,

extra virgine olijfolie, is toch het puren koudgeperste ollie.
heb zelf olie uit marokko, uit een dorp, die koudgeperst is, is dit goed om het haar te behandelen.
zoniet, welke moet ik nemen

je helpt me hier erg mee.

mvg Reactie infoteur, 22-04-2011
Ik ken de betrteffende olie natuurlijk niet, maar je kunt hier prima je haar mee behandelen. Iedere koudgeperste olijfolie is goed.

Ceetee (242 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2010
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.