Wenkbrauwen bepalen het gezicht

Wenkbrauwen bepalen het gezicht Wenkbrauwen geven het gezicht zoveel expressie en toch maakt menig vrouw zich fraai op, maar neemt de wenkbrauwen er niet in mee. Behalve dat er vrouwen zijn die zich er niet bewust van zijn, zijn er ook nog flink wat vrouwen die niet weten hoe de wenkbrauwen fraai te maken. Toch kan het op een eenvoudige manier.

Vorm

Let op 3 zaken die de vorm van de wenkbrauw bepalen.
  • Het begint bij de vorm. Waarbij je de “maat” neemt door een potlood loodrecht langs de neus omhoog te leggen (langs de wenkbrauwen). Het beginpunt van de wenkbrauwen ligt daar waar het potlood de wenkbrauw vindt (of waar deze zou moeten zitten).
  • Leg hetzelfde potlood schuin over de wang, langs de neus en de buitenkant van het oog. Het potlood wat daar langs de wenkbrauw schampt, is het eindpunt van de wenkbrauw.
  • Kijk recht vooruit en leg een potlood precies over het middenpunt. Daar waar het potlood de wenkbrauw raakt is het hoogste punt.

Invulling

De invulling heeft te maken met mode, je persoonlijke voorkeur en wat je feitelijk hebt aan wenkbrauwharen. Het voordeel is dat al de genoemde zaken “op te lossen” zijn, als het er niet uitziet zoals jij dit graag wil.

Epileer voorzichtig

Menig vrouw is in haar jonge jaren erg enthousiast geweest met epileren, al was het maar omdat een tijdje heel dunne lijntjes in de mode zijn geweest. Maar als je dit erg enthousiast doet kan het zijn dat de haren na verloop van tijd niet of nog maar deels terugkomen. En als je dan de natuurlijke vorm (van breder naar smaller richting de slapen) weer terug wil, omdat je het mooier vindt of omdat dat dan weer het modebeeld bepaald, heb je een probleempje.
Maar ook daar zijn verschillende oplossingen voor.

Oplossingen voor volle wenkbrauwen

De meest bekende is het bijtekenen met een wenkbrauwenpotlood. Daarnaast zien we ook steeds vaker een poeder voor de wenkbrauw. Dit heeft met name te maken met het gegeven dat de potlood bijtekening vaak te hard overkomt en poeder wat zachter is. Bovendien vinden veel vrouwen dit gemakkelijker dan een potlood. Je kunt natuurlijk ook de vorm laten tatoeëren. Dit blijft enkele jaren zitten en ga hiervoor naar de specialist. Het is een precisiewerkje en fout is echt fout (… voor langere tijd). En het nieuwste is de haartransplantatie. Eigenlijk niet anders als de kalende man die weer haar wil. Alleen is de hoeveelheid veel kleiner, ben je dus sneller klaar, maar heb je één nadeel aan deze optie. Hoofdhaar wat wordt ingepland blijft groeien … en dat doet het dus ook als het op de plaats van de wenkbrauwen zit. Gewoon goed bijhouden met de schaar.

Kleur

De vorm oké, maar de kleur niet? Dit is eenvoudiger op te lossen met verf. Speciale wenkbrauw- en wimperverf wordt gebruikt voor de wenkbrauwen en moet je na een aantal weken herhalen. Wenkbrauwhaar wordt immers ook vervangen door nieuw haar.
Vaak kom je met een oude mascara ook een heel eind om de kleur een beetje bij te werken.

Model

Het model bepaal je zelf, maar laat je adviseren als je er geen verstand van hebt. Immers, de wenkbrauwen zijn erg bepalend voor je gezicht. Heb je mooie volle wenkbrauwen, breng ze dan alleen een beetje in vorm met een modeleergel (maar niet iedereen heeft dit nodig). De gels lijken op mascarahouders, alleen is de substantie doorzichtig en houdt de vorm goed vast. Met warm water spoel je het uit.

Tot slot

De wenkbrauw meenemen in de dagelijkse routine van wassen en opmaken, is eigenlijk een kleinigheid. Misschien iets meer aandacht voor dit bepalende stukje van het gezicht. Het maakt het geheel mooi af.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Permanente make-up: wenkbrauwenPermanente make-up: wenkbrauwenHeb je weinig tijd om je op te maken ’s ochtends, sport je veel of je hebt van nature weinig wenkbrauwen, dan kan het ze…
Permanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up, makkelijk en mooiPermanente make-up heeft lang in de kinderschoenen gestaan, maar inmiddels kunnen we stellen dat de techniek steeds bete…

Beauty: Smokey EyesBeauty: Smokey EyesSmokey eyes kunnen het hele jaar uit het modebeeld zijn, maar met kerst of andere feestelijkheden lijken ze standaard ie…
Huidverzorging voor mannenEen aantal jaren geleden konden maar weinig mensen zich voorstellen dat mannen smeersels zouden gaan gebruiken. Deze tre…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.