Hoe kun je je haar zo min mogelijk wassen?

Hoe kun je je haar zo min mogelijk wassen? Niemand loopt graag rond met vet haar, maar het iedere dag wassen is ook niet ideaal. Als je je haar iedere dag wast, droogt het veel sneller uit en hiernaast kost het ook nog eens veel tijd. Je kunt jezelf met een aantal simpele tips makkelijk aanleren om het wassen uit te stellen en hierdoor zal je haar minder snel vet worden.

Waarom is vaak wassen niet goed?

Iedere keer als je je haar wast met shampoo, was je door de zeep die in de shampoo zit ook de natuurlijke vetten en voedingsstoffen van je haar af. Deze vetten en voedingsstoffen hydrateren je haar, dus als je dit steeds er af wast, wordt je haar heel snel droog. Ook voor je hoofdhuid is het niet goed om je haar iedere dag te wassen, deze droogt uit en hierdoor kunnen de haarzakjes je haar minder goed voeden. Kortom: door het te vaak wassen van je haar was je de essentiële vetten en voedingsstoffen eruit.

Zo min mogelijk aan je haar zitten

Iedere keer dat je je haar aanraakt, laat je vetten die op je vingers zitten, achter op je haar. Hoe vaker je dit doet, hoe sneller je haar dus vet zal worden. Vooral als je de gewoonte hebt om je haar achter je oren te doen, of te voelen of je haar nog goed zit, maak je je haar hiermee snel vet. Als je probeert om deze gewoonte af te leren,kun je het wassen weer even uitstellen.

Droogshampoo

Het wassen van je haar kun je makkelijk uitstellen met droogshampoo. Droogshampoo is een spray die een laagje van een soort poeder op je haar achterlaat. Dit poeder zuigt als het ware het vet op, waardoor je haar er niet meer vet uit ziet. Je haar zal er niet meer vet uitzien, maar daarnaast is droogshampoo ook heel geschikt om extra volume mee te creëren in je haar of om je haar te modelleren als het niet blijft zitten.

Kijk uit met glansshampoo

Bijna alle shampoomerken hebben wel een glans-variant in het assortiment. Deze shampoos bevatten speciale bestanddelen die een glanzend laagje achterlaten, maar door deze glans kan je haar ook vetter lijken. Als je snel vet haar hebt kun je deze glans-shampoos het beste vermijden.

Iedere keer verlengen

Als je je haar iedere dag wast en je wil dit minder vaak gaan doen, begin dan niet meteen met het een week niet te wassen. Stel het wassen iedere keer 12 uur tot een dag uit, zo is het heel makkelijk om na verloop van tijd je haar maar één of twee keer in de week te wassen. De haarzakjes op je hoofdhuid produceren talg waarvan je haar vet wordt, deze haarzakjes wennen aan de regelmaat waarmee je je haar wast, als je je haar vaker wast zullen ze meer talg gaan produceren en wordt je haar sneller vet. Dit is geen kwestie van maanden, maar binnen twee weken kun je al aanleren om je haar nog maar twee keer per week te wachten.

Pas je kapsel aan

Als je haar vet is en je wilt het wassen nog één dagje uitstellen, pas dan je kapsel aan. Maak een strakke staart, een knot of een vlecht en je vette haar zal veel minder opvallen. Het gedeelte van het haar bij de hoofdhuid is meestal het meest vette gedeelte, dus als je dit haar strak naar achteren doet, kun je je vette haar makkelijk verdoezelen.
© 2015 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Droogshampoo & tips tegen vet haarSchone haren zonder te douchen of je haar nat te maken. Dat kan en wel met de zogeheten droogshampoo's. Tegenwoordig een…
Hoe werkt droogshampoo?Hoe werkt droogshampoo?Droogshampoo is een product dat inmiddels bekend is bij veel vrouwen. Zij weten dat je het bijvoorbeeld koopt in de drog…
Vettig haar voorkomenVet haar het is niet prettig om er mee rond te lopen. Ik begrijp je dan ook volkomen als je je niet goed in je vel voelt…
Tips tegen roosNiets is zo vervelend als je haar netjes kammen en toch nog witte schilfertjes op je hoofd zien zitten. Veel mensen hebb…

Bruin worden zonder zonBruin worden zonder zonVeel mensen willen graag een mooie bruine huidskleur, vooral in de zomer. Niet iedereen wil echter onder de zonnebank of…
Katoenzaadolie: gezond voor huid en haarKatoenzaadolie: gezond voor huid en haarKatoenzaadolie is ook wel bekend als cotton seed oil. De olie wordt gewonnen uit de zaden van de katoenplant (Gossypium…
Bronnen en referenties
Loes_e (147 artikelen)
Gepubliceerd: 29-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.