Kim Kardashian make-up tutorial

Kim Kardashian make-up tutorial Hoe maak je je op als Kim Kardashian? Kim Kardashian make-up staat erom bekend dat er veel nadruk op de ogen gelegd wordt. Ook de wenkbrauwen zijn donker bijgetekend. Kim Kardashian is altijd zwaar opgemaakt, voor een dramatische look. Als je je opmaakt als Kim Kardashian ga je grappig genoeg ook echt op haar lijken. Wat je nodig hebt is een primer voor de oogleden, een paar goede oog make-up kwastjes en sponsjes, en smokey eyes make-up. Ook heb je een highlighter nodig, in een gouden tint oogschaduw. Om je ogen (en gezicht op te maken) als Kim Kardashian breng je eerst een primer op de oogleden aan. De primer zorgt ervoor dat de oogschaduw goed blijft zitten. Zodra de primer droog is, breng je met een mooi rond oogschaduw-kwastje de gouden oogschaduw op de oogleden aan. Deze lichte tint oogschaduw breng je over het gehele ooglid aan, tot zover de oogbol onder het ooglid zit. Daarboven breng je meteen een donkerbruine streep oogschaduw aan. In de plooi van het oog een nog donkerder tint oogschaduw als een streepje. Vervolgens worden de donkere kleuren voorzichtig met een kwastje zo bewerk dat de kleuren in elkaar overkopen zodat het typische smokey eyes effect ontstaat. Boven het donkere bruin boven het ooglid, wordt dan opnieuw de zachte gouden oogschaduw aangebracht. Deze gouden bovenste high-lighter loopt door tot vlak onder de wenkbrauwen.

Zwarte eyeliner?

Kim Kardashian gebruikt geen zwarte eye-liner maar zwarte oogschaduw om een lijntje aan te brengen. Dit doe je met een sponsje of borsteltje of rond kwastje. Je brengt de donkere oogschaduw aan langs de bovenste rand van je ooglid, dus vlak boven de wimpers. De kleur moet mooi een beetje overlopen in de gouden oogschaduw daar boven. Het onderste ooglid krijgt ook een lijntje zwarte oogschaduw. Met een klein stevig borsteltje wordt de zwarte lijn oogschaduw weer mooi uitgewreven zodat een natuurlijk effect ontstaat en er geen getekende lijn zichtbaar is. Ook de zwarte contour langs de wimpers op het bovenste ooglid wordt mooi uitgewreven zodat het harde lijneffect er niet is. Kim Kardashian heeft altijd oogschaduw die mooi in elkaar overloopt, door middel van schaduw en lichteffect. Tot slot wordt de binnenkant van de oogrand ook donker gemaakt.

Plakwimpers

Kim Kardashian draagt bovenop al deze oogschaduw ook nog grote opvallende plakwimpers. Door de vele schaduwen op de oogleden, en de zwarte eye-liner oogschaduw, ligt de nadruk in de make-up bij Kim Kardashian enorm op de ogen en wenkbrauwen. Plakwimpers geven een nog groter dramatisch effect aan de ogen. De plakwimpers die Kim Kardashian meestal gebruikt zijn lange wimpers met wijd uitstaande wimpers. Het effect is zeer opvallende ogen. Nadat de plakwimpers zijn aangebracht, zijn de wenkbrauwen aan de beurt.

Wenkbrauwen Kim Kardashian

Kim Kardashian heeft haar wenkbrauwen geëpileerd op de gewone wijze. Ze lopen mooi smal uit. De wenkbrauwen worden opgemaakt met zacht bruine oogschaduw en een taupe (lichtbruin/crème) kleur oogschaduw. Eerst teken je met een geschikte brush de wenkbrauwen bij met lichtbruine oogschaduw. De wenkbrauw wordt in een mooi model getekend met de oogschaduw.

Wimpers krullen

Krul als de wenkbrauwen klaar zijn, de wimpers met een wimperkruller. Na het krullen van de wimpers worden de wimpers opgemaakt met een zwarte mascara. De ogen en wenkbrauwen zijn nu klaar, maar voor de de wangen gebruikt Kim Kardashian zogenaamde contour make-up.

Contour make-up zoals Kim Kardashian

Kim Kardashian gebruikt vervolgens de Anastasia Beverly Hills Contour Kit, om haar gezicht contouren te geven. Met contour make-up kan je je jukbeenderen groter/hoger laten lijken, en je wangen juist magerder. Je kunt hier gewoon een lichte foundation voor gebruiken, een tint lichter dan je eigen huidskleur. Met een brede kwast breng je de lichte tint aan op de plaatsen in je gezicht die je wilt laten opvallen, zoals een deel van de wangen vlak boven de schaduw van je jukbeenderen. Ook vlak onder de ooghoeken (niet onder de ogen naar de neus toe! Want dan lijkt het juist of je wallen onder je ogen hebt). Ook een streepje vlak langs de neus aan weerszijden. De jukbeenderen krijgen ook streekjes lichte vloeibare make-up. Met een sponsje wordt dit vervolgens helemaal gedept, door de lichte foundation te deppen met het sponsje. Je blijft de lichte make-up deppen totdat het egaal overloopt in de kleur van je eigen huid. Je jukbeenderen lijken nu een stuk hoger. Direct onder de jukbeenderen wordt nu een donkerder tint contour make-up aangebracht, bijvoorbeeld een bronzer. De jukbeenderen lijken nu nog hoger en de wangen magerder en ingevallen onder de jukbeenderen. Ook het voorhoofd wordt wat bruiner gemaakt met de bronzer, en ook de kin. Alle bruin en lichtere kleuren moeten op je gezicht wel mooi in elkaar overlopen. Dit bereik je door een een grote kwast te gebruiken en de bronzer en overige make-up gelijkmatig in elkaar over te laten lopen.

Neus smaller laten lijken

Om de neus smaller te laten lijken wordt aan weerszijden van de neus ook wat bronzer aangebracht. De donkere schaduwen aan beide kanten zorgen ervoor dat het neusbot iets meer opvalt en de zijkanten van de neus lijken smaller door de donkere schaduwen. Tot slot wordt met highlight poeder, alle plekjes op het gezicht die eruit mogen springen, voorzichtig gedept met de bijna witte kleur.
  • jukbeenderen
  • neusvleugels

Een beetje rozige rouge wordt met een brede kast net onder de jukbeenderen geplaatst om de wangen een extra jonge frisse kleur te geven.

Lippen

Kim Kardashian heeft volle lippen. Ze gebruikt een donker roze contour lippen-potlood, en zet de lijn net aan de buitenrand van de mond. De contouren worden gedept totdat de lijnen vaag zijn. De lijnen worden ingekleurd met een glanzende lichte lippen gloss. Onder de lippen kan nog met lichte make-up gezorgd worden dat de lippen er nog meer uitspringen en dus nog voller lijken. Je doet dit door wat van de lichte foundation met een kwastje aan te brengen, direct onder de mondhoeken. De make-up zorgt ervoor dat de lippen een stuk dikker lijken. Ook deze make-up moet weer goed worden gedept zodat er geen overgangen zichtbaar zijn.
© 2015 - 2023 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Beauty: Smokey EyesBeauty: Smokey EyesSmokey eyes kunnen het hele jaar uit het modebeeld zijn, maar met kerst of andere feestelijkheden lijken ze standaard ie…
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…
Oog make-up tips, hoe maak je smokey eyes?Experimenteer eens met smokey eyes, dit is een intense oog make-up die je ogen een verleidelijk en zwoele uitstraling ge…
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…

Borstverkleining: Informatie operatie, ervaringen en kostenOver borstvergroting is er veel informatie te vinden, zowel bij reguliere ziekenhuizen als bij particuliere esthetische…
Slank zijn, was niet altijd een schoonheidsideaalSlank zijn, was niet altijd een schoonheidsideaalSchoonheidsidealen zijn zeer subjectieve voorstellingen van schoonheid in een bepaalde periode. Ons huidige uitgesproken…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Brett Jordan, Flickr (CC BY-SA)
  • http://www.elle.nl/beauty/beautynieuws/Kim-Kardashian-verklapt-haar-beautyregime
  • https://www.youtube.com/watch?v=mYy8ymsCbjI
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 01-10-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.