Tips tegen roos

Niets is zo vervelend als je haar netjes kammen en toch nog witte schilfertjes op je hoofd zien zitten. Veel mensen hebben een roos probleem, en een gewone anti-roos shampoo helpt helaas niet bij iedereen. Gelukkig zijn er andere manieren om van je roos af te komen.

Aspirine

Neem 2 aspirine's en druk ze tussen 2 lepeltjes fijn. Als je je haar gaat wassen pak dan de normale hoeveelheid shampoo die je normaal ook doet. Voeg hierbij het poeder van de aspirine's en masseer de shampoo in je haar. Laat het en 2 minuten inwerken en spoel het dan uit. Blijf dit voor 10 dagen doen.

Soda

Maak je haar een beetje nat en pak een handvol soda en wrijf daar een beetje hardhandig je hoofdhuid mee in. Spoel het daarna goed uit zodat alle soda uit je haar is. Doe dit elke keer, als je normaal je haar wast doe het dan niet met shampoo maar blijf het met soda doen. In het begin wordt je haar misschien een beetje droog, maar na een week zul je verschil merken. Je hoofdhuid gaat dan natuurlijke olie produceren, waardoor je haar zachter wordt en je roos zal verdwijnen.

Citroen

Jeukt het op je hoofd, smeer dan 2 eetlepels citroensap op je hoofd en masseer het in. Pak dan een kopje met water en doe daar ook 1 eetlepel citroensap in en was daar je haar mee. Blijf dit herhalen totdat je roos weg is. Je hoofd zal lekker fris ruiken naar citroen en je roos zal verdwijnen.

Mondspoeling

Was je haar zoals je normaliter ook doet met een normale shampoo. Nadat je dit hebt gedaan, was dan je haar met een mondwater op alcoholbasis en spoel dit ook uit. Binnen een mum van tijd is je roos verdwenen.

Olijfolie

Smeer je hoofdhuid in met olijfolie en laat het een paar uur intrekken. Nu ga je je haar wassen met shampoo, goed wassen want anders blijft het vet van de olie. Al heel snel zul je merken dat je roos langzaam verdwijnt.

Zout

Neem een zoutvaatje mee als je je haar gaat wassen. Smeer je hoofdhuid ermee in en scrub je hoofd. Nu ga je het lekker uitspoelen en was je haar met shampoo.

Azijn

Om voorgoed van je roos af te komen, was je haar met shampoo. Als je hiermee klaar bent neem je 2 kopjes azijn en 2 kopjes water en smeer het in je haar, eventjes laten intrekken en dan uitspoelen. Je kan ook voor het wassen 3 eetlepels azijn op je haar smeren en daarna wassen met shampoo. Het geeft allebei hetzelfde effect.
© 2008 - 2024 Daisy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Roos op 't hoofdRoos op 't hoofdVeel mensen hebben roos. Hier kunnen ze niks aan doen. Er zijn speciale hulpmiddelen om roos tegen te gaan en te voorkom…
Tips voor de verzorging van uw haarBeste verzorging voor uw haar. Welke shampoo, crème of masker te gebruiken bij welk haar. Hier enkele tips voor de keuze…
Het behandelen van hoofdroosHet behandelen van hoofdroosIedereen heeft in zekere mate last van roos, al merk je het niet direct. Roos komt vooral voor op het hoofd. Het kan zic…
Wat is pytiriasis of roos en wat er aan te doen?Volgens sommige studies zou de helft van de wereldbevolking te kampen hebben met roos. Maar waar komen die schilfertjes…

Striae verminderen en verwijderen?Striae is een vorm van littekenweefsel en zal daarom ook nooit helemaal verdwijnen. Striae verwijderen is dan ook helaas…
Massage: Ayurvedische massageDe ayurveda, de Indische gezondheidsleer met een eeuwenlange traditie, vertelt dat iemand het nodig heeft om gestreeld t…
Daisy (43 artikelen)
Gepubliceerd: 15-01-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.