Oranje of groen haar na blonderen. Tips!

Oranje of groen haar na blonderen. Tips! Is je haar oranje of groen geworden door blondering? Is je haar na 'blond verven' mislukt? Dit komt vaak voor. Vooral als je zelf thuis je haar hebt proberen te blonderen komt een heel ander uitgevallen kleur (oranje of geel of zelfs groen) vaak voor als eindresultaat. Rood pigment in je haar valt (na een te zwakke blondering) gemakkelijk rood, oranje, geel of groen uit op je haar. Hoe komt dat en wat kan je er tegen doen? Een blondering mislukt regelmatig. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om van je oranje of groene haar af te komen. Mooi rood is niet lelijk, zo is het ook met oranje of rood uitgevallen haar. Maar als je je haar blond probeerde te verven dan ben je meestal niet blij met oranje haar. Blondering kan je haar tot 4 à 5 tinten blonder maken, maar dat is lang niet altijd genoeg. Ben je bijvoorbeeld midden-blond van nature, dan kan de kleuring sterk genoeg zijn. Maar ben je donkerblond, een brunette, of heb je zwart haar van nature, dan is een gewone blondering vaak niet genoeg om je haar blond te maken. Het resultaat is dan een tegenvallende harde kleur, bijvoorbeeld:
 • oranje
 • rood
 • koper
 • geel
 • groenig

Oranje haar, wat kan je doen?

Als je haar oranje is geworden na een blondering, dan heb je veel rood pigment in je haar. De blondering heeft je haarkleur gebleekt maar is blijven steken in de oranje fase van het ontkleuringsproces. Als je haar oranje is geworden kan je die kleur compenseren door het gebruiken van een askleurige tint haarverf, of een natuurtint. Dit moet bij voorkeur door een kapper gedaan worden. Ook kan het haar opnieuw geverfd worden met een blondering, maar aangezien je haar al een keer geblondeerd is, is het ook met nadruk aan te raden dit door een kapper te laten doen. De kapper kan ook kiezen voor ontkleuren en dan overnieuw verven in een gewenste kleur. Welke behandeling je ook kiest, het haar heeft er flink van te lijden omdat een blondering nou eenmaal slecht is voor de conditie van je haar. Je kunt dus het beste het probleem laten verhelpen door een kapper. Zilvershampoo heeft op oranje of koperkleurig uitgevallen haar namelijk ook niet het gewenste effect,

Waarom word je haar soms oranje door blonderen?

Tijdens een blondering wordt je haar gebleekt. Zwart haar bijvoorbeeld, wordt gedurende het blonderingsproces eerst donkerbruin, dan rood, dan oranje, dan geel en dan lichtblond. Donkerblond haar wordt eerst koperkleurig, dan oranje, dan donkergeel, dan geel en dan blond, enzovoorts. De rode en oranje kleur komt tevoorschijn omdat je rood pigment in je haar hebt. Is de blondering niet sterk genoeg? Dan kleurt het niet alle tinten tot aan blond. Is je haar lang, dan heb je niet genoeg verf. Heb je dik of veel haar, dan is de blondering wellicht niet sterk genoeg. Daarom is blonderen een klusje wat je beter aan een kapper kunt overlaten.

Haar geel geworden?

Geblondeerd haar valt vaak gelig uit. De gele gloed in geblondeerd haar kan deels gecompenseerd worden door zilvershampoo.

L'Oreal Professionnel Color Corrector Blondes

L'Oreal Professionnel Color Corrector Blondes is een product dat speciaal ontwikkeld werd om de gele haarkleur te neutraliseren na een 'mislukte' verfbehandeling.

Haar groen geworden?

Soms kan je haar van blonderen groenachtig worden. De groene kleur kan je het beste compenseren met een rode nuance. Ga hier echter niet zelf mee aan de gang maar vraag je kapper om advies. Je haar hoeft namelijk niet rood geverfd te worden, maar een kleuring waarin rood verwerkt zit kan al voldoende zijn. De kapper weet welke spoelingen of kleuringen hiervoor geschikt zijn. Als je geen geld hebt voor een kapper, bel dan een kapper en leg uit dat je geen geld hebt maar wel graag advies zou willen. Je haar kan groenig worden door verven, kleurspoelingen, maar ook door veelvuldig zwemmen in water wat chloor bevat. Een groenachtig (uitgevallen) haarkleur kan je ook proberen te compenseren met anti-roos shampoo.

Gebruik anti-roos shampoo bij groenig haar

Anti-roos shampoo kan een groenige gloed in haar neutraliseren. Je kunt daarvoor je haar inzepen met anti-roos shampoo, daarna je haar inwikkelen met huishoudfolie. Laat de Anti-roos shampoo minimaal een kwartier tot 20 minuten zitten. Dan uitwassen met lauwwarm water. Als het niet in een keer helpt kan je het nogmaals doen.

Zilvershampoo bij groen haar?

Je haar wassen met zilvershampoo als je haar groen is uitgevallen, is niet aan te raden. Zilvershampoo is namelijk tamelijk agressief en heeft niet het gewenste effect op groenig uitgevallen haar. Wat grappig genoeg wel kan helpen is ketchup. Ketchup is niet echt schadelijk voor je haar en bevat behoorlijk wat rode kleurstof. Net genoeg om de groenige gloed te compenseren. Hoe ga je te werk met ketchup?

Ketchup in je haar

Borstel je haar met zorg uit. Bedek je (oude!) kleding, je schouders, en de vloer, want ketchup laat sporen na. Bovendien hecht het niet een, twee, drie, aan je haar. Voor je het weet ligt het op je schouders, op je schoenen en op de vloer. Neem een ketchup-fles met tuit, zodat je per (groenige) lok, je haar in de ketchup kunt zetten. Wikkel de stukken haar met ketchup in met folie, nadat je de ketchup in het haar in gemasseerd hebt. Smeer alleen de stukken in waar je haar groenig is. Dit kunnen bijvoorbeeld de haarpunten zijn. Laat de ketchup 60 minuten intrekken, daarna uitspoelen met een milde shampoo.

Wat heb je nodig voor een ketchup haarmaskertje?

 • haarborstel
 • grote handdoeken
 • oude kleren
 • zilverfolie
 • ketchup fles met tuit op de fles

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zilvershampoo tegen oranje gloed in je haarZilvershampoo tegen oranje gloed in je haarAls er iets fout gaat tijdens het blonderen van je haar kan het haar aan blonderen een oranje gloed overhouden. Tijdens…
Haar kleuren mislukt? Zo kan je kleurshampoo verwijderenHeb je een semi-permanente kleurshampoo gebruikt, maar is de kleur te donker of te rood? Is je haar kleuren of verven mi…

Zelf thuis je tanden blekenZelf thuis je tanden blekenWitte tanden, iedereen wil je, maar niet iedereen heeft ze. Als je graag wittere tanden wil, maar dit bij de specialist…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: AdinaVoicu, Pixabay
 • http://www.lilyrose.eu/how-to-groene-gloed-uit-je-haar-krijgen/
 • http://www.loreal-paris.nl/hulp-bij-mislukken-haarkleur.aspx
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 06-11-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.