Roos op 't hoofd

Roos op 't hoofd Veel mensen hebben roos. Hier kunnen ze niks aan doen. Er zijn speciale hulpmiddelen om roos tegen te gaan en te voorkomen. Lees hier meer over in dit artikel.

Roos op de hoofdhuid


Roos

Roos krijg je als je een snelle groei hebt van de hoofdhuidcellen. Als gevolg hiervan krijg je allemaal kleine schilfertjes op je hoofdhuid en in je haar. Om roos van je hoofdhuid te laten verdwijnen, bestaan er goede hulpmiddelen. Wel is het zo dat je haren op je hoofd niet worden aangetast door het roos. De ene heeft lichte roos en de ander veel roos. Het kan voor een ander vies overkomen en daarom is het hygiënisch voor jezelf en voor een ander als je je hoofdhuid goed blijft verzorgen.

Behandeling

Roos is goed te behandelen met shampoo. Dit is de zogeheten antiroos-shampoo. Dit is een shampoo die je zorgvuldig moet verdelen op je hoofdhuid en het goed in moet masseren. Dan spoel je het uit en je hebt binnen 2 weken geen roos meer op je hoofdhuid. Wel is het belangrijk het goed bij te houden, anders keert de roos zo weer terug. Het kan ook zijn dat shampoo's niet werken. Als dat het probleem is, is het verstandig een huisarts te raadplegen wat je het beste kan doen. Je huisarts zal je dan waarschijnlijk een lotion geven die je op je hoofdhuid kan smeren.

Haarverzorging

Het is belangrijk je haar en hoofdhuid goed te verzorgen. Hier onder een paar manieren hoe je je haar goed verzorgd:

Wassen

Het is belangrijk om je haar met een goede antiroos-shampoo te wassen. Om je haar te wassen kun je beter normaal warm water gebruiken in plaats van heet water. Sop je haar goed in, maar niet te hard. Zo kun je voorkomen dat de vetproductie van je hoofdhuid geactiveerd wordt. Na het douchen kam je je haar met een grove kam. Probeer wel zo voorzichtig mogelijk te kammen om het haar niet te beschadigen.

Drogen

Je kunt het beste je haar drogen met een föhn in plaats van een krultang omdat je anders het risico loopt dat je haar verbrand. Of gewoon je haar los houden en niks doen zodat het vanzelf droogt.

Haarverzorging in het algemeen

Het is goed voor je haar om het iedere dag te borstelen. Het is puur slecht voor je haar als je het iedere dag wast en droogt. Zo raakt je haar beschadigd en ziet het er op een gegeven moment futloos uit. Als je bijvoorbeeld je haar föhnt of stijlt, is het verstandig om een lotion voor je haar te kopen zodat je haar niet gemakkelijk achteruit gaat. Mensen met gespleten haarpunten (wat komt doordat het uiteinde van het haar ouder is) kunnen een lotion gebruiken die speciaal hiervoor bedoelt is. Dit maakt het haar mooier.
© 2010 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Schilfertjes / roos voorkomen, verminderen en verwijderenLast van schilfertjes of roos? Met onze remedies en tips kan je schilfertjes zonder problemen voorkomen, verminderen en…
Tips tegen roosNiets is zo vervelend als je haar netjes kammen en toch nog witte schilfertjes op je hoofd zien zitten. Veel mensen hebb…
Wat is pytiriasis of roos en wat er aan te doen?Volgens sommige studies zou de helft van de wereldbevolking te kampen hebben met roos. Maar waar komen die schilfertjes…
Tips voor de verzorging van uw haarBeste verzorging voor uw haar. Welke shampoo, crème of masker te gebruiken bij welk haar. Hier enkele tips voor de keuze…

Vraatzucht ligt op de loerVraatzucht ligt op de loerEr zijn veel mensen die vanuit emotie eten, er zijn veel mensen die bovenmatig van lekker eten houden en er zijn veel me…
Rugpijn: verkeerde houdingRugpijn: verkeerde houdingRugpijn heeft vaak als oorzaak een verkeerde houding. Ook andere oorzaken kunnen aan de grondslag liggen, maar hier gaan…
Bronnen en referenties
  • ISBN 9021000067
Rozanne (218 artikelen)
Laatste update: 28-02-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.