Beauty: Smokey Eyes

Beauty: Smokey Eyes Smokey eyes kunnen het hele jaar uit het modebeeld zijn, maar met kerst of andere feestelijkheden lijken ze standaard ieder jaar weer prominent in beeld te zijn. Hoewel smokey eyes niet iedereen evenveel zal flatteren, kiezen vele vrouwen er toch massaal voor. Deste meer reden om de werking van smokey eyes nog maar eens duidelijk in beeld te brengen.

Smokey eyes in volle glorie

Vooropgesteld dat je het zelf minimaal erg mooi moet vinden, zet je smokey eyes goed aan op de ogen of helemaal niet. Soms zie je vrouwen een halfbakken poging doen, maar smokey eyes krijgen slechts kans van slagen als je de ogen volledig en conform de regels opmaakt. Hoe zien die regels er uit?

Kleuren

De basis voor smokey eyes ligt in de diepe donkere bruin-, grijs-, zwarttinten, maar de afgelopen jaar is er wat vernieuwing in gekomen en mogen de diep donkere blauw en paarstinten ook. Veelal toch met zwart gecombineerd, wat ook die diepe oogopslag bewerkstelligt.

Begin bij het begin

Reinigen

De smokey eyes begin je met een schone huid. Klinkt wellicht heel cliché, maar de goed gereinigde huid geeft de beste basis voor mooi opgemaakte ogen waar de make-up ook lang goed blijft zitten.
Waarbij we met reinigen nog steeds bedoelen …. de poriën openen met een milk of gel en als de huid schoon is, de poriën sluiten met een lotion. Pas dan ga je verder met de make-up.

Egale basis

Na de dagcrème: Of je hebt een egaal zijde huidje van jezelf, of je brengt een goede foundation aan en eventueel een concealer om oneffenheden (bijvoorbeeld onder het oog) weg te werken. Een eyeprimer zorgt er vervolgens voor dat make-up niet uit gaat lopen. Het is geen must, maar wel handig.

Het lijnenspel

Het lijnenspel bij smokey eyes is erg belangrijk. Gebruik een goed oogpotlood om de ogen goed te omlijnen, de lijn mag grof zijn. De lijnen moeten aan de buitenkant van het ooglid wel netjes bij elkaar komen in een opgaande lijn (niet te veel, dat maakt het te onnatuurlijk).

Als het lijnenspel klaar is, vervaag je de lijnen met een kwastje en oogschaduw in de diepe kleur (vul heel voorzichtig van licht aan de binnenkant naar donker naar de buitenkant de lijnen in met de oogschaduw). Neem de hele arcadeboog goed mee en haal de lijn onder het oog mooi zacht gemaakt met oogschaduw mee naar de buitenkant van het oog (in een zacht omhoog lopende lijn)
Boven de arcadeboog ga je met een mooie glanzende tint oogschaduw aan de slag. Een zachte goudtint maakt het geheel wel feestelijk, maar zet dit subtiel op het oog en maak er geen dikke substantie van. Dat laat het ooglid eerder “hangen” en is ontsierend.

Wimpers en wenkbrauwen

De wimpers zijn diep (neem bij voorkeur zwart) en mogen zeker met 2 of 3 lagen aangezet worden. Om het helemaal goed te doen, moeten niet gekrulde wimpers eerst gekruld worden met de wimperkrultang. Daarna de mascara er goed opzetten (en zorg dat je geen klontjes krijgt op de wimpers) en je hebt een mooie open oogopslag.

De wenkbrauwen breng je in model met een wenkbrauwgel of als je bij moet tekenen of kleuren, gebruik de juiste materialen (potlood, wenkbrauwpoeder of verf) en maak de ogen af met goed gevormde wenkbrauwen.

Tot slot

Feitelijk is het niet verschrikkelijk veel werk en de minder strakke lijn is niet erg, want deze vervaag je toch. Het enige wat bij smokey eyes belangrijk is, is dat het je staat … en dat kan je alleen zelf bepalen (met eventueel wat hulp uit de omgeving).
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Oog make-up tips, hoe maak je smokey eyes?Experimenteer eens met smokey eyes, dit is een intense oog make-up die je ogen een verleidelijk en zwoele uitstraling ge…
Make-up: perfecte ogenMake-up: perfecte ogenOgen bepalen je uitstraling. Het kunnen echte blikvangers worden. Maar hoe krijg je mooie opgemaakte ogen?
Make-up: De perfecte smokey-eyeMake-up: De perfecte smokey-eyeEen smokey-eye make-up is tijdloos. Deze make-up is ook meteen een moeilijkere om uit te voeren. In dit artikel staat st…
Blauwe mascara en de juiste make-upBlauwe mascara is niet iets dat we vaak zien, maar het is wel degelijk te verkrijgen en je kunt er leuke effecten mee cr…

Zo zorg je voor perfect gelakte nagels!Zo zorg je voor perfect gelakte nagels!Het lakken van je nagels kan nog een hele lastige klus zijn. De ene keer zit de lak er te dik op, de andere zit het meer…
Wenkbrauwen bepalen het gezichtWenkbrauwen bepalen het gezichtWenkbrauwen geven het gezicht zoveel expressie en toch maakt menig vrouw zich fraai op, maar neemt de wenkbrauwen er nie…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.