Droog en pluizig haar? 10 super tips!

Droog en pluizig haar? 10 super tips! Niet iedereen is geboren met even mooi, glanzend en stralend haar. Ben jij iemand die droog en pluizig haar heeft? Je wilt waarschijnlijk veel liever dat je haar mooi gaat glanzen, en er gezond en verzorgd uitziet. Gelukkig zijn er aardig wat manieren om ervoor te zorgen dat je mooi glanzend, zacht en stralend haar hebt. Een goede haar verzorging doet al wonderen voor je haar! Lees deze 10 super tips door en je bent zo van je pluizige droge haar af!

Tip 1: kam of borstel je haar niet te vaak!

Als je je haren te vaak borstelt of kamt, beschadigd het sneller. Heb je krullend haar? Het liefst kam of borstel je je haar dan alleen als het nat is. Als je namelijk je haren gaat borstelen dan gaan alle krullen eruit, en wordt je haar veel pluiziger! In de meeste gevallen is het veel mooier als je je krullen niet uitkamt.

Tip 2: vermijd teveel warmte op je haren!

Vermijd teveel warmte op je haren. Apparaten zoals föhns en stijltangen kunnen beter niet gebruikt worden. Als je toch graag je haren wilt föhnen of stijlen zorg ervoor dat je dan eerst je haren goed tegen de hitte beschermt. Je kunt een tegen de hitte beschermend serum of spray gewoon bij de drogist kopen. Verdeel een beetje door je haren en je kunt je haar föhnen of stijlen. Als je je haren wilt stijlen is het ook belangrijk dat je dat doet op een moment wanneer je haar droog is. Als je haren nog nat zijn en je gaat er met de stijltang overheen dan beschadig je je haren namelijk extra erg.

Tip 3: slaap met je haren vast!

Slaap 's nachts het liefst niet met losse haren, hierdoor wordt je haar namelijk pluiziger. Neem het liefst een elastiekje zonder ijzertje en zet je haren vast in een staart, een knot, of een vlecht. Zo heb je de volgende dag minder pluizig haar, en als je met een knot of een vlecht in hebt geslapen heb je ook een leuke slag in je haren.

Tip 4: gebruik niet teveel shampoo!

Denk je dat het helpt om extra veel shampoo en/of conditioner te gebruiken als je haar droog en pluizig is? Dat is helaas niet waar. Het is juist andersom. Als je extra veel van de producten gebruikt dan droog je je haar uit, en wordt het pluiziger. Neem een hoeveelheid shampoo in je hand die ongeveer gelijk staat aan de grootte van een 2 euro munt. Neem voor crème spoeling of conditioner dezelfde hoeveelheid. Als je merkt dat je haren nog niet helemaal zacht aanvoelen kun je nog een klein beetje extra crème spoeling of conditioner pakken, maar niet teveel.

Tip 5: maak je haar voorzichtig droog!

Je kunt beter je haren niet droogwrijven met behulp van een handdoek. Je kunt beter eerst goed je haren uitknijpen, en daarna een handdoek om je haren wikkelen en op je hoofd zetten. Op deze manier wordt je haar ook droog, maar beschadig je het niet door het wrijven van de handdoek over je haren. Als je toch graag snel je haren droog wilt hebben kun je hiervoor bijvoorbeeld beter een oud katoenen T-shirt gebruiken. Dit geeft een soort glas aan je haren, en beschadigd je haren ook nauwelijks.

Tip 6: spoel je haren na het douchen af met koud water!

Probeer om niet te warm te douchen. Hitte is namelijk helemaal niet goed voor je haren. Ze gaan er droog en pluizig uitzien, en ook je haarpunten kunnen hierdoor splitsen. Door de warmte van het water in de douche gaan je haarschubben openstaan. Het is beter als ze gesloten zijn. Dit probleem kun je oplossen door telkens als je gedouched hebt, je haren even met koud water af te spoelen. Het zorgt ervoor dat je haarschubben weer sluiten, waardoor het haar meer gaat glanzen, en het ook minder pluizig wordt. Als je dit doet is het verschil echt zichtbaar te merken. Een goede tip dus!

Tip 7: gebruik haarmaskers!

Gebruik 1 keer per week een haarmasker! Je hebt haarmaskers die speciaal droog en pluizig haar tegen gaan. Haarmaskers zijn gewoon tekoop bij de drogist in verschillende verpakkingen. Dit is iets wat je gebruikt naast shampoo en conditioner. Een haarmasker verdeel je door je haren, vooral goed door de puntjes, en laat je eventjes intrekken. Daarna spoel je het uit en kun je aan je normale douche-routine beginnen.

Tip 8: arganolie!

Arganolie kan je ook goed helpen om je haren er mooi glanzend en soepel uit te laten zien. Arganolie komt uit de vrucht van de arganboom, een erg natuurlijk middel dus. Helaas is arganolie niet erg goedkoop. Voor een flesje van 200 mL betaal je al snel 25 euro. Een goed alternatief hierop waar ook arganolie in zit, en wat ook erg goed werkt is Kruidvat Hair Repair Oil Therapy. Dit kost slechts 3 tot 4 euro voor een pompje van 150 mL. Je kunt dan één pompje door je haar verdelen, en je ziet gelijk het resultaat. Het haar wordt gevoed, en hersteld. Het haar wordt soepel gemaakt en laat het weer gezond glanzen. Je kunt dit op drie verschillende manieren gebruiken:
  • Breng het voor het wassen aan op droog haar, tijdens het douchen spoelt het eruit. Dit is voor extra verzorging.
  • Breng het na het douchen aan op vochtig haar.
  • Gebruik het op droog haar voor meer glans en soepelheid.

Tip 9: doe een scheutje olijfolie door je shampoo!

Is je haar heel erg droog en of pluizig? Dan kun je een scheutje olijfolie of zonnebloemolie door je shampoo of conditioner mengen. Dit zorgt voor extra glans en het haar wordt minder droog en pluizig. Zorg er wel voor dat je er niet teveel olie doorheen doet, want je haar wordt wat sneller vet van de olie. Het is daarom ook beter om het mengsel alleen op je haarpunten aan te brengen, je haren worden namelijk sneller vet aan de bovenkant van het haar omdat hier het vet geproduceerd wordt.

Tip 10: ga op tijd naar de kapper!

Als laatste tip; ga op tijd naar de kapper! De kapper haalt de gespleten, dode haarpunten eraf waardoor je haar er gelijk een stuk gezonder uitziet. Het haar wordt hierdoor ook echt gezonder, soepeler en mooier.

Lees verder

© 2013 - 2024 Tara96, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eigenwijze krullen, wat moet je er toch mee?Hoe ga je om met eigenwijze krullen? Wat zijn goede producten die helpen om je krullen er gezond en glanzend uit te late…
Last van dode haarpuntenNet naar de kapper geweest en al weer snel last van dode haarpunten? Zo kan het nooit wat langer groeien. Maar wat doe j…
Wat kun je doen tegen gespleten haarpunten?Met name mensen met lang haar kunnen last hebben van gespleten haarpunten. Haarpunten kunnen splijten bijvoorbeeld door…
Alles over gespleten haarpuntenAlles over gespleten haarpuntenHeb je mooi lang haar en dan krijg je gespleten haarpunten, het kan je haar helemaal verpesten. Wat zijn gespleten haarp…

Feestelijke kapselsHet is voor de feestdagen dringen voor de camera voor iedereen die met het uiterlijk bezig is. Iedereen weet wat hét moe…
Hoe houd je je haar gezond?Hoe houd je je haar gezond?Gezond en mooi haar willen we allemaal, maar het valt niet altijd mee om het haar in optimale conditie te krijgen en te…
Tara96 (44 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.