Wat is de beste zilvershampoo?

Wat is de beste zilvershampoo? Wat is de beste zilvershampoo? Zilvershampoo wordt vaak gebruikt door ouderen, om grijs haar te verlevendigen, maar ook voor geblondeerd haar. Bijvoorbeeld om geblondeerd haar wat gelig uitgevallen is, te behandelen, of ook om de kleur van blond haar te verlevendigen. Rod 2016 kwam ook Granny-Hair in de mode. Jonge mensen verven dan hun haar zilvergrijs. Zilvershampoo is ook dan een product wat de grijze kleur langer fris houdt. Mensen die zilvershampoo gebruiken of willen gebruiken vragen zich vaak af wat de beste zilvershampoo is.

Wat is de beste zilvershampoo?

Weten wat de beste zilvershampoo is, is net zoiets als weten wat de beste haarverf is. Om te beoordelen wat de beste zilvershampoo is moet je eerst weten wat voor jij de belangrijkste eigenschappen vindt van een goede zilvershampoo.
 • de inwerking van de zilvershampoo op je haar.
 • het kleureffect op je haar.
 • hoelang de kleur blijft zitten na opnieuw het haar wassen.
 • de prijs van de zilvershampoo.

Alle merken zilvershampoos zijn feitelijk 'goed' te noemen als ze veroorzaken wat ze moeten veroorzaken: je haar een zilverachtige kleur geven; de gele gloed op geblondeerd haar compenseren; de kleur van natuurlijk grijs haar verlevendigen; de kleur van grijs geverfd haar verduurzamen.

Afhankelijk van je haarkleur, hebben ze tot op bepaalde hoogte dus het gewenste effect. Heb je bijvoorbeeld sterk geblondeerd haar, met poreuze haarlokken ertussen, dan kan zilvershampoo blauwachtig uitvallen op je haar. Heb je geblondeerd haar wat in een goede conditie is, en waar kortgeleden een conditioner op is gebruikt, dan kan het effect minimaal zijn. In beide gevallen kan je het effect aan de zilvershampoo wijten, terwijl het eigenlijk aan je haar ligt of het uiteindelijke effect naar je zin is. Zilvershampoo die doorschijnend is in de flacon, kan mogelijk minder sterk werken dan zilvershampoo die echt blauw van kleur is in de fles.

Hoe gebruik je zilvershampoo?

Zilvershampoo wordt gebruikt zoals elke andere shampoo, als middel om het haar te wassen. Zilvershampoo gebruik je echter alleen als je je haarkleur wilt beïnvloeden, zoals bij:

Is zilvershampoo slecht voor je haar?

Zilvershampoo is niet zozeer uitgesproken slecht voor je haar, maar ook niet echt goed. Het bevat (meestal) geen verzorgende stoffen, wel stofjes die je haar droog kunnen maken. Je haar wordt dan een beetje stug van zilvershampoo. Omdat het je haar droog kan maken wordt een conditioner aangeraden. Er bestaan ook conditioners die eveneens een zilverachtig effect op je haarkleur hebben.

Welke zilvershampoo is het goedkoopste?

Meestal zijn huismerken zilvershampoo het goedkoopste. Het is wel afhankelijk van hoeveel er in een fles zit, dus op de hoeveelheid moet je ook letten als je prijzen vergelijkt.

Waar kan je zilvershampoo kopen?

Voor huismerken zilvershampoo kan je kijken bij supermarkten die ook haar verzorgingsproducten verkopen, en bij de grotere drogisterijen. Ook op internet zijn de bekendste merken te verkrijgen.

Welke kleur krijgt je haar van zilvershampoo?

Zilvershampoo moet blond haar verlevendigen, of een gelige of oranje goed in je haar verminderen. Het heeft in principe het volgende effect:
 • op geblondeerd haar - je haar krijgt een parelachtige gloed.
 • op geel uitgevallen (geblondeerd) haar - het haar wordt minder geel en oogt blonder.
 • op oranje uitgevallen (geblondeerd) haar - het haar wordt opties minder oranje.

Hoelang moet het intrekken?

Afhankelijk van de sterkte van de zilvershampoo heeft het minder tijd nodig om in te trekken. Dus hoe sterker de zilvershampoo werkt, hoe minder tijd voordat je het weer uit hoeft te spoelen. Lees hiervoor de gebruiksaanwijzing op de fles, en zoek uit wat voor jouw haar de beste tijd is. Dit is namelijk afhankelijk van zwoel de shampoo als de kleur van jouw haar. Maar ook de conditie van je haar bepaalt het effect van de zilvershampoo. Is je haar zwaar geblondeerd en poreus, dan kan je haar van zilvershampoo tijdelijk blauw of paarsachtig worden. Dit gaat weer weg door het haar met gewone shampoo te wassen. Bij sterk geblondeerd haar is het af te reden om de shampoo langer dan acht a tien minuten in je haar te laten zitten. Na gebruik van zilvershampoo is het aan te raden om verzachtende haarverzorging producten te gebruiken.

Blauw of paars haar na gebruik?

Is je haar blauw of paars na het gebruik van zilvershampoo? Je kunt het dan of direct opnieuw wassen, maar je kunt ook besluiten je haar een paar dagen rust te geven en het dan uit te wassen met gewone shampoo. Soms zijn een paar wasbeurten nodig om alle blauw of paars er weer uit te wassen, maar in principe zal het blauw er vrijwel altijd weer uitgewassen worden met gewone shampoo. De blauwe zilvershampoo is geen verf, maar de kleur trekt wel in poreus haar. Heb je heel kwetsbaar geverfd haar dan kunnen sommige lokken hardnekkig blauwachtig blijven, ook na verschillende keren wassen, maar dit is een uitzondering. Je kunt het product dan beter een tijdje niet gebruiken.

Bekende merken

Bekende merken zijn:
 • L'Oreal Silver Shampoo.
 • Schwarzkopf Reflex.
 • Bleach Blonde, van Lee Stafford.
 • Guhl VItaliteit Zilvershampoo en Haarmasker.

Lees verder

© 2015 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zilvershampoo tegen oranje gloed in je haarZilvershampoo tegen oranje gloed in je haarAls er iets fout gaat tijdens het blonderen van je haar kan het haar aan blonderen een oranje gloed overhouden. Tijdens…
Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Oranje of groen haar na blonderen. Tips!Is je haar oranje of groen geworden door blondering? Is je haar na 'blond verven' mislukt? Dit komt vaak voor. Vooral al…
Felgekleurde haarlokkenOmbre haar is al eventjes in de mode. Om dit mode verschijnsel naar een nieuw level te brengen is het nu modieus om in d…

Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Hoe blijft je bruine kleur langer zitten?Als je een bruin kleurtje hebt, wil je dit meestal graag zo lang mogelijk houden. Bij de een blijft de bruine kleur weke…
Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Droge huid benen: wat kun je hieraan doen?Mensen die last hebben van een droge huid, hebben vaak ook last van een droge huid op de benen. Droge onderbenen kan het…
Bronnen en referenties
 • http://estrellaweb.nl/2013/01/zilvershampoo-fabels-feiten/
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 06-06-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.