Zelf thuis je tanden bleken

Zelf thuis je tanden bleken Witte tanden, iedereen wil je, maar niet iedereen heeft ze. Als je graag wittere tanden wil, maar dit bij de specialist te duur vindt of dit om een andere reden niet wil, zijn er allerlei manieren om zelf thuis je tanden te bleken. Bij de drogist of apotheek kun je allerlei middeltjes kopen om zelf thuis je tanden te bleken.

Welke stoffen zitten er in de bleekmiddelen voor je tanden?

In de middelen die je zelf kunt kopen om thuis je tanden te bleken zit watertofperoxide, carbamideperoxide of natriumperboraat. Deze stoffen zijn oxidanten die de stoffen afbreken die zorgen dat je tanden verkleuren. Vaak zitten er ook nog allerlei middelen in die je tanden optisch en tijdelijk witter maken. Het nadeel hiervan is dat zodra je iets eet, drinkt of als er speeksel tegenaan komt deze witte kleur dus langzaam verdwijnt.

Whitening tandpasta en mondspoeling

De meeste tandpasta en mondspoelingen waar ‘whitening’op staat, bevatten bijna geen oxidanten. Hierdoor merk je dus nauwelijks dat je tanden witter worden. Kijk goed naar de ingrediënten van het product wat je koopt, als het product ook fluor zorgt het product dat je tandoppervlak verstevigt en dat je tanden sneller herstellen nadat ze in aanraking zijn gekomen met bleekstoffen. Tandpasta en mondwater zijn vooral geschikt om lichte verkleuringen door tandaanslag te verwijderen.

Bleekstrips

Een bleekstrip is een strip waarop gel zit met blekende oxidanten. Deze strip kun je op je tanden plakken en een bepaalde tijd laten zitten. Bij bleekstrips is het belangrijk om op te letten of de bleekstrip je tanden overal raakt, omdat alleen deze stukken worden gebleekt. Als de bleekstrip niet overal je tanden raakt, kan dit zorgen voor kleurverschillen.

Bleekmal met gel

Een bleekmal is een bitje waar blekende gel in gaat, het bitje doe je dan om je tanden heen. Bij het bitje is het lastig dat er vaak maar één maat is, die niet altijd perfect is voor jouw gebit. Het bitje kan op bepaalde punten te wijd zijn of juist te strak, waardoor het bleekresultaat minder egaal kan uitpakken.

Bleekpen

Een bleekpen is een pen met bleekgel, die je dan handmatig op je tanden kan aanbrengen. Een bleekpen geeft je tanden snel een iets wittere kleur, maar deze blijft minder lang zichtbaar dan bij een bleekmal omdat de bleekgel minder lang op de tanden zit.

Bleekpoeder

Bleekpoeders zijn er bijna niet meer. Bleekpoeders bevatten vooral schuurmiddelen, deze lijken op het eerste gezicht de verkleuring van de tanden af te halen. De schuurmiddelen beschadigen echter je glazuur, waardoor kleurstoffen er juist sneller in kunnen trekken.

Hoe lang blijft de witte kleur?

Hoe lang je tanden wit blijven, is afhankelijk van wat je eet, drinkt en of je rookt. Als je veel koffie, thee of rode wijn drinkt of rookt dan zullen je tanden véél minder lang wit blijven dan als je al deze dingen niet doet.

Niet wit genoeg?

Als je producten van de drogist hebt gebruikt maar je tanden worden niet zo wit als je zou willen, kun je je tanden nog laten bleken bij een specialist. Dit is wel een stuk duurder, tussen de 300 en 400 euro, maar hiermee krijg je wel een witter en langduriger resultaat.

Let op!

Let op! Koop nooit op 'vage', vaak buitenlandse websites allerlei bleekmiddelen. Je tandglazuur is gevoelig en daar kan je niet zomaar alles op smeren. Sterke bleekmiddelen kunnen je glazuur aantasten en je gebit beschadigen, hier worden je tanden juist alleen maar minder wit van.

Lees verder

© 2015 - 2024 Loes_e, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gele tanden, wat doe je eraanGele tanden, wat doe je eraanJe kent ze wel, de reclames waarin je iemand met stralende witte tanden ziet lachen. Elke keer als je die reclame ziet d…
Hoe krijg ik stralend witte tanden?Hoe krijg ik stralend witte tanden?Ontevreden met de kleur van je tanden? Zin een schitterende 'Hollywood-lach'. Dan zijn er verschillende manieren om je g…
Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Tanden bleken: Wat zijn de voordelen en nadelen?Wanneer je kijkt naar Amerikaanse advertenties, lachen prachtige mensen je toe met de meest witte tanden die je ooit heb…
Tanden bleken: snelblekenTanden bleken: snelblekenWitte tanden worden door velen als schoonheidsideaal gezien. Tanden bleken wordt dan ook steeds gewoner en raakt meer en…

Tanden bleken in NederlandTanden bleken in NederlandWitte tanden: iedereen wil ze, niet iedereen heeft ze. Er zijn allerlei middeltjes te koop en ook met huis- tuin- en keu…
Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Is je haar oranje of groen geworden door blondering? Is je haar na 'blond verven' mislukt? Dit komt vaak voor. Vooral al…
Bronnen en referenties
  • https://idealbody.nl/behandelingen/tanden/tanden-bleken/veelgestelde-vragen#hoe-kan-ik-mijn-tanden-bleken
Loes_e (147 artikelen)
Gepubliceerd: 24-04-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.