Geel geverfd haar met zilvershampoo behandelen

Geel geverfd haar met zilvershampoo behandelen Geel geverfd haar behandelen met zilvershampoo, helpt dat? Als je je haar geverfd hebt en blondering heeft onvoldoende effect dan kan je haar een gele of oranje gloed hebben gekregen. De meeste vrouwen (en mannen) vinden dat niet mooi. Je haar weer opnieuw blonderen is slecht voor je haar. Je kunt een zilvershampoo gebruiken om de gele of oranje gloed weg te halen, of om de gelige of oranje gloed op je geblondeerde haar te verminderen. Zilvershampoo wordt ook gebruikt om grijs haar een mooiere kleur te geven. Het komt vaak voor dat geblondeerd haar niet echt egaal blond uitvalt maar gelig of oranje of zelfs koperblond of rood. Hoe meer rood pigment er in je haar zit, hoe lastiger het wordt om je haar mooi egaal te blonderen. Blonderen kan je het beste bij de kapper laten doen, maar veel mensen kiezen ervoor om thuis met een pak blondering het haar te verven. Als je weet hoe je dat goed moet aanpakken, of als je al genoeg ervaring hebt met thuis je haar blonderen, dan is dat prima. Is je haar na het verven echter geel of oranje uitgevallen, dan is dat meestal niet het gewenste resultaat. Bij een gelige gloed in je haar kan je het haar vaak het beste behandelen met zilvershampoo. Op oranje geverfd haar heeft het onvoldoende effect.

Waarom is de blondering geel uitgevallen?

Als je je haar blond wilt maken (blonderen) komt het nogal eens voor dat de verf niet sterk genoeg is om je haar lichtblond te maken. Een blonderingsmiddel moet sterk gevoeg zijn om haar voldoende te blonderen. Hoe donkerder je haar van nature is, hoe minder blond een pak verf zal uitpakken. Je haar kan dan oplichten, tot een koperrood of gele kleur. Omdat haarverf (met name blondering) schadelijk is voor je haar, ben je er meestal voorzichtig mee. Op de verpakking staan voorbeelden van het resultaat op zwart, bruin, donkerblond en blond haar. Blondering kan maar tot maximaal 5 tinten lichter verven, waardoor het niet mogelijk is om je haar lichtblond te verven met haarverf als je haar erg donker is. Het haar wordt dan hooguit roodblond of geelblond of lichtbruin. Ook de blondering in de verpakking kan niet sterk genoeg zijn. Niet elke merk haarverf bevat voldoende blonderende stoffen. Het is daarom altijd aan te raden om eerst een beetje verf aan te maken in een apart kommetje (van plastic of keramiek) en de verf op een plukje haar uit te proberen, voordat je de verf op al je haar gebruikt. Het resultaat bij blonderen valt vaak tegen. De blondering kan geel uitvallen wanneer:
 • de blondering niet sterk genoeg is
 • je erg donker haar van nature hebt met veel rood pigment
 • de verf er te snel wordt uitgespoeld
 • je erg lang haar hebt voor 1 verpakking verf
 • de uitgroei van je haar is geel, de rest is blond, bijvoorbeeld omdat de uitgroei maar een keer geverfd is en de rest van je haar door vaker verven en zonlicht, uitgebleekt is
 • onervarenheid met het kleuren van haar

Lees voor het gebruik altijd kritisch de gebruiksaanwijzing door en volgt de adviezen op als je zelf je haar wil blonderen.

Zilvershampoo op geel haar gebruiken

Zilvershampoo neutraliseert een gele gloed op geblondeerd haar, en het is ook geschikt om grijs haar te verlevendigen. Hoewel zilvershampoo beter voor je haar is dan opnieuw je haar blonderen, bevat het ook stoffen die je haar droog maken. Veel zilvershampoos bevatten echter ook verzorgden stoffen die het haar weer zachter maken en laten glanzen. Toch is zilvershampoo ook niet geheel onschadelijk voor je haar. Het effect op je haar qua kleur kan echter wel mooi zijn, en de gele gloed vermindert er door. Als je haar een gelige of licht oranje gloed heeft kan zilvershampoo helpen om die ongewenste kleuren te compenseren. Was je haar dus eerst met zilvershampoo voordat je besluit je haar opnieuw te gaan blonderen. Deze shampoo heeft een blauwe, enigzins paarse kleur. Dit zijn tegenovergestelde pigmenten van rood en geel. Zilvershampoo hecht zich aan de geverfde delen van je haar, waardoor de gelige gloed vermindert of zelfs helemaal weggaat.

Word je haar niet blauw van zilvershampoo?

In principe word je geblondeerde haar niet blauw of lila van zilvershampoo, maar als je haar (bijvoorbeeld plaatselijk) erg poreus is door vaak verven, door ontkleuren of doordat het gebleekt is door veel zonlicht of chloorwater, dan kan zilvershampoo te sterk hechten waardoor je haar inderdaad een net even te blauw of zelfs een lila gloed kan krijgen. Meestal was je dat er na een paar keer wassen weer uit, maar soms is je haar in zo'n slechte conditie (meestal door te veel en te vaak blonderen) dat je het er niet zo snel meer uitwast. Gebruik zilvershampoo dus alleen op haar wat geen poreuze plekken bevat wat niet te sterk geblondeerd is. Meestal word je geblondeerde haar echter mooier van zilvershampoo. Je kunt het eerst op een streepje haar uitproberen om een idee te krijgen.

Zilvershampoo werkt niet?

Als je haar wassen met zilvershampoo onvoldoende effect heeft, kan je het de volgden keer langer laten intrekken voordat je het eruit wast, om te zien of dat meer effect heeft. Ga als volgt te werk:
 • maak je haar nat met lauw water en masseer de zilvershampoo gelijkmatig in het haar.
 • laat tien minuten zitten.
 • uitspoelen en laten drogen.

Ben je niet tevreden met het resultaat dan kan je het de volgende keer nogmaals zo doen maar dan 20 minuten laten intrekken. Hou echter in gedachten dat zilvershampoo je haar wel droger maakt. Het voelt na gebruik van zilvershampoo vaak een beetje stug aan.

L'Oreal Professionnel Color Corrector Blondes

Voor geel uitgevallen haar heeft L'Oreal speciaal het product L'Oreal Professionnel Color Corrector Blondes gemaakt. Dit is ontwikkeld om geel haar na een mislukte verfbeurt te corrigeren. Dit is geen tijdelijke maar een permanente oplossing tegen te geel uitgevallen geblondeerd haar.

Zilvershampoo op oranje haar

Als je haar oranje is uitgevallen na een verfbeurtje, heeft zilvershampoo geen zin. Zilvershampoo kan oranje uitgevallen haar niet voldoende compenseren. Oranje of rood uitgevallen haar na een blondering is blijven steken in een bepaalde blonderingsfase. Hoe meer rode pigmenten je haar bevat, hoe minder blond het zal worden. Je haar kan met een blondering als volgt uitvallen:
 • zwart haar blonderen: roodbruin, rood, oranje of goudgeel, geelwit
 • bruin haar blonderen: koperrood, oranje of geel
 • donkerbond haar blonderen: oranje-achtig of oranje-bruin, of geeloranje of geel
 • middenblond haar blonderen: geel

Het is niet exact te voorspellen welke kleur een 'mislukte' blondering geeft omdat elk haartype weer anders kan uitvallen. Niet alleen je haarkleur bepaalt de uiteindelijke kleur, maar ook de lengte van je haar, de dikte van je haar, en de (rode) pigmenten in je haar. Ook het merk verf wat je gebruikt, en natuurlijk de sterkte van de blondering, is van invloed op de uiteindelijke kleur. Blondering pakt het beste op haar wat eerst ontkleurd is. Ontkleuren is echter een zeer agressieve methode om je haar van alle kleur te doen, en blonderen is ook nog eens schadelijk voor je haar. Om je haar met zorg te blonderen kan je dus het beste een kapper bezoeken.

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zilvershampoo tegen oranje gloed in je haarZilvershampoo tegen oranje gloed in je haarAls er iets fout gaat tijdens het blonderen van je haar kan het haar aan blonderen een oranje gloed overhouden. Tijdens…
Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Is je haar oranje of groen geworden door blondering? Is je haar na 'blond verven' mislukt? Dit komt vaak voor. Vooral al…
Wat is de beste zilvershampoo?Wat is de beste zilvershampoo?Wat is de beste zilvershampoo? Zilvershampoo wordt vaak gebruikt door ouderen, om grijs haar te verlevendigen, maar ook…
Haarverfblunders met blond haar, hoe los je ze op?Haarverfblunders met blond haar, hoe los je ze op?Wanneer je zelf je haar verft, kan het anders uitvallen dan je verwacht. Zo komt het vaak voor dat geblondeerd haar opee…

Kopzorgen om hoofdhaarKopzorgen om hoofdhaarHoofdhaar, we willen niet zonder. Maar als het dan toch minder wordt, dan scheert menig man het er helemaal maar af. Hoo…
Verschillende manieren om je benen te ontharenVerschillende manieren om je benen te ontharenVeel vrouwen vinden het maar lastig, die haren die op hun benen groeien. Gladde benen zijn namelijk wel zo fijn, maar he…
Bronnen en referenties
 • http://www.beautyscene.nl/lichaamhaarreviews/156388/eerste-hulp-bij-geel-haar-hoe-hou-je-geblondeerd-mooi
 • http://www.pinkgraphics.nl/beauty/geel-haar-of-een-gele-gloed-hoe-kom-je-daar-vanaf/
 • http://www.loreal-paris.nl/hulp-bij-mislukken-haarkleur.aspx
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 06-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.