Striae verminderen en verwijderen?

Striae is een vorm van littekenweefsel en zal daarom ook nooit helemaal verdwijnen. Striae verwijderen is dan ook helaas niet mogelijk. De strepen van striae zullen in de loop der jaren wel verminderen. Wanneer u graag wilt dat uw striae sneller vervaagt, hoeft u tegenwoordig niet meer naar de dermatoloog voor een dure laserbehandeling of een microdermabrasie. Met deze handleiding hebt u alles bij elkaar om thuis aan de slag te gaan met hetzelfde resultaat.

Wat hebt u nodig?

  • Een loofah handschoen
  • Een goed schurende peeling (bv. Coconut Scrub van The Body Shop)
  • Zuiver aloë vera sap
  • Plantaardige olie; een mengeling van olijf- en druivenpitolie uit de supermarkt volstaat, maar nog beter is zuivere emu olie of de rozenolie van Weleda.
  • Etherische olie van cipres en rozemarijn

Methode

  • Neem een bad of een douche om de huid week te maken.
  • Doe een redelijke hoeveelheid peeling op de plaats waar u striae hebt en masseer het product in met een loofah handschoen. Maak ronddraaiende bewegingen in de richting van het hart. In het begin zal u waarschijnlijk gevoelig reageren op het gebruik van de loofah, maar na verloop van tijd zal uw huid hieraan wennen. Houd de massage tussen 5 à 10 minuten per lichaamsdeel aan en zorg ervoor dat de huid goed roze is (de verbeterde bloeddoorstroming zorgt ervoor dat de celdeling op gang wordt gezet en door de intensieve peeling wordt een deel van de beschadigde opperhuid verwijderd).
  • Verwijder de restjes peeling en droog u goed af.
  • Meng gelijke hoeveelheden aloë vera sap en emu-olie (of plantaardige olie) en voeg hier enkele druppels etherische olie van lavendel aan toe. Masseer dit grondig in de huid met cirkelvormige bewegingen totdat al het product is opgenomen.
  • Ga meteen na de massage slapen. De massage verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden en stimuleert de groei van nieuwe huidcellen. De beste tijd voor het creëren van nieuwe cellen is tussen 11 uur s avonds en 5 uur s morgens. Het is dan ook van groot belang dat u tijdens deze uren daadwerkelijk slaapt. Vat u slechts moeilijk slaap, neem dan een slaappil op basis van natuurlijke extracten (zoals Melotomatine of Valeriaan), maar nooit echte slaappillen omdat die de groei van nieuwe huidcellen verstoren.

Huid laten rusten

Het is van groot belang dat u de huid laat rusten tussen de massages door. Masseer uw huid nooit meer dan één keer per dag. Uw huid heeft immers tijd nodig om te herstellen na de peeling. Daarom moet u de massage ook nooit elke dag doen.

Hieronder vindt u een algemene richtlijn die u kunt volgen (olie betekent dat u de mengeling van plantaardige of emu olie + aloë vera + etherische olie moet aanbrengen).

Week 1
Dag 1Massage + olie
Dag 2Massage + olie
Dag 3Alleen olie
Dag 4Massage + olie
Dag 5Alleen olie
Dag 6Massage + olie
Dag 7Alleen olie

Vanaf week 2
Dag 1Massage + olie
Dag 2Alleen olie
Dag 3Alleen olie
Dag 4Massage + olie
Dag 5Alleen olie
Dag 6Alleen olie
Dag 7Massage + olie

Na 8 tot 10 weken zal uw striae in lengte, diepte en breedte afnemen. Verminder de massage dan tot slechts 1 à 2 keer per week. Na een tijdje zult u op een punt komen dat u de striae nog nauwelijks voelt. Uw huid is glad en zacht en de striae lijkt op kleine rimpels of lijntjes. Vanaf dit moment zal de snelheid waarmee de striae vermindert drastisch afnemen. Dit is normaal.

In plaats van meer te masseren, moet u de frequentie van de massages nu net verminderen tot slechts 1 à 2 keer in de maand. Na een tijdje zal het genezingsproces van de huid opnieuw op gang schieten en zullen de laatste fijne lijntjes zo goed als onzichtbaar worden.

Hoelang moet u de methode toepassen om uw striae te vervagen?

Mensen met recente striae zullen sneller resultaat zien dan mensen die al zeven jaar of langer striae hebben. Het kost meer tijd en moeite om van die laatste fijne lijntjes verlost te raken. Reken toch minstens 6 maanden om uw striae te verminderen en tussen 1 à 2 jaar om alle lijnen te zo goed als onzichtbaar te maken.

Mag u ook uw gewone crème tegen striae gebruiken?

Het antwoord hierop is nee. De meeste crèmes tegen striae zijn slechts weinig efficiënt omdat ze minerale oliën bevatten en daardoor slechts tot de opperhuid (de bovenste huidlaag) doordringen en de twee onderliggende huidlagen onaangetast laten. Helaas ontstaat striae in de onderste huidlagen en moet u dus een product gebruiken dat tot die onderste huidlagen doordringt.

Aloë Vera dringt door tot in de diepste huidlagen en zit bovendien vol met vitamines, mineralen, sporenelementen en proteïnes om de huid te voeden. Bovendien verloopt de celvernieuwing sneller met aloë vera-sap en stimuleert het de aanmaak van collageen en elastine.

Ook Emu-olie (Emoe olie) dringt door tot in de diepere huidlagen. Emu-olie zit boordevol vetzuren van het type Omega 3 en Omega 6 (belangrijk voor de aanmaak van collageen en elastine).

Indien u geen zuivere Emu olie in huis hebt, mag u ook de rozenolie van Weleda gebruiken (deze bevat Rosa Mosqueta die algemeen wordt aanbevolen voor het vervagen van littekens en striae) of een combinatie van druivenpit- en olijfolie.

De etherische olie van cipres en rozemarijn dringt eveneens diep in de huid door en verbetert de bloedsomloop (een slechte plaatselijke bloeddoorstroming is vaak één van de oorzaken van striae).

Resultaten optimaliseren

Om echt goede resultaten te bereiken is het van belang dat u ook uw voedingspatroon aanpast. Het is belangrijk om het aangepast voedingsplan zo strikt mogelijk te volgen tijdens de maanden dat u de massages doet. Hoe beter u het plan volgt, hoe beter uw resultaten zullen zijn.
© 2008 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Striae. Ontstaan, behandelen en voorkomen!Striae. Ontstaan, behandelen en voorkomen!Veel vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap te maken met striae, ook wel zwangerschapsstriemen genoemd. Maar ook andere…
Alles over striaeStriae is ook wel een ander woord voor groeistrepen. Het ontstaat als vaak in de puberteit, door veel trainen of door ee…
Rode vouwlijnen en striae: paarse lijnen op buik en benenRode vouwlijnen en striae: paarse lijnen op buik en benenRode vouwlijnen zijn vervelend en ongewenst. Veel mensen kampen met deze lijnen en willen er graag zo snel mogelijk van…
Striae, wat is het?Striae is een herkenbaar probleem voor veel vrouwen. Het kan zelfs een reden zijn om niet meer naar het zwembad te gaan.…

Eelt en likdoorns & Oorzaak en behandelingEelt en likdoorns & Oorzaak en behandelingEelt is een stuk ruwe, verdikte huid op handen, voeten of ander plaatsen waar door druk of irritatie de huidcellen versn…
Tips tegen roosNiets is zo vervelend als je haar netjes kammen en toch nog witte schilfertjes op je hoofd zien zitten. Veel mensen hebb…
Reacties

Elly, 18-10-2008
Hallo, bedankt voor het artikel. Ik ken hem al een tijdje, heb eerst reacties van mensen gevolgd, vervolgens ben ik de benodigdheden bij elkaar gaan schapen, en nu ben ik ermee bezig. Ik ben nog maar bij dag 4 maar ik moe zeggen dat het me veel belovend lijkt.
Op het moment van het masseren met olie merk ik elke keer dat mijn huid aan het vervellen is, ik denk door het schrubben. maar di merk ik als ik lang door blijf masseren.
ik neem aan dat dit hoort.? ik hoop he wel.
ik zie nog niet echt verandering ofzo maar ik ga het volhouden. als ik na 3 maanden ofzo kijk en ik zie geen verschil dan kap ik. ik heb namelijk fotos gemaakt van nu en dan neem ik over 3 maanden ook een foto en dan zie ik het wel.

en dan had ik wat vraagjes:
ik ga regelmatig onder de zonnebank, is dit erg?
ik heb cipresolie rozemarijn en lavendel. dit gebruik ik elke keer. ik meng ze alle3 door elkaar met wilde rozeolie en aloa vera gel. is dit erg? of moet ik echt 1 tegelijk gebruiken (etherische olieen)?
En ik slaap niet direct na de massage, ik drink altijd daarna nog even rustig een kopje groene thee en ga daarna pas slapen. heeft dit een nadeel op het proces?

alvast bedankt!

Groetjesss Reactie infoteur, 19-10-2008
Hallo Elly,

Dat zijn een hele reeks vragen, dus ik zal ze één voor één beantwoorden.

Is het goed dat je huid vervelt als je de behandeling uitvoert?

Dit is inderdaad veelbelovend. Het vervellen van de huid betekent namelijk dat het vernieuwingsproces is ingezet en dat de huid zich vernieuwt. Niet elke huid vervelt even gemakkelijk, dus dit is een heel goed teken.

Is het beter om de aloe vera gel, de rozenolie en de etherische oliën apart te gebruiken of is het beter om ze te mengen?

Het is aangeraden om de verschillende ingrediënten te mengen. Dit zorgt ervoor dat de producten beter worden opgenomen. Het is trouwens nooit goed om etherische olie alleen te gebruiken, omdat deze te intensief op de huid inwerken en dus voor gevoelige reacties kunnen zorgen.

Mag je na de massage nog een kopje thee drinken of moet je direct gaan slapen?

Je mag inderdaad nog een kopje thee drinken of zelfs nog naar een film kijken indien je dat zou wensen. Het belangrijkste is dat je huid 's avonds gestimuleerd en gevoed wordt (door de behandeling) zodat ze zich 's nachts beter kan herstellen.

Mag je tijdens de behandeling onder de zonnebank gaan?

Nee! Dit is ten zeerste verboden. De zonnebank brengt niet alleen schade aan de huid aan waardoor je striae verergert. Door de behandeling wordt je huid trouwens gevoeliger voor de zonnebank. Stop dus meteen met de zonnebank en kies een zelfbruiner in de plaats. Kan je echt niet zonder de zonnebank, bedek de behandelde hudi dan met een dikke laag sunblock. Zon en zonnebank vermijden, blijft echter nog het beste.

De behandeling drie maanden uitvoeren, is echt een minimum. De meeste mensen beginnen immers pas na deze drie maanden resultaat te zien.

Succes.

Avalon

An, 13-10-2008
Ik ga dit zeker proberen!
Mijn striemen zijn wit, dus t zal iets langer duren voordat ik resultaat zie.
Tijdens de pubtertijd heb ik een enorme groeispurt gehad. Dit is de reden dat ik striae heb.
Maar waar koop je loofah handschoenen? Ik heb er echt nog nooit van gehoord.
Zijn die erg verschillend in vergelijking met een 'gewone' srubhandschoen?
En hoe kom ik aan een Etherische olie van cipres en rozemarijn?

Heel erg bedankt voor deze tip. T klinkt veel belovend :-) Reactie infoteur, 19-10-2008
Hallo An,

Zowel de loofah handschoen als de etherische olie van cipres en rozemarijn vind je in elke goede drogisterij. Er zijn verschillende soorten scrubhandschoenen; vraag dus altijd naar de ruwere versie.

Veel succes.

Avalon

Shyrah, 11-10-2008
Kan je ook tijdens zwangerschap deze behandeling uitvoeren? Ben nu 31 weken zwanger van mijn 2e kindje, mijn 1e kind (zoontje) is inmiddels bijna 2 waarvan ik hele dikke striae aan over heb gehouden. Nu heb ik nog geen nieuwe lijntjes erbij gekregen, omdat de omvang van mijn buik minder is als bij de eerste zwangerschap. Toch de vraag of ik nu kan beginnen met de behandeling of beter na de zwangerchap.

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 12-10-2008
Proficiat met de baby.

Het beste is om met de behandeling te wachten tot na de zwangerschap. Op zich is deze methode niet slecht voor de baby, maar de massages zijn intensief en vereisen veel bewegingen waardoor het beter is het einde van de zwangerschap af te wachten.

Zorg er wel voor dat je de huid tijdens de zwangerschap in zo goed mogelijke conditie houdt om nieuwe striae te voorkomen. Dat wil zeggen: verschillende keren een peeling gebruiken en dagelijks crème smeren (bijvoorbeeld met de producten en oliën die in dit artikel worden opgenoemd).

Sylvana, 23-09-2008
Ik heb vandaag bij de Tuinen aloe vera gel gekocht. Is dat ook goed? Want de producten moeten natuurlijk wel met elkaar vermengt worden, ik vraag me af of de gel goed te mengen is met de emoe olie en de druppels etherische olie. Reactie infoteur, 12-10-2008
De gel is inderdaad ook goed. Iets moeilijker te mengen dan de vloeibare aloë vera, maar zeker niet slecht.

Shiro, 14-09-2008
Volstaat voor de plantaardige olie alleen olijfolie of is het van groot belang dat je een combinatie van olijf- en druivenpitolie gebruikt. En zou een mengeling van zonnebloem- en olijfolie ook kunnen want zonnebloemolie valt namelijk ook onder de categorie: plantaardige olie.

Alvast bedankt! Reactie infoteur, 14-09-2008
Olijf- en druivenpitolie behoren tot de betere, maar in feite zijn alle plantaardige oliën goed voor deze behandeling (dus ook zonnebloemolie). Probeer ook zeker emoe-olie aan te schaffen.

Cicillia, 14-09-2008
Wat een goed artikel! Nu maar hopen dat het werkt. Ik heb een donkere huid en heb al sinds ik mij kan herinneren witte striemen op mijn lichaam. Na hoeveel tijd ga ik ongeveer resultaat zien? Is dat ook na een paar maanden, of moet ik ontzettend doorzetten en zie ik pas na een jaar verandering? Reactie infoteur, 14-09-2008
Als je striemen er al heel lang zitten, zal het waarschijnlijk verschillende maanden duren alvorens je resultaat ziet. De resultaten verschillen echter van persoon tot persoon en ook van de mate waarin je het programma volgt.

Camiel, 14-09-2008
Hey!

Allereerst bedankt voor dit artikel! Ik heb gisteren alles aangeschaft en ik ben ook gelijk begonnen. Ik heb alleen als goedschurende peeling (per ongeluk) een wat grovere versie genomen dan de Coconut Scrub van The Bodyshop. Dit is Brazil Nut Scrub, ook van The Bodyshop! Is dit een probleem, of is dit niet erg?:-) Reactie infoteur, 14-09-2008
Zolang je geen scrub op basis van suiker (te zacht) neemt, is het prima.

Linda, 07-09-2008
Klinkt goed! Ik ga er zo snel mogelijk mee beginnen. Maar hoelang moet ik ermee doorgaan? Ik heb begrepen de eerste 10 weken volgens het schema en daarna? een tijdje 1 a 2 x per week? wanneer je weinig tot geen verbetering ziet 1 a 2 x per maand? en dat voor 6 maanden of een jaar? En hoelang het voedingsplan volgen een maand of 4? Reactie infoteur, 08-09-2008
Hallo Linda,

De bedoeling is dat je het programma volgt totdat je striemen volledig weg zijn (of totdat je het voor jou gewenste resultaat hebt bereikt). Hoe langer je het voedingsplan volgt, hoe beter de resultaten zullen zijn. Het zou dus goed zijn om het tijdens de hele duur van het programma vol te houden. Hoe lang het uiteindelijk duurt alvorens je striemen helemaal weg zijn is afhankelijk van verschillende factoren: de ouderdom van je striemen, het aantal striemen, hoe goed je het programma volgt, hoe gezond je eet, etc). Ook de periode waarin je geen verbetering ziet is sterk afhankelijk van persoon tot persoon. Reken toch op minimum één jaar voor een goed resultaat, maar om je striemen helemaal te wissen, heb je misschien zelfs verschillende jaren nodig. Striemen zijn serieuse schade aan je huid en je hebt veel geduld en doorzettingsvermogen nodig om deze schade te herstellen. Maar moeilijk wil niet zeggen dat het onmogelijk is en hoe beter en hoe langer je het programma volgt, hoe beter en hoe sneller je resultaat zal hebben.

Pruutje, 06-09-2008
Voor mijn striae gebruik ik een vitamine E creme. Ik weet niet of dit volledig helpt, maar voor een klein deel wel (of het lijkt maar zo, omdat ik resultaat wil zien :-(), maar goed, als ik deze tip zou gebruiken als een extra ''hulpmiddel'', werkt het dan ook voor de witte strepen (ben al jaren van de rode af), of alleen voor de rode/paarse dus de nieuwe? Weet iemand dit? Reactie infoteur, 07-09-2008
Deze behandeling is ook goed om de witte strepen (striemen) te verwijderen. Omdat deze ouder zijn, duurt het wel een stuk langer om resultaat te zien. Je moet veel geduld en doorzettingsvermogen hebben, maar na verloop van tijd zullen ook de witte strepen verdwijnen.

Een crème op basis van vitamine E is niet genoeg om je striemen weg te gommen. Waarschijnlijk ziet je striae er wel wat beter uit, want dat komt omdat je huid wat meer gevoed is.

Linda, 06-09-2008
Nog even wat vragen: Bij'"wat hebt u nodig' staat onderanderen etherische olie van cipres of rozenmarijn.
Maar bij "methode" staat etherische lavendel olie.
Welke is het beste?
En de grapefruit zaad, is dat om in te nemen of… wat? Reactie infoteur, 07-09-2008
Je mag slechts één van de drie oliën gebruiken. Of je mag ze allemaal samen gebruiken.

Het extract van grapefruit zaad mag je op de huid zelf smeren, maar het werkt nog beter als je de druppels daarnaast ook oraal inneemt.

Linda Ley, 06-09-2008
Dit artiekel lijkt veel belovend, en ik ga het zeker proberen! Ik heb eerder begrepen dat je je huid goed in moet vetten na het douchen (wat ik altijd in de ochtend doe), omdat hij dan uitdroogt en daar door sneller scheurd. Is dat zo? En smeer ik dan 2 keer per dag olie of maar 1 keer olie en in de ochtend iets anders? Is er een kans dat het bij een bepaalde huid niet werkt, en evetueel erger word? Reactie infoteur, 07-09-2008
Het beste is om je huid ook 's avonds in te vetten, omdat ze zich dan actiever herstelt. Het beste zou zijn om 's morgens en 's avonds twee verschillende producten te gebruiken, maar twee maal daags hetzelfde product gebruiken is zeker niet slecht.

Erger kan je striae door het smeren zeker niet worden. Wel is het mogelijk dat je in het begin de indruk hebt dat de striae duidelijker zichtbaar is. Dit is een goed resultaat, want het betekent dat de behandeling effect heeft op de huid. Na twee à drie weken, zou dit effect echter niet meer mogen optreden.

Mamo, 27-08-2008
Als je de drinkbare aloe vera sap gebruikt moet je die dan insmeren of gewoon drinken. Ik heb liever een die je kan insmeren, omdat ik had gelezen dat de drinkbare op lange termijn gevaarlijk is. Kan ik bij de tuinen alle producten vinden? Want het is nogal ver dus moet zeker weten. Reactie infoteur, 27-08-2008
De aloe vera om te drinken, kan je inderdaad ook gewoon op de huid aanbrengen. Het is ook mogelijk om aloe vera als gel te kopen.

Lina, 20-08-2008
Ik ben vandaag naar de Tuinen geweest om verschillende producten aan te schaffen. Het is redelijk prijzig, maar je moet er wat voor over hebben he? Ik had alleen en vraagje over de Plantaardige olie, ik moet gewoon een olie fles kopen vanuit de supermarkt? Want heb nu de rozeolie gekocht van weleda, is het dan nog noodzakelijk om de plantaardige olie en de emu olie er nog bij te kopen? Reactie infoteur, 20-08-2008
Beste Lina,

Als je gewone plantaardige olie hebt gekocht, moet je inderdaad geen rozenolie en emu olie meer kopen. Wel is het goed om na bijvoorbeeld twee maanden eens van olie te wisselen. Emu olie is de meest prijzige, maar heeft wel de beste eigenschappen als het op het verwijderen van striemen aankomt.

Probeer ook zeker de nieuwe trend op het vlak van striae- en cellulitis-verwijdering: het stofzuigen van de huid! Dit moet je heel letterlijk nemen. Zet je gewone huisstofzuiger op de hoogste stand en masseer hiermee dat deel van het lichaam dat cellulitis en striae vertoont (wel eerst de borstel van de stofzuiger nemen). Klinkt ongelooflijk bizar, maar eigenlijk is het dat niet: het stofzuigen van de huid heeft namelijk dezelfde effecten als dermabrasie en endermologie samen (het neemt een deel van de bovenste huidlaag weg, stimuleert de bloedsomloop, masseert de huid intensief en activeert de productie van collageen). Na slechts één keer stofzuigen zijn je striemen al een stuk minder zichtbaar en ook je cellulitis gaat er snel mee weg. Beloofd. Wel een waarschuwing: de eerste keer kan je huid nogal wat blauwe plekken vertonen, maar na de tweede en derde keer zou dit niet meer het geval mogen zijn. Is dit wel zo, dan is dat het teken dat je huid is zeer slechte conditie verkeert en dat ze extra baat heeft met zulke behandeling.

Houd ons zeker op de hoogte van de vooruitgang die je boekt met deze behandelingen.

Avalon

Elay, 10-08-2008
Ik kan alleen maar DRINKBARE aloe vera sap vinden. Is dat wat hier ook bedoeld wordt? Reactie infoteur, 11-08-2008
Drinkbare aloë vera is inderdaad ook voor de huid geschikt. Zorg er wel voor dat het puur sap is, want sommige merken voegen er ook zoetstoffen aan toe.

Sara, 04-08-2008
Hoeveel ongeveer ben ik aan al deze producten kwijt? En in welke hoeveelheden moet ik de aloe vera olie en estherische olie kopen? Reactie infoteur, 11-08-2008
Hoeveel de behandeling per maand kost, hangt af van het aantal en het soort producten dat je gebruikt. Normaal kom je met zo'n 50 euro per maand toe, want met rozenolie, aloë vera, peeling en etherische olie doe je langer dan een maand. Emu of emoe olie is wat duurder (vaak meer dan 20 olie voor en klein flesje) en je hebt er ook wat meer van nodig. Daar staat tegenover dat emoe olie echt wel het beste is als het op het verwijderen van rimpels en striemen aankomt.

Dees, 28-07-2008
Als ik dit en de voeding allemaal volg, kan ik dan ook nog erbij sporten? Of moet ik dan niet meer eten voor men energie ofzo? Reactie infoteur, 31-07-2008
Sporten is geen enkel probleem als je dit programma volgt. Je mag na het sporten ook wat meer eten dan normaal.

Xx, 10-07-2008
Is het ook beter er niet mee in de zon te gaan zolang je deze behandeling hanteert (ong 1 jaar dus voor optimaal resultaat?) Reactie infoteur, 11-07-2008
Het is inderdaad beter de zon te vermijden, zolang je met de behandelingen bezig bent. Omdat je laagjes van de huid wegneemt (net zoals bij microdermabrasie of een chemische peeling), wordt je huid meteen ook een stuk gevoeliger voor de zon. Bovendien hebben zonnestralen een negatief effect op de productie van collageen en elastine, dus dat zou de resultaten alleen maar in omgekeerde richting doen gaan.

Eline, 22-06-2008
Ik ga dit eens proberen denk ik ;) Ik vindt het raar dat je zo ruw met de huid omgaat, ik dacht altijd dat je er rustig moet doen, maar dat helpt precies niet echt veel. Ik heb wel geen idee waar ik zo'n collageen drankje kan kopen. Als ik nu INNEOV cellulte en INNEOV zon pak, is het dan goed of ook nog clorella? Reactie infoteur, 22-06-2008
Beste Eline,

Het collageendrankje Collalift kan je via Pharmalux krijgen. Hun telefoonnummer is (+31) 0251 36 10 36 en hun email info@pharmalux.nl. Er is ook een website: www.collalift.nl.

Chlorella is inderdaad een goede vervanger van het collageendrankje. Indien je daarentegen voor de capsules van Inneov kiest, opteer je het beste voor die tegen huidveroudering (en dus niet die tegen cellulite en voor de zon).

Een ander product dat je zou kunnen proberen is Pure Skin van PreMedica. Dat zijn ook capsules die je oraal moet innemen en die naast collageen ook hyaluronzuur en antioxidanten bevat.

Wat betreft het 'ruw' zijn met de huid: het is uiteraard niet de bedoeling de huid te verwonden. Zo ruw mag je niet zijn. De huid moet echter wel goed rood worden en de scrub moet met een stevige hand gebeuren.

Widi, 20-06-2008
Ik snap het niet helemaal, moet je nu wel iedere dag douchen/baden en scrubben voordat je olie erop doet. Aangezien er staat dat je op sommige dagen alleen olie moet doen zonder massage… maar bedoelen ze dan dat je dan dus niet moet douchen en scrubben? En zou je de huid van een piercing ook kunnen doen of is dat te dun om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken? Reactie infoteur, 20-06-2008
Scrubben = massage - Dit mag je NIET elke dag doen, maar alleen zoals staat aangegeven in het programma.

Olie of crème - Elke dag.

De dagen dat je niet masseert (=scrubt), mag je je uiteraard wel wassen. Je mag dus douchen of baden, maar dan wel zonder de speciale scrub uit te voeren.

De huid van een piercing mag je zonder problemen behandelen, maar wees voorzichtig dat je de piercing niet uittrekt want de scrub moet nogal ruw gebeuren.

Xxx, 19-06-2008
Ik snap niet wanneer je moet douchen en scrubben… Volgens het schema moet je niet iedere dag masseren maar wordt dan bedoeld dat je dus ook niet iedere dag moet douchen en scrubben? Reactie infoteur, 19-06-2008
Met massage wordt hier het scrubben bedoeld. Dat mag je inderdaad niet elke dag doen om de huid niet te overbelasten. Een gewone douche mag je uiteraard wel nemen. Het is van belang dat je niet vergeet elke avond de olie in de huid te wrijven. 's morgens mag je die ook gebruiken. Op dat moment mag je ook een crème tegen striemen gebruiken indien je er eentje zou willen proberen.

Tamara, 28-05-2008
Ik heb geen idee waar ik de volgende dingen vandaan moet halen:
Aloë vera, Emu olie, Rozenolie van Weleda en Etherische olie van cipres en rozemarijn Reactie infoteur, 28-05-2008
Beste Tamara,

Deze producten kan je in de meeste diëetwinkels krijgen en vaak ook in de apotheek. Rozenolie van Weleda is ook in de Di-winkels te vinden. Voor de emu olie raad ik je een buitenlandse website aan: www.skinenergizer.com. Zij hebben een zeer goede behandeling tegen striemen op basis van emu olie en ze hebben ook het populaire StriVectin-SD. Deze crème is volgens sommigen een wondermiddel tegen striemen, maar de prijs is extreem hoog (over de 100$) en de werking is trouwens minder goed dan die van emu olie.

Me, 27-05-2008
Maakt het wat uit als je de ene keer rozenolie gebruikt en de andere keer emu olie ofzo? Reactie infoteur, 28-05-2008
Het is zelfs aan te raden om rozenolie en emu olie af te wisselen. Je lichaam kan een product immers 'gewoon geraken' en daar dan minder goed op reageren. Verander vooral van crème of olie als de vooruitgang van je striemen op een bepaald moment minder vlot begint te verlopen. Je kunt ook nieuwe essentiële oliën aan je rozen- of emu olie toevoegen. Essentiële olie van lavendel heeft een zeer goede werking tegen striemen.

Avalon (367 artikelen)
Laatste update: 12-08-2008
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.