Balayage voor zomers haar

Met balayage kun je een prachtig zomers kapsel creëren, het lijkt net alsof je een tijdje op vakantie bent geweest naar een warm vakantieland. Het is erg natuurlijk, je ziet namelijk niet dat je haar geverfd is. Maar is deze verftechniek geschikt voor ieder haartype? En kun je het bij jezelf aanbrengen?

Balayage

Balayage is een Frans woord voor vegen en verven. Deze techniek bestaat al sinds de jaren 70, maar is sinds 2015 echt populair geworden. Met deze verftechniek lijkt het net alsof je een week op een zonnige bestemming hebt verbleven, doordat je haar op de plekken waar de zon het meest schijn is gebleekt. Balayage ziet er erg natuurlijk uit, je ziet niet dat je je haar hebt geverfd.

Geschiktheid

Deze verftechniek is geschikt voor blond en voor bruin haar. Het is ook voor bijna alle haarlengtes geschikt, het is alleen niet geschikt voor extreem kort haar. Het maakt ook geen verschil of je krullen of stijl haar hebt. Balayage ziet er wel net iets anders uit bij krullen dan bijvoorbeeld bij stijl haar. Dit komt omdat de structuur van krullend haar heel anders is dan dat van stijl haar. Balayage wordt wel het meeste aangebracht op stijl haar en haar met lichte slag erin. De haarlengte waar het het meeste op aangebracht wordt is lang en halflang haar.

De behandeling

De verf wordt aangebracht op het oppervlakte maar wordt niet geheel verzadigd. Hierdoor zie je lichte vegen in het haar. Je hebt met deze behandeling dus niet direct een andere haarkleur, maar je hebt wel net iets ander haar. Door deze haarverftechniek kun je je coupe op een positieve manier benadrukken. De behandeling duurt een dik uur. Niet iedere kapsalon is getraind in het aanbrengen van balayage informeer hier dus goed naar. Deze behandeling zal je tussen de 50 en 120 euro gaan kosten, dit bedrag hangt af van de kapsalon waar je naar toe gaat en de lengte van je haar. Het is niet verstandig om bij je zelf balayage aan te gaan aanbrengen, het is namelijk een hele moeilijke verftechniek om zelf aan te brengen.

Beroemdheden

Veel beroemdheden zijn helemaal fan geworden van de balayage trend. Dit zijn beroemdheden zoals Sarah Jessica Parker, Miranda Kerr, Gisele Bundchen, Elisabeth Olsen, Alessandra Ambrosio, Jennifer Lopez en Penélope Cruz. Ook op de rode loper zie je de balayage trend vaak voorbij komen.

Ombre

Veel mensen zullen ombre gaan verwarren met balayage, omdat ze een aantal overeenkomsten met elkaar hebben. Bij ombre haar heb je een ander kleur haar in de punten dan boven, deze kleur gaat redelijk geleidelijk in elkaar over. Balayage lijkt wel wat op ombre, maar het is net iets anders. Een overeenkomst tussen ombre en balayage is dat ze allebei niet veel onderhoud vereisen omdat je nauwelijks uitgroei hebt. Balayage is wel veel natuurlijker vergeleken met ombre, bij ombre is er namelijk een echt overloop in haarkleur. Nog een verschil met ombre is dat balayage geschikt is voor meer haarkleuren dan ombre, ombre is namelijk het meest geschikt voor bruinharigen.

Onderhoud

Bij deze techniek van verven heb je bijna geen last van uitgroei, je hoeft het dus maar één keer in het halfjaar laten bijwerken. Dit komt doordat het heel erg mooi uitgroeit, je ziet niet goed de uitgroei lijn. Omdat je haar wel geverfd wordt is het belangrijk dat je je haar na de behandeling goed verzorgt. Dit kun je doen met een goede shampoo, conditioner en masker speciaal voor gekleurd haar. Dit helpt ook om de kleur langer te behouden.
© 2015 - 2024 Emilytje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarDe meest opvallendste trends voor het kleuren van je haarWe leven in een tijd waarin we alle kanten op kunnen met ons haar. Welke kleur je ook wilt, alles is mogelijk. De keuze…
Haarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkHaarverf en haarkleuren, wat is er allemaal mogelijkVeel mensen, vooral veel vrouwen verven geregeld hun haar. Meestal verven ze hun haar in natuurlijke kleuren, maar soms…

Haarshampoos in vijf groepen ingedeeldDe shampoomarkt kent zeer veel soorten haarshampoos. Niet dat ze allemaal echt veel verschillen maar er zijn toch soorte…
Oorbellen laten zetten, problemen en weetjesOorbellen laten zetten, problemen en weetjesOorbellen laten zetten gebeurt heel vaak in Nederland. Het is algemeen geaccepteerd dat vrouwen oorbellen dragen en oorb…
Bronnen en referenties
  • http://www.styletoday.nl/beauty/hair/bye-bye-ombre-dit-de-haartrend-voor-zomer-2015/
Emilytje (133 artikelen)
Gepubliceerd: 29-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.