Permanente make-up, makkelijk en mooi

Permanente make-up, makkelijk en mooi Permanente make-up heeft lang in de kinderschoenen gestaan, maar inmiddels kunnen we stellen dat de techniek steeds beter geworden is en met goed fatsoen toegepast kan worden voor de meest uiteenlopende zaken in het gezicht. Voor steeds meer mensen is het de investering waard om niet meer iedere dag uitgebreid voor de spiegel te hoeven zitten.

Verschillen permanente make-up en tatoeëren?

Om dat misverstand maar meteen weg te nemen, permanente make-up is geen tatoeage. Het gaat veel minder diep dan de tatoeage en de huid wordt goed bekeken, voordat behandeling begint. De ouder wordende huid wordt immers steeds dunner en daar moet je de naald op aanpassen, dit zie je niet gebeuren met het opzetten van een tatoeage.
Toch gaat het nog wel eens fout en is de permanente make-up te hard. Behalve dat het er meestal niet mooier op wordt, is corrigeren ook veel lastiger.

Opbrengen

Permanente make-up blijft een aantal jaren zitten en het is dus van belang dat je goed weet wat je doet. Eerst met gewone make-up de lijntjes zetten zoals je ze wilt, eventueel wat verschillende lijntjes zetten en van hetgeen je definitief wilt, een foto maken. Dat geeft degene die de make-up gaat opzetten, de beste leidraad en is de kans op teleurstelling het kleinst.

Wat leent zich voor permanente make-up

Strikt genomen kan je van alles met permanente make-up opzetten, maar lang niet alles maakt je gezicht fraaier. Enkele van de meest bekende en welke het meeste resultaat boeken.

Ogen

De ogen zijn voor veel mensen een blikvanger en een frisse sprankelende blik helpt daarbij. Als je deze niet van nature hebt, kennen we allemaal de mascara voor de wimpers. En als je dat ook lastig vindt dan verf je de wimpers. Maar naast mascara kan een eyeliner je ogen ook de meer open blik geven. En een iets zwaardere lijn, kan de ogen juist wat zwoeler doen overkomen. De eyeliner was ook een van eerste zaken die als permanente make-up werd toegepast. Maar je kunt ook denken aan het intensiveren van de wimperrand. De wimpers ogen dan net iets voller.

Wenkbrauw

Als je in de jeugd flink geplukt hebt, omdat het toevallig mode was, en je hebt nu niet veel wenkbrauwen meer of je hebt nooit veel wenkbrauwen gehad, dan kan de permanente make-up een oplossing zijn. Het is wel belangrijk dat het mooie dunne lijntjes zij, die lijken op haartjes. Maar deze permanente make-up kan de meeste impact op een gezicht hebben, zo bepalend zijn wenkbrauwen voor het gezicht. Ook hiervoor geldt de natuurlijke lijn zoveel als mogelijk proberen te volgen.

Lippen

Lippen die bijna overlopen in de gewone gezichtshuid, ongelijke lippen of ouder wordende lippen, allemaal redenen om te bedenken dat permanente make-up in de vorm van een lipliner daar een oplossing voor kan zijn.

Naturel op de huid

Met de nieuwere naturel kleuren kan je met permanente make-up ook correcties in het gezicht aanbrengen. De stippeltechniek, zoals ze deze techniek noemen, maakt met een iets afwijkende huidskleur bijvoorbeeld een diepe groef minder diep. Het gaat hier om op een juiste manier schaduw aanbrengen of teveel weg te halen. Tevens wordt met deze techniek de aanmaak van collageen gestimuleerd.

Gevaarlijk

Gevaarlijk is het zeker niet, maar zorg wel dat je naar een bekwame professional gaat (let op de hygiëne die conform regelgeving wordt toegepast), stem goed af wat je wilt en wat niet. Verder wordt er geadviseerd bij diabetes en ernstige hartproblemen, niet over te gaan tot permanente make-up.

Kosten

Goedkoop is het niet, maar dat geldt ook voor goede make-up. De goedkoopste behandelingen zoals het intensiveren van de wimperlijn begint al gauw op zo’n 140 euro. De gehele wenkbrauwen onder handen laten nemen of dubbele eyeliner, kost als snel 350 tot 400 euro. Vraag wel na of het inclusief nabehandeling is.

Tot slot

Permanente make-up is ingeburgerd, lekker gemakkelijk in de vroege morgen en kan het gezicht een nadrukkelijker blik geven. Verder ook bij uitstek geschikt als je allergisch bent voor make-up. Redenen genoeg om na te denken over de mogelijkheden, maar neem er wel de tijd voor.
© 2012 - 2023 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Permanente make-upOgen, wenkbrauwen en de mond zijn het visite kaartje van elke vrouw. Door middel van permanente make-up kan je er voor z…
Permanente make-upPermanente make-upIedere vrouw wil er goed en verzorgt uitzien, maar tegenwoordig heeft iedereen in de ochtend vaak haast. Met permanente…
Beauty: Permanente make-upBeauty: Permanente make-upPermanente make-up is er al een tijdje en wordt steeds meer toegepast. Toch zijn er wel enkele zaken waar je op moet let…
Permanente make-up: wenkbrauwenPermanente make-up: wenkbrauwenHeb je weinig tijd om je op te maken ’s ochtends, sport je veel of je hebt van nature weinig wenkbrauwen, dan kan het ze…

Populaire cosmetische ingrepenPopulaire cosmetische ingrepenDe wereld van de cosmetische ingrepen blijft het goed doen en aan de hand van de getallen zou je zeggen dat iedereen er…
Beauty: Weg met pluizig haarBeauty: Weg met pluizig haar“Als je haar maar goed zit” geldt eigenlijk voor relatief veel mensen. Niet dat iedereen meteen in de stress schiet als…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 16-04-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.